, 2021/12/22

Az Amazon partneri marketingprogramja, az Amazon Associates az egyik legnagyobb a világon a partneri marketingesek számára, és világszerte több mint 900 000 partner - tartalomkészítők, bloggerek és kiadók - tagja. A program együttműködik a partnerekkel, hogy az Amazon termékelhelyezésekért cserébe pénzzé tegyék online forgalmukat.

amazon affiliates

Az Amazon partnerprogramja, vagy Amazon Associates, lehetővé teszi, hogy az Amazonra küldött forgalomért ajánlói díjat kapjon. Ez jövedelmező megállapodás lehet a bloggerek és más kiadók számára, akik növelni szeretnék a weboldaluk által generált bevételt. Az Amazon partnerprogram abban különbözik a termékeinek az Seller Centralon keresztül történő közvetlen Amazon-értékesítésétől, hogy nem rendelkezel készletekkel.

Az Amazon nemrégiben indított egy kifejezetten influencereknek szóló programot a szokásos partnerprogramjának kiterjesztéseként. Ha Ön influencer, mindenképpen tekintse át mindkét programot, hogy megtudja, melyik felel meg jobban az Ön üzleti igényeinek.

"Az Amazon partnerprogramja leginkább azok számára életképes, akik magasabb árú termékeket értékesítenek. Egy 10 dolláros könyvet eladni nem túl sokkal könnyebb, mint egy 400 dolláros tévét, ha van egy jól célzott közönséged, amely képes és hajlandó vásárolni."

Mi az Amazon Affiliate Program?

Az Amazon Associates egy affiliate marketing program. Ez azt jelenti, hogy pénzt kaphatsz az Amazonon értékesített termékek és szolgáltatások népszerűsítéséért cserébe. Ha saját weboldalad vagy blogod van, ez az ingyenes program segíthet abban, hogy az általad készített tartalmakból némi extra pénzt keress.

Olyan linkeket helyezel el a weboldaladon, blogjaidban és cikkeidben, amelyek az Amazonra irányítják a látogatókat. Ha egy vásárló követi a linkjeid az Amazonra, majd 24 órán belül termékeket tesz a kosarába, jutalékot kapsz az eladásból. A vásárlónak 90 napja van arra, hogy a kosárból kijelentkezzen, és te megkapd a jutalékát - feltéve, hogy a vásárló a te linkedet követő 24 órán belül hozzáadta a terméket a kosárhoz.

Az esetleges csalások és negatív vásárlói tapasztalatok megelőzése érdekében az Amazon néhány nagyon konkrét szabállyal rendelkezik a programban való részvételhez.

Mennyi pénzt lehet keresni az Amazon partnerprogrammal?

Az általad affiliátorként kereshető összeget az Amazonhoz küldött konvertáló forgalom mennyisége határozza meg. A pontos jutalék, amelyet minden eladás után kapsz, a termék kategóriájától függ. Fontos megjegyezni, hogy a vásárlónak nem kell megvásárolnia az általad kifejezetten ajánlott terméket ahhoz, hogy megkapd a jutalékot. Az Amazon termék részletező oldalán található termékinformáció könnyen megmutatja a termék kategóriáját.

Tegyük fel, hogy van egy blogom a gluténmentes ételekről. Lehet, hogy ajánlok egy bizonyos típusú kenyérsütőt vagy egy gluténmentes lisztkeveréket.

Tartalmának növelése kulcsszó-szándékelemzéssel. A Semrush kulcsszavas szándék mérésével még soha nem volt ilyen egyszerű a kulcsszavak gyors összehangolása a megfelelő célközönséggel és a megfelelő tartalommal.

Ha egy vásárló követi az Amazon affiliate linkemet, és a következő 24 órában vásárol egy tévét vagy karácsonyi ajándékot a gyerekeinek, jutalékot kapok az összes értékesítés alapján a 24 órás időszakon belül. Ha egy vásárló a te partnered után, de még az eladás előtt egy másik partner linkjére kattint, vagy törli a sütiket, akkor az Amazon nem fizet neked jutalékot ezekért az eladásokért.

Minél több ember látogat el az Amazonra az Ön weboldaláról, annál több pénzt kereshet. Az Ön által keresett összeg teljes mértékben az Ön által generált eladások számától függ. Ne feledd, hogy a jutaléktáblázat időről időre változhat, ezért fontos, hogy naprakészen tájékozódj arról, hogy pontosan mekkora jutalékot kereshet az általad forgalmazott termékekkel és szolgáltatásokkal.

Az Amazon partnerprogram szabályainak megértése

Függetlenül attól, hogy most kezdesz az Amazon Associates programban, vagy már évek óta tag vagy, be kell tartani az Amazon működési megállapodását és a program irányelveit. Az Amazon bármikor megszüntetheti fiókodat, ha úgy találja, hogy nem az irányelvei szerint működsz. Az Amazon elvárja tőled, hogy proaktívan ellenőrizd a program szabályait, hogy megfelelj a követelményeknek. Bár az alábbi lista nem mindenre kiterjedő, tekintsük át az Amazon Affiliate program néhány legfontosabb szabályát.

Nyilatkozat az Amazon partnerek számára

Az Amazon partnereknek azonosítaniuk kell magukat az Amazonon. Ez egy kritikus lépés, és minden Amazon partneroldalnak ki kell töltenie.

A működési megállapodásban az Amazon kimondja:

"Neked világosan és jól láthatóan fel kell tüntetni a következőket, vagy bármely, a jelen megállapodás által korábban engedélyezett, lényegében hasonló nyilatkozatot a webhelyén vagy bármely más olyan helyen, ahol az Amazon engedélyezheti a Program tartalmának megjelenítését vagy egyéb felhasználását: 'Amazon munkatársként a jogosult vásárlásokon keresek.

Ezen közzétételtől eltekintve, és az alkalmazandó jogszabályok által előírtakon kívül, Ön nem tesz semmilyen nyilvános közleményt a jelen Megállapodással vagy a Társprogramban való részvételével kapcsolatban a mi előzetes írásbeli engedélyünk nélkül.

Nem állíthatja félre vagy szépítheti meg a veled való kapcsolatunkat (beleértve annak kifejezését vagy sugallását, hogy támogatjuk, szponzorálunk vagy támogajunk ), illetve nem fejezhetsz ki vagy sugallhatsz semmilyen kapcsolatot köztünk és te vagy bármely más személy vagy szervezet között, kivéve, ha azt a jelen Megállapodás kifejezetten megengedi.""

Az utolsó árfrissítés dátumát és időpontját fel kell tüntetni.

A termékárak megjelenítésekor fel kell tüntetni, hogy mikor kerültek le az Amazonról. Az árak a hirdetési API-n (API) keresztül érhetők el. Az Amazon azt szeretné, ha az időpont és a dátum szerepelne, mivel az Amazonon az árak folyamatosan változhatnak. Számos bővítmény automatizálja a folyamatot, beleértve az ár feltüntetésének dátumát és időpontját, és stílusvezérlést biztosít a szöveg felett.

Az alkalmazásban megjelenített ár- vagy elérhetőségi információk mellett dátum/idő bélyegzőt is feltüntet, ha a termékreklám-tartalmat adatbetöltésből szerzed be, vagy ha a PA API-t hívod, illetve ha az alkalmazásban megjelenített termékreklám-tartalmat óránál ritkábban frissíted. Azonban ugyanazon a napon, amikor lekérted és frissítette az alkalmazásán megjelenített ár- és elérhetőségi információkat, elhagyhatod a bélyegző dátumrészét."

Nincs Szép linkek vagy Link Cloaking

Az Amazonnak meg kell tudnia állapítani, hogy hová megy a forgalom, és a vásárló számára egyértelműnek kell lennie, hogy az Amazon oldalára irányítja őket.

A linkek létrehozásakor a legjobb, ha rövidebb, speciális linkeket hoz létre az Amazon affiliate weboldalához a partneri fiókjába bejelentkezve, vagy a SiteStripe-ból generálva.

