, 2022/1/7

Készen állsz arra, hogy egyéni URL-címet adjo YouTube-csatornádnak? Itt vannak a követelmények, valamint egy gyors bemutató, amely segít a megvalósításban. Amikor először állítod be YouTube-csatornádat, annak webcíme nem egy általad választott, elegáns URL-cím lesz. Az alapértelmezett cím valójában a csatorna azonosítóját tartalmazza - egy 24 karakteres "névtáblát", amely segít bizonyos alkalmazásoknak azonosítani a csatornádat.

custom url youtube

2022-ben egy 24 karakteres URL cím túl hosszú. Szerencsére a YouTube lehetővé teszi az alkotók számára, hogy egyéni címet válasszanak csatornájukhoz. Ez manapság nagyon jól jön, különösen, ha felismerhető márkát szeretnél építeni a platformon. Egy egyéni URL létrehozása gyors és egyszerű. Mielőtt azonban megmutatnánk, hogyan, tudni kell, hogy megfelelsz-e az ehhez szükséges követelményeknek. Ha elvégezted ezt a három lépést, akkor nem okozhat gondot az egyéni YouTube URL beállítása:

Vonzz 100 feliratkozót a csatornádra.

Legalább 30 napos csatornával rendelkezz.

Adj hozzá egy bannert és egy profil ikont a csatornádhoz.

Ha már megtetted ezeket a dolgokat, gratulálok! Készen állsz arra, hogy YouTube-csatornádat egy egyedi URL-címmel brandeld meg, amely fülbemászó, könnyen olvasható.

Egyéni YouTube URL létrehozásának módja

Először is keresd meg a YouTube testreszabási oldalát a YouTube Stúdióban. Itt tudod majd beállítani a csatornád elrendezését, az alapinformációkat és a márkaépítést. Ha egyéni URL-t szeretnél beállítani YouTube-csatornádhoz, először is jelentkezz be a YouTube Studio szolgáltatásba.

Kövesd az alábbi lépéseket a kiválasztási oldal eléréséhez:

A csatornád kezdőlapján kattints a profil ikonjára, és válaszd ki a YouTube Stúdiót a legördülő menüből.

Kattints a bal oldali navigációs menüben a Testreszabás gombra.

A következő oldalon kattints az Alapinformációk fülre. Görgess lefelé, amíg meg nem látod a Csatorna URL címsorát.

Ezen a ponton két egyéni URL-beállítás látható. Az első egy alapértelmezett URL lesz, amely szorosan megegyezik a csatornanévvel. Természetesen ezt az URL-t nem mindig lehet igényelni. Előfordulhat, hogy a csatornaneved megegyezik valaki máséval, ami azt jelenti, hogy ő már igényelte a kívánt URL-t. Ha ez a helyzet, használd a második URL-beállítást. Ezzel beírhatsz egy olyan egyéni URL-t, amely a legjobban képviseli a csatornádat.

Az "Egyéni URL lekérdezése mezőben" megjelennek azok az egyéni URL-ek, amelyek használatára engedélyt kaptál. Vedd figyelembe, hogy a szürke dobozban lévő részt nem tudod megváltoztatni, de a többit képes vagy megváltoztatni, hogy a linket egyedivé tedd.

Győződj meg róla, hogy megértetted az "Egyéni URL felhasználási feltételei" szakaszban leírt feltételeket, majd kattints az "URL módosítása" gombra.

Győződj meg róla, hogy helyesen írtad be az URL-t, majd nyomd meg a "Választás megerősítése" gombot.

A felhasználók mostantól az URL beírásoddal - például "youtube.com/customaddress" - a csatorna kezdőlapjára jutnak.

Hote ot kapsz egy egyéni YouTube URL-t.

A YouTube-csatornák sosem ragadnak meg véglegesen az URL-jüknél. Ez azonban nem volt mindig így. A YouTube sok éven át nem engedte, hogy a csatornák változtassanak, ha egyszer kiválasztottak egy egyéni URL-t. Mostantól a csatornák évente legfeljebb háromszor változtathatják meg az URL-címüket. A folyamat pedig minden alkalommal ugyanaz.

Az URL kiválasztásakor a YouTube több elérhető opciót is javasol a következők alapján:

Megjelenített név

YouTube felhasználónév

Jelenlegi hiúsági URL-ek

Kapcsolódó weboldal neve

A YouTube feltehetően azért teszi ezt, hogy az URL-címek ne legyenek megkülönböztethetetlenek a hozzájuk tartozó csatornáktól. A YouTube javaslatait úgy szabhatod testre, hogy a megjelenített nevet olyanra állítod be, amilyet szeretnél, hogy az URL címed legyen.

Ha még soha nem szerkesztettél YouTube-csatornája URL-címét, akkor a YouTube által megadott szabványos URL-címet használd. A szabványos URL a te egyedi csatornaazonosítódat használja, amely számokból és betűkből áll. Az egyéni URL-cím könnyen megjegyezhető mind a te, mind a közönséges számára, és a youtube.com/yourcustomname vagy youtube.com/c/yourcustomname formában jelenik meg. Ez alapulhat a márkádon, csatornaneveden vagy bármi máson, amit megfelelőnek tartasz.

Nem jelenik meg a YouTube egyéni csatorna URL címe

Sajnos néhány felhasználó nem tudja működésre bírni az egyéni URL-címét. Gyakran előfordul, hogy az URL opció nem jelenik meg, vagy a platform nem menti el a módosításokat. Ha hasonló problémákat tapasztalsz, használd az alábbi megoldásokat.

A nem megjelenő YouTube-csatorna egyéni URL-jének javítása

Ellenőrizd kétszer a jogosultsági feltételeket.

A Google egyértelműen megemlíti, hogy "fenntartja a jogot arra, hogy az egyéni URL-eket bármikor megváltoztassa, visszavegye vagy eltávolítsa. Például visszavehetünk egy olyan egyéni URL-t, amely egy törölt Google-fiókhoz volt társítva". Ne feledd, hogy néha az egyéni URL-ek lehetősége a semmiből is megjelenhet két-három héttel a jogosultsági feltételek teljesítése után. Egyszerűen csak ki kell várnod, amíg a YouTube elérhetővé teszi ezt a lehetőséget a csatornád számára.

A YouTube szolgáltatási állapotának ellenőrzése. Ellenőrizd, hogy van-e valamilