, 2021/12/28

Számítógéppel vagy mobilkészülékkel gyorsan mérheted a távolságot a Google Térképen. Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images A Google Térképen távolságot mérhetsz, így a térképen elhelyezett két (vagy több) pont közötti hozzávetőleges kilométert kaphatja meg.

how to measure distance on google maps

Ha számítógépen használod a Google Térképet, kattints a jobb gombbal egy pontra a térképen, és válaszd a Távolság mérése lehetőséget, majd csak kattints további pontok hozzáadásához a távolság méréséhez. Mobileszközön a képernyőre koppintva dobhatsz le egy tűt, és a tűhöz tartozó felugró ablakot használhatod a távolságok mérésére.

Hogyan mérhetsz távolságot a Google Maps segítségével

Ebben az útmutatóban arról, hogyan mérhetünk távolságot a Google Maps-szel, megmutatjuk, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az alkalmazás egyik kevésbé ismert, de potenciálisan nagyon hasznos funkciójából.

Amikor útbaigazítást keresünk, a Google Maps már egyértelművé teszi, hogy mennyi ideig tart egy út. De mi van akkor, ha két pont közötti pontos távolságot szeretne megtudni? Ez segíthet a saját futó- és kerékpáros útvonalak megtervezésében, vagy figyelembe veheti a helyi rövidítéseket, amelyeket maga az alkalmazás nem vesz figyelembe.

Tudd meg, hogyan kapcsolhatod be a Google Maps sötét módját

Hogyan változtathatod meg a Google Térképen a kezdőlapot

Hogyan töltheted le offline Google Térképeket

Szerencsére a Google Térképek segítségével a Föld bármely két pontja közötti távolságot megtudhatod - akár légvonalban, akár tényleges utazási útvonalat használva az utakon és ösvényeken. Ha egy konkrét útvonalat szeretne megmérni, akkor azt magának kell feltérképeznie, de ez könnyen megoldható. Csak kövesse az alábbi lépéseket.

Hogyan mérhetünk távolságot a Google Térkép segítségével: PC és Mac

1. Nyisd meg a Google Térképet, és kattints a jobb gombbal egy kezdőpontra. A megjelenő menüben kattintson a "Távolság mérése" menüpontra.

A távolság mérése a Google Maps segítségével PC-n 1. lépés: Kattints a jobb gombbal a kezdőpontra, és válassza a Távolság mérése lehetőséget.

2. Kattints bárhová a térképen, hogy vonalat húzz a kiindulási pont és a célpont között. A távolság, egyenes vonalban, megjelenik a képernyő alján lévő dobozban. A megjelölt pontokra kattintva eltávolíthatod azokat.

3. Ha bonyolultabb útvonalat szeretnél rajzolni, kattints az egyenesre, és húzd azt különböző pontokon a helyére. A mért teljes távolság, a kezdő- és végpontok között, automatikusan kiigazodik. Alternatívaként úgy is rajzolhatsz útvonalat, hogy többször kattintasz a tervezett útvonal mentén.

4. A befejezéshez kattints az "X" szimbólumra a távolságmérés mezőben.

Google Maps: Android és iOS

1. Nyisd meg a Google Térképet, majd koppints és tartsd lenyomva a kezdőpontot, amíg egy piros jelölő meg nem jelenik.

2. A képernyő alján koppints a hely nevére. Ez lehet egy konkrét cím, de ne aggódjon, ha csak egy város vagy település neve - mindenképpen koppints rá.

3. Koppints a "Távolság mérése" lehetőségre. Visszatér a térképre, ahol egy fehér pont lesz látható, amelyet fekete szálkereszt vesz körül az általad megjelölt ponton.

4. Nyomva tartva és húzva mozgatva a térképet úgy, hogy a szálkereszt a következő, hozzáadni kívánt pontra mutasson. Ha a szálkereszt a helyén van, koppints a kék "+" gombra. A képernyő bal alsó sarkában megjelenik az első és az utolsó pont közötti távolság.

Hogyan mérhetsz távolságot a Google Mapsben számítógépen

1. Nyisd meg a Google Térképet egy webböngészőben.

2. Kattints a jobb gombbal a térképen bárhová, amelyet kiindulási pontként szeretnél beállítani. A legördülő menüben válaszd a Távolság mérése lehetőséget.

[measure-distance-google-maps1.png: / A jobb gombbal történő kattintás kontextusmenüje a Google Maps böngészőben.]

3. Kattints egy második helyre a térképen, hogy megtudd a távolságot attól a ponttól. A lap alján egy felugró ablakban megjelenik az eddigi teljes távolság.

4. Ha bonyolultabb útvonalat szeretnél mérni, további pontok lerakását folytathatod a kattintással. Minden egyes új pont után látni fogod, hogy az oldal alján frissül a távolság.

[measure-distance-google-maps2.png: / Pontok közötti távolság megkeresése a Google Mapsben egy böngészőben.] Az oldal alján megjelenő felugró ablakban a térképen található összes pont közötti távolság látható. Dave Johnson

5. Ha végeztél, kattints az X-re az oldal alján lévő felugró ablak bezárásához.

Gyors tipp: A térképre már felvett pontot áthelyezheted - csak kattints rá, és húzd az új célpontra. Egy pontot úgy is eltávolíthatsz, hogy asz(húzás nélkül).

Hogyan mérhetsz távolságot a Google Maps alkalmazásban iPhone vagy Android készüléken?

1. Indítsd el a Google Maps alkalmazást a mobileszközén.

2. Érintsd meg és tartsd lenyomva a térképen azt a pozíciót, ahol a mérést el szeretnéd kezdeni. Egy piros gombostű fog leesni.

3. Koppints a képernyő alján lévő felugró gombostűre az ejtett tűért.

4.Koppints a Távolság mérése lehetőségre.

5. Amikor a felugró ablak eltűnik, mozgasd a térképet, amíg a célpont az új hely fölé kerül, ahol mérni szeretnél. (Vedd figyelembe, hogy a térképet mozgatod, nem a pontot.) Ezután a képernyő alján koppints a Pont hozzáadása gombra. A képernyő bal alsó részén meg kell jelenítenie a távolságot.

6. Ha hosszabb vagy összetettebb utat szeretnél mérni, folytathatod a pontok hozzáadását. Ehhez mozgasd újra a térképet, és látni fogod, hogy egy új vonalszakasz jelenik meg egy új célponttal. Amikor az a kívánt helyre került, koppints ismét a Pont hozzáadása gombra. Minden egyes új pont után látni kell a távolság frissítését.

7. Ha végeztél, koppints a képernyő bal felső részén található Vissza nyílra.

Gyorstipp: A térképre már felvett pontot nem tudod elmozdítani, de a legutóbbi pontot eltávolíthatod a képernyő tetején található Visszavonás gomb megérintésével. Újrakezdéshez koppints a képernyő jobb felső sarkában lévő hárompontos menüre, és válaszd a Törlés menüpontot.

A távolságkalkulátor térkép

Segítségével egy vonal mentén több pont közötti távolságot találhat meg. A térkép a ctrl + görgetés használatával nagyítható.

A távolság méréséhez a google maps távolság kalkulátor eszközzel. Először nagyíts rá, vagy add meg a kiindulási pont címét. Ezután rajzold meg az útvonalat a kiindulási pontra kattintva, majd az összes további mérni kívánt pontot. Kiszámíthatod egy ösvény, futóútvonal, kerítés, határ vagy bármely, a google térképen megjelenő objektum kerületének hosszát.

A távolságszámító ezután megjeleníti a hossz mérését lábban, méterben, mérföldben és kilométerben. Ha változtatásokat szeretnél javasolni a google maps távolságkalkulátorhoz, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, és oszd meg velünk. Más eszközöket is javasolhatsz, amelyeket szívesen látnál az oldalon.

A távolságmérő eszköz egyéb felhasználási lehetőségei

Ezzel az eszközzel rajzolhatsz egy vonalat a térképen, és meghatározhatod annak hosszát. Ez a vonal ábrázolhatja egy ingatlan körvonalát, egy futóútvonalat, egy túraútvonalat, vagy bármely határvonal körvonalát a térképen. A kerítéssel foglalkozó cégek használhatják ezt arra, hogy árajánlatot adjanak egy kerítés árára az ügyfél által megadott hossz alapján, vagy úgy, hogy megkeresik az ügyfél címét, majd egy vonalat húznak a kerítés helyének köré.

Ez arra is használható, hogy megkeresd az ereszcsatornák hozzávetőleges hosszát egy épületen, vagy bármely ingatlan kerületét. A térképet akár meg is oszthatod ügyfeleddel, vagy az ügyfél megoszthatja veled a térképét, hogy megerősítsd a mérés helyességét. Ha 2 pontos pont közötti távolságot szeretnél megmérni, próbáld ki a kilométer-számológépet, vagy a pontos távolság meghatározásához használd a távolság a/az eszközzel.

Google Térkép Androidra és az interneten

Megmutatjuk, hogyan mérhetsz távolságot a Google Térkép Androidra és az interneten, akár egy területen, akár egy útvonal mentén, akár légvonalban.

Az online térképes eszközök elengedhetetlenek az utazástervezéshez, de sokan kiegészítő eszközöket is kínálnak. A Google Maps képes megmérni a távolságot egy területen belül vagy légvonalban, hogy segítsen különböző döntések meghozatalában és csillapítsa kíváncsiságát.

Az eszköz egyik jó felhasználási módja például a gyalogutakon megtett távolság mérése, vagy egy ingatlan méretének meghatározása. A szoftver automatikusan megjeleníti az eredményeket az Ön számára releváns mértékegységekben. Megmutatjuk, hogy pontosan használd ezeket a funkciókat, de van egy kikötés. Bár a funkciók egy része platformokon átívelő, a Google Maps for Android vagy iOS csak két pont közötti távolságot tud mérni. A területi munkához PC-re lesz szükséged, és a könnyű kezelhetőség miatt bármelyikhez ez lenne az első választásunk.

Google Maps: Távolságmérés a webböngészőben

Lépj a maps.google.com oldalra. A térképnézetben kattints a jobb gombbal a kívánt kezdőpontra, és válaszd a "Measure Distance" (Távolság mérése) lehetőséget.

Google Maps böngésző - Kiindulási pont kiválasztása

Ha meg szeretnéd mérni a távolságot egy másik helytől a térképen légvonalban, egyszerűen kattints rá az egérrel. A Google Maps egy információs mezőben megmutatja a pontos távolságot kilométerben és méterben, valamint mérföldben.

Google Maps böngésző - Távolság mérése - Végpont kiválasztása

Google Maps böngésző - Végpont kiválasztása

A mérési útvonalat további pontokkal is kibővítheti, hogy kövesse egy út vonalvezetését. Ez egy útvonal távolságának mérésére használható.

Google Maps böngésző - Távolság mérése - Páratlan távolság

Google Maps böngésző - Távolság hozzáadása

Google Térképek: Területmérés a weben

Egy felület kiszámításához egyszerűen használd a vonalzó funkciót, és állítsd be a pontokat a kívánt felület külső határai mentén, amíg a végpont megfelel a kezdőpontnak.

Google Maps böngésző - Távolság mérése - Területek mérése

Google Maps böngésző - Távolság mérése - Területek mérése

A műholdas nézettel ez különösen jól működik ingatlanok esetében. A teljes terület a mért távolsághoz hasonlóan jelenik meg az információs mezőben.

Hogyan mérhet távolságot a Google Maps for Android alkalmazással?

A távolságot légvonalban is megmérheti a Google Maps Android és iOS rendszerű alkalmazással. Érintse meg a kiindulási pontot a térképen, hogy piros jelölővel jelölje ki, majd a részletek megnyitásához érintse meg az alatta lévő hely nevét.

Google Maps Android - Távolság mérése - Kiindulási pont kiválasztása

Google Maps Android - Kiindulási pont kiválasztása

Ezután megjelenik a távolság mérésének lehetősége. Koppints rá.