, 2022/1/18

Az 1990-es évek vége óta az affiliate marketing az internet egyik divatos szava. Ez a potenciális pénzcsináló gyakran a forrás, amikor hallani a hihetetlen, ha nem is mindennapi "Egy vagyont kerestem $$$$ blogolással!" történetekről. Igen, ez nem újdonság, de az affiliate marketing még mindig erősen tart. És egy okos affiliate marketing stratégiára összpontosítva komoly megélhetést biztosíthatsz magadnak.

affiliate marketing blogger

Mi az affiliate marketing?

Ha nem ismered az affiliate marketinget, a koncepció nagyon egyszerű: Promótálj termékeket/szolgáltatásokat a blogodon. Adj hozzá a tartalmaidban speciális linkeket ezekre a termékekre/szolgáltatásokra. Amikor az olvasók rákattintanak ezekre a linkekre (vagy a linkekre kattintva vásárolnak termékeket), Ön részesedést kap a kereskedőtől a nyereségből. Más szóval, az affiliate marketing nagyon hasonlít a jutalékos értékesítéshez. A különbség az, hogy a blogbejegyzéseiddel forgalmat és vezetőket irányítasz a kereskedő/reklámozó weboldalára.

Ha ez túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor figyelj oda: Ez nem egy gyors meggazdagodási módszer, és erőfeszítést igényel, hogy ezzel a stratégiával pénzt keress. Nézd meg a főbb előnyöket és hátrányokat, hogy megbizonyosodj arról, hogy ezen az úton készen állsz-e végigmenni.

Affiliate marketing előnyei és hátrányai

Előnyök

Ez egy nagyszerű módja a passzív jövedelemszerzésnek. Amíg te a főállású munkahelyeden dolgozol, addig az affiliate linkjeid és blogbejegyzéseid a háttérben dolgoznak. A SEO és a megnyerő, őszinte írás megfelelő kombinációjával passzív jövedelemmel rendelkező fejőstehén lehet. Nincs szükséged marketing tapasztalatra. Nincs szükséged marketing tapasztalatra ahhoz, hogy affiliate legyél, bár egy kis SEO tudás és egy kis íráskészség sosem árt. Ezt a szabadidődben is megteheted. Csak egy kis idő + pénz befektetéssel előre (egy weboldal létrehozása, affiliate programok beállítása, és tartalom létrehozása az affiliate linkjeiddel) elkezdhetsz pénzt keresni.

Hátrányok

Nulla kontrollod van az ajánlatok, termékek vagy szolgáltatások felett. Nem kell a termékekkel bajlódnod (létrehozás, terjesztés, eladás), de ugyanakkor nincs kontrollod a reklámozott termékek felett sem. Versenyképes lehet. Az affiliate marketing viszonylag egyszerű, így rengeteg más affiliate fog versenyezni a kattintásokért és a leadekért - némelyikük több éves tapasztalattal a háta mögött. Vannak átverések. Az affiliate marketingeseknek óvakodniuk kell az átverésektől és a csaló affiliate programoktól.

Pat Flynn

Csak egy újabb áldozata volt a 2008-as recessziónak, de képes volt megfordítani a dolgokat azáltal, hogy egy általa épített weboldalt passzív jövedelemforrássá alakított. Blogodon megosztod a partnerid marketinggel való passzív jövedelemszerzés eszközeit és technikáit, valamint a hatékony online marketing stratégiáit (tippek: nyújts értéket, szerezz bizalmat, és csak olyan termékeket reklámozz, amelyek mögött teljes szívvel kiállsz).

John Chow

Az affiliate marketing világában John Chow egy szupersztár. Két év alatt a semmiből 40 000 dollár/hónapra tudta feltornázni a blogolásból származó bevételét. Az ő tanácsait és tippjeit olvasgatva remek ötlet, ha szeretnéd felturbózni az affiliate marketingedet.

Matthew Woodward

Ha gyakorlati útmutatókat, esettanulmányokat és tippeket szeretnél mind az online, mind az affiliate marketinggel kapcsolatban, Matthew Woodward a te embered. Megmutatja, hogyan állíthatsz be egy blogot, hogyan növelheted a keresésből származó forgalmadat, hogyan javíthatod a SEO-t, és még sok minden mást. A blogolással kapcsolatos esettanulmány-archívuma különösen megéri az idődet.