Te nem álcázod, nem rejted el, nem hamisítod meg, és nem homályosítod el más módon a Speciális linkeket tartalmazó webhelyének URL-címét (beleértve az átirányító linkek használatát is), illetve annak az alkalmazásnak a felhasználói ügynökét, amelyben a Programtartalom megjelenik vagy használatra kerül, oly módon, hogy ésszerűen nem tudjuk megállapítani azt a webhelyet vagy alkalmazást, ahonnan a vásárló az ilyen Speciális linken keresztül egy Amazon webhelyre kattint.

Te nem használsz olyan linkrövidítő szolgáltatást, gombot, hiperhivatkozást vagy egyéb hirdetéselhelyezést, amelyből nem derül ki egyértelműen, hogy egy Amazon Oldalra hivatkozik.

Az e-mailek és e-könyvek nem tartalmazhatnak affiliate linkeket

Tilos a felhasználót e-mail üzenetből közvetlenül az Amazonra küldeni. A weboldaladra visszatérve a felhasználó az általad reklámozott termékre mutató Amazon-linket választhatja ki. Az Amazon termékekről szóló vélemények vagy egyéb cikkek megvitatásakor óvatosnak kell lennie az e-könyvek említésével.

Az ebookban található terméklinknek egy blogbejegyzésre vagy céloldalra kell vezetnie, ahol affiliate linkeket is elhelyezhetsz.

"Nem folytathatsz olyan promóciós, marketing- vagy egyéb reklámtevékenységet a mi vagy partnereink nevében, illetve egy Amazon-oldallal vagy a társult partnerprogrammal kapcsolatban, amelyet a megállapodás kifejezetten nem engedélyez.

Nem folytatsz semmilyen promóciós, marketing- vagy egyéb reklámtevékenységet offline módon, beleértve a mi vagy kapcsolt vállalkozásaink védjegyeinek vagy logóinak (beleértve bármely Amazon védjegyet), bármely Programtartalomnak vagy bármely Speciális linknek az e-mailekkel, offline promócióval vagy bármilyen offline módon (pl. bármilyen nyomtatott anyagban, e-könyvben, levelezésben, közösségi médiahálózatokon küldött magánüzenetben, e-mailhez vagy más dokumentumhoz csatoltan, vagy bármilyen szóbeli felhívásban) történő felhasználását.".

Az Amazon tartalmát nem szabad helytelenül felhasználni

Az Amazon hihetetlenül védi szellemi tulajdonát. Az Amazon tulajdonában van minden tartalom az oldalán, és nagyra értékelik a szellemi tulajdonukat.

Fontos, hogy ne másold le az Amazonról a termékek képeit, címeit és leírásait, és ne helyezd el azokat a saját weboldaladon. Ha szeretnéd ezeket az információkat feltüntetni, akkor ezt a SiteStripe vagy a Product Advertising API segítségével teheti meg az Amazon partneroldalakon.

Lényegében az API jelenti az adatfolyam hozzáférési azonosítóját. Az API-hozzáféréshez legalább három eladással kell rendelkeznie affiliátorként.

Az Amazon is rendkívül védi a védjegyei használatát.

Fontos, hogy mielőtt bármilyen hivatalos Amazon védjegyet vagy bármilyen olyan védjegyet használna, amely az Amazon "ihlette", tisztában legyen az Amazon által meghatározott jóváhagyott és nem jóváhagyott felhasználási módokkal.

"A Programtartalmat kizárólag a Szerződés feltételeidnek megfelelően és az itt megadott licenc kifejezett terjedelmén belül használod fel.

A fentiek korlátozása nélkül, (a) a Programtartalmat kizárólag arra használod, hogy a végfelhasználókat és az értékesítést egy Amazon webhelyre irányítsd, és semmilyen Programtartalmat nem linkelsz, illetve semmilyen Programtartalommal kapcsolatban nem irányítasz forgalmat egy Amazon webhelytől eltérő webhely bármely oldalára (azonban a te webhelyednek a Programtartalomhoz nem szorosan kapcsolódó részei tartalmazhatnak az Amazon webhelytől eltérő webhelyekre mutató linkeket), és (b) a Programtartalom minden egyes felhasználását kizárólag a kapcsolódó Termék részletező oldalára vagy egy Amazon webhely egyéb releváns oldalára linkeled, és nem más oldalra."