, 2021/12/30

Nehéz elhinni, hogy a Bing keresőmotor már több mint 10 éve létezik. A Google alternatívájaként és a Microsoft-termékek alapértelmezett keresőmotorjaként a Bing tekintélyes, 36%-os részesedéssel rendelkezik az amerikai asztali keresési piacon, és egyre nagyobb nemzetközi keresőközönséggel rendelkezik az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Norvégiában, Németországban, Svédországban, Spanyolországban és más országokban.

bing search engine

A Google naponta 6,9 milliárd keresést végez, szemben a Bing közel 900 millió keresésével. Bár a keresőóriás óriási számmal felülmúlja a Bing napi keresési volumenét, a Bingnek hűséges felhasználói vannak annak ellenére, hogy a Microsoft nagyon kevés költségvetést fordít keresőmotorja marketingjére. A Bing előnye, hogy integrálódik a Microsoft más termékeibe. Míg sok kereső a Google-t és a Binget is használja kutatásra, a Bing keresések nem csak a bing.com-ról érkeznek.

A Bing keresések a Windows 10-et használó eszközökön keresztül történnek. Amikor legközelebb Windows 10 használatával keres, még ha megjelenik is a Windows logó, akkor is a Bing-en keresztül keres. A Bing jutalmakat is kínál a Microsoft-termékek használatáért. Pontokat gyűjthet, amelyeket ajándékkártyákra, nyereményjátékokba, köztük 500 dolláros Target-utalványokba válthat, és nonprofit szervezeteknek adományozhat, csak azért, mert bejelentkezik a Microsoft-fiókjába, és azt használja keresési célokra.

Bár vannak különbségek, a Bing és a Google eléggé hasonlít egymásra. A Bing "pillanatképeket" kínál, amelyek rövid információrészletek a keresés során, amelyek anélkül jelennek meg, hogy teljes egészében keresni vagy kattintani kellene a lekérdezésre. A Google hasonló funkciót kínál a "now on tap" funkcióval.

Egy másik hasonlóság a két keresőmotor között az, amit a Bing mélylinkeknek nevez. A Deep Links a webhelyednek népszerű oldalai, amelyek a legelőkelőbb helyen szereplő SERP alatt jelennek meg. A Google ezeket Sitelinkeknek nevezi. A Bing Webmester Eszközökön belül a következő módon kezelheted a Mély hivatkozásokat:

A Bing egy keresőmotor? Útmutató a Bing keresőmotorhoz

Blokkok bővítése. A Deep Links blokkok meghosszabbításával a blokkok lejárati idejét a szokásos 90 napos blokkról meghosszabbította.

Blokkok törlése. Itt bármikor választhatja a blokkok törlését.

Rekordok exportálása. A Mélylink-jelentés exportálásával megtekintheti a webhelyére vonatkozó Mélylink-blokkok teljes nyilvántartását.

A Bing a Google-hoz hasonló Bing Térképeket, fizetett hirdetési lehetőségeket és egyebeket is kínál.

Google vs Bing képkeresés

Míg a Bing nehezen tartja a lépést a Google keresési piaci részesedésével, a Bing képkereső a funkcionalitásáról és a kiváló minőségű találatokról ismert. Mivel a képméret egyre fontosabbá válik a mobiloptimalizálás szempontjából, a Bing úgy alakította ki a képkeresőjét, hogy a felhasználóknak első pillantásra azonnal megmutassa a képméreteket.

Bár mindkét keresőmotor hasonló képkeresési élményt kínál, de a Bing szűrési lehetőségek sokasága (képméret, képarány, szín, fotó vagy illusztráció, típus, arcvonások, dátum és licenc), a kellemes felhasználói felület és a fordított képkeresési funkció teszi az örökös második helyezettet a képalapú keresések erős jelöltjévé. A Google egyszerűbb képkeresési élményt kínál, mint a Bing, sok azonos funkcióval, szemben a Bing Pinterest-szerűbb elrendezésével.

A Bing egyéb képkeresési funkciói a következők:

Fordított képkeresés. A Bing képillesztés segítségével összetettebb keresést végezhet egy képet használva a lekérdezéssel szemben.

Képalapú termékkeresés. Ezzel a keresési formával a felhasználók vagy vásárlók képet tölthetnek fel annak érdekében, hogy más oldalakról jobb árat találjanak a termékeikhez.

Vizuális keresés. A vizuális keresés segítségével a fényképezőgép és az okostelefonon keresztül készített fényképek segítségével kereshet a látottak között.

Képtrend. Itt egyszerűen megtalálhatja a Bing keresőmotorján keresztül a trendi képeket.

Integráció. a Microsoft Office-szal A Bing integrálódik a Microsoft Office-ba, beleértve a képkeresést is. A Microsoft Office-on keresztül használhatja a Binget a szoftveren keresztül végzett keresésekhez.

Mi az a Bing Webmester Eszközök?

A Bing Webmester Eszközök a Google Search Console-hoz hasonlóan segít nyomon követni webhelye teljesítményét, indexálását, sitemapjait és még sok mást. A BWT és a BrightEdge Data Cube, a ContentIQ és más elemzési eszközök használatát kombinálhatja, hogy megértse webhelye általános állapotát. Míg egy elemző szoftver segíthet abban, hogy alapvető képet kapjon webhelye állapotáról, addig ezek egy csoportjának együttes használata a legjobb átfogó képet nyújtja arról, hogy hol van szüksége webhelyének fejlesztésekre.