Luke Kling

Luke Kling 2004 óta affiliate marketinges, és az egyik legnagyobb iparági név. Ő az affLIFT (egy affiliate marketing fórum - nagyon ajánlott) és az FPTraffic, egy Facebook oldalkezelő eszköz mögött álló agy. Régebben ő vezette a LukePeerFly.com blogot, amíg a PeerFly Affiliate Network 2019 júliusában le nem állt.

Manapság még mindig rengeteg affiliate marketing tartalmat publikál az affLIFT-en keresztül.

Shawn Collins (Affiliate Marketing Blog)

Shawn Collins 1997 óta foglalkozik affiliate marketinggel, és egy másik nagy név az iparágban. Ő a társalapítója az Affiliate Summitnak, amely egy alapvető iparági konferencia. Emellett ő a házigazdája a This Is Affiliate Marketing című podcastnak is. Blogja naprakészen tájékoztatja Önt arról, hogy mi történik az affiliate marketing iparágban, és jegyzeteket tartalmaz az Affiliate Summit ülésein tartott előadásokról.

Missy Ward

Missy Ward az Affiliate Summit vezérigazgatója és társalapítója. Írt néhány könyvet a blogolással való pénzkeresésről, köztük a "Make Money with Your WordPress Blog" címűt. Ingyenes affiliate marketing erőforrásai közé tartozik egy ingyenes nyomtatott kiadvány és egy YouTube-csatorna, és jó kiindulópontot jelentenek.

Charles Ngo

Charles Ngo egy sikeres affiliate marketinges, aki üzleti érzékével hét számjegyű bevételre tesz szert. Blogján tippeket és technikákat oszt meg a modern affiliate marketingben való eligazodáshoz.

Zac Johnson

Zac Johnson több mint 20 éve van az iparágban, és érti a dolgát. Kövesd a blogját, hogy belső tippeket, lépésről lépésre útmutatót kapj a saját blogod elindításához, és további módokat a bevételeid növeléséhez.

Mobidea Akadémia

A Mobidea Akadémia a Mobidea affiliate hálózat tanulási ága. Kövesse a blogot, hogy képben maradjon az iparági trendekkel kapcsolatban, tanácsokat kapjon a legjobb szakértőktől, és fejlessze készségeit.

Én vagyok Attila

Az I Am Attila egy gyakorlatias affiliate marketing blog, amely lépésről lépésre útmutatást, esettanulmányokat és még sok mást kínál. Emellett mélyen belemegy az eszközökbe is, amelyeket használhatsz a játékod feljavításához.

Ez egy nagyszerű blog, amit érdemes megnézni, ha már van némi tapasztalat a hátad mögött.

Spencer Haws (Niche Pursuits)

Spencer Haws egy sikeres online vállalkozó, aki niche weboldalak építésével és affiliate marketinggel szerzett sikereket. Weboldalán esettanulmányokat és útmutatókat kínál nem csak affiliate marketingesek számára, hanem bárkinek, aki pénzt szeretne keresni egy weboldalból.

Az affiliate marketing hatalmas lehetőség

De csak akkor, ha tudod, mit csinálsz. Ez azt jelenti, hogy vakmerő dolog beleugrani és arra számítani, hogy a pénz az öledbe hullik. Csakúgy, mint bármely más típusú iparágban, nem ugorhatsz bele a mélyvízbe anélkül, hogy előbb meg ne vizeznéd a lábad. Tanulmányozd az affiliate marketinget ezeken a top blogokon keresztül, majd találd ki, hogy ez egy megvalósítható lehetőség-e a jövedelmének növelésére.

Az affiliate marketing egyre nagyobb teret hódít, és ennek jó oka van. Ez egy win-win stratégia a kiadók és a hirdetők számára. Az affiliate marketing blog az egyik legjobb módja annak, hogy a bloggerek pénzzé tegyék tartalmaikat, és megélhetést biztosítsanak olyan termékek népszerűsítésével, amelyekben hisznek. A különböző méretű vállalkozások mostanra rájöttek, hogy egy affiliate tartalma olyan költséghatékony módon növelheti a márka ismertségét és növelheti az eladásokat, hogy szívesen osztoznak a nyereségük egy részén.

Szóval, mennyi pénzt lehet keresni affiliate marketingesként?

A szuper-affiliate-ek évente több százezer dollárt kaszálnak.

Tom Dupuis az Online Media Masters-től két év alatt 20 000 dollárról 80 000 dollárra nőtt a bevétele, de most 150 000 dollárt keres évente.

Pat Flynn, az affiliate marketing guru havi 145 000 dollárt keres.

Jeremy Shoemaker munkanélküliből 10 millió dollárt keresett affiliate marketinggel.

De mi a helyzet azokkal, akik még újak az iparágban? Az Affise felmérése szerint a jövedelmek széles skálán mozognak, de a partnerek több mint 25%-a 81 000 és 200 000 dollár között keres évente.

Blogolás és affiliate marketing

Mielőtt megnéznénk a legjobb affiliate marketing programokat és a legjobb affiliate marketingeseket, akiktől érdemes tanulnod, kezdjük néhány alapvető dologgal.

Mi az affiliate marketing?

Az affiliate marketing koncepciója egyszerű. Egy partner (Ön, a blogger) egy cég termékeit vagy szolgáltatásait népszerűsíti egy speciális link segítségével, amely a blogjaidat azonosítod a forgalom forrásaként. Amikor egy olvasó rákattint a linkre, vagy megvásárolja az általad népszerűsített terméket, jutalékot kapsz. Lényegében te küldöd a vezetőket és a forgalmat a hirdető vagy az eladó oldalára, és ők fizetnek neked ezért.

Hogyan kerülhetnek affiliate linkek a blogodra?

Ha egy termékről írsz affiliate link hozzáadása nélkül, azzal nem keresel pénzt. Ahhoz, hogy egyedi, nyomon követhető partneri linked legyen, csatlakoznod kell egy partnerprogramhoz. Ha ezt megtette, akkor képes lesz affiliate linkeket létrehozni, amelyeket hozzáadhat a tartalmához.

Mi az a partnerprogram?

A partnerprogram egy olyan mechanizmus, amely a partner és a vállalkozás vagy kereskedő közötti megállapodás létrehozására szolgál. Egyes partnerek olyan nagy programokhoz csatlakoznak, amelyek több ezer termékhez kínálnak hozzáférést, mint például az Amazon Affiliates. Más marketingesek a magas árú termékekre összpontosítanak, amelyek általában technológiai termékeket támogató programokon keresztül érkeznek.

A legjobb partnerprogramok bloggerek számára

1. Rakuten Marketing

A Rakuten Marketing partnerprogramját gyakran a legjobbak közé sorolják, amelyekhez érdemes csatlakozni. A több mint 1000 kereskedővel rendelkező programban olyan iparági óriások termékeit találja, mint a Sephora, a Virgin Holidays, a New Balance, az Udemy és a DialogTech, valamint sok más márka.

Az egyszerű kezelőfelület és a nagyszerű segítségközpont teszi ezt a programot ideálissá azok számára, akik még csak most kezdik.

2. CJ Affiliate

A Zappos, a Verizon, a Travelocity és más nagyágyúk is részt vesznek a CJ Affiliate programjában. A felület könnyen navigálható, és a hirdetői szűrők segítségével gyorsan azonosíthatja a legjövedelmezőbb programokat.

Van egy klassz widgetkészítő is, amely lehetővé teszi, hogy a termékeket drag-and-drop segítségével diavetítésbe, rácsba vagy kollázsba helyezd, amelyet beágyazhatsz a tartalmaidba.

CJ Affiliate

3. ShareASale

Több mint 4000 kereskedővel és némelyik akár 300 dollárt is fizet eladásonként, a ShareASale egy nagyszerű program. Bár kevesebb csúcsmárkával rendelkezik, a ShareASale a keresési paramétereivel, többek között az EPC Greater Than és a Commission Rate Greater Than paraméterekkel ragyog.

A Kétszintű program szűrő megmutatja, hogy mely termékek teszik lehetővé, hogy jutalékot kapjon az al-affiliátusi ajánlásokból.

ShareASale partner

4. Kreatív piac

A Creative Market egy példa a hiánypótló partnerprogramra. Ha a közönséged fotókat, grafikákat és WordPress témákat keres, a Creative Market egy nagyszerű lehetőség. A vállalat 15% jutalékot fizet az ügyfeled első vásárlása után. Kiváló stratégia itt az, ha olyan elemeket kötegel össze, amelyek jól működnek együtt a tartalmában, így az olvasók több tételből nagyobb összegű első vásárlást hajtanak végre.

Még néhány nagyszerű affiliate program bloggerek számára:

Shopify

Hubspot

ConvertKit

Coursera