A BWT Reports & Data (Jelentések és adatok) szakasza segíthet megtalálni webhelye tevékenységét, beleértve a kattintások, a megjelenítések, az összes indexelt oldal és a feltérképezett oldalak adatait. Küldjön sitemapokat, ellenőrizze a feltérképezési hibákat, és elemezze oldalai mobilbarát jellegét a BWT segítségével. Mélyreható részleteket is talál az oldal forgalmáról, a legkeresettebb kulcsszavakról a megjelenítések és kattintások tekintetében, valamint SEO-jelentéseket, amelyek információkat tartalmaznak arról, hogy az oldalának hol van szüksége SEO-munkára.

A BWT-ben többek között a következő egyéb jelentésekből gyűjthet adatokat:

Oldalforgalmi jelentés. Ebből a jelentésből megtudhatja, hogyan teljesítenek az egyes oldalak. Itt beállíthatja a dátumtartományokat, hogy még jobban megértse az adatokat.

Index Explorer. Ezzel a jelentéssel pontosan megértheti, hogy a Bing hogyan értelmezi és olvassa webhelyét, beleértve az átirányításokat, a törött linkeket és egyebeket.

Keresési kulcsszavak jelentése. Ez a jelentés felnyitja a szemét arra, hogy mely organikus kulcsszavak vezetnek kattintásokat és megjelenítéseket az oldalára.

SEO-jelentések használata. A Bing 15 SEO legjobb gyakorlatot használ, hogy oldalszintű ajánlásokat határozzon meg, amelyek kijavítását fontolóra veheti webhelyén.

A Bejövő linkek eszköz használata. Ezzel az eszközzel egy teljes visszahivatkozási jelentést kaphat. Lekérdezési információs jelentés. Ha kíváncsi arra, hogy a Bing milyen feltérképezési problémákra bukkant webhelyének feltérképezése során, akkor ebbe a jelentésbe érdemes belemerülnie.

A Bing, mint keresőmotor, évről évre egyre népszerűbb a keresők körében. Bár a Google még mindig az élen jár a kedvelt keresőmotorok között, nem tudni, hogy a Bing egy nap megelőzheti-e a keresőóriást. Letisztult megjelenésével, a Google-lal szembeni számos előnyével és növekvő nemzetközi piacával a Bing nagyobb, mint gondolnánk.

Ahogy a digitális marketingesek továbbra is új tartalmi stratégiákat vezetnek be, és a SERP-rangsorok javításán dolgoznak, fontos, hogy szem előtt tartsák a Binget. Lehet, hogy a Google a keresőmotorok éllovasa, de növelje organikus forgalmát a Bingre való optimalizálással is.

A Microsoft Bing

Az összes kiemelt funkció

Új kezdőlap: Nézd meg a legfontosabb híreket, maradj naprakész az általad követett témákról, és gyorsan hozzáférhet a Microsoft funkciókhoz.

Keresés: Ugyanazok a megbízható keresési eredmények és még több

Vizuális keresés: Keresés közvetlenül a kamerából vagy kép feltöltésével. Hagyja ki a gépelést, és keressen a hangjával, a kamerával vagy egy webes képpel.

Jutalmak*: Szerezzen pontokat ingyenes ajándékkártyákért és még sok másért. Csatlakozzon a Microsoft Rewards programhoz, és kezdjen el pontokat gyűjteni a Bingben való kereséssel.

Vásárlás**: Keress remek ajánlatokat és kuponokat a kiskereskedők számára

Háttérkép: Válassz a Bing kezdőlapján megjelenő gyönyörű képek gyűjteményéből. Személyre szabhatja kezdőképernyőjét a világ minden tájáról származó lenyűgöző háttérképekkel.

Játékok: Játssz több mint 100 ingyenes online játékkal, köztük a Microsoft, az Atari és más cégek klasszikusaival.

Időjárás: Nézd meg a mai és az előttünk álló hétre vonatkozó előrejelzést

Közelben: Keress, fedezd fel és fedezz fel szórakoztató és helyi helyeket a közelben.

Élelmiszerek: Hozzáférés a helyi élelmiszerboltok megtakarításaihoz, és kuponok összekapcsolása a hűségkártyával, hogy beválthassa azokat az üzletben.

Sport: Eredmények, tabellák, hírek és még sok minden más.

Hangalapú keresés: Koppints a mikrofon ikonra, és használd a hangját a kereséshez.

Videók és képek: Keresés és böngészés a vizuális médiában az interneten

Fordító: Gyors fordítások több mint 70 nyelven

Egységkonvertáló: Egy könnyen használható eszköz, amely 18 különböző egységkategóriában számol át.

Matematika: Matematikai problémák beírása és lépésről-lépésre történő megoldása

Esports: Nézz élő közvetítéseket, értesüljön a legfrissebb hírekről és még sok másról.

OneDrive: Fájlok elérése, feltöltése és megosztása bárhonnan

Segít gyorsan megtalálni a megbízható keresési eredményeket, nyomon követi a számodra fontos témákat és trendi történeteket, és lehetővé teszi, hogy te irányítsd magánéleted. Hagyd ki a gépelést, és keress hangoddal, kameráddal vagy egy webes képpel. Csatlakozz a Microsoft Rewards programhoz, és kezdj el pontokat gyűjteni pusztán a Bingben való kereséssel. Váltsa be a pontokat ingyenes ajándékkártyákra a részt vevő üzletekben.

Személyre szabhatja kezdőképernyődet a világ minden tájáról származó lenyűgöző háttérképekkel. Új dizájnunkkal egy érintéssel hozzáférhet a Microsoft-szerte elérhető funkciókhoz és élményekhez. Bing: A keresés, amely többet ad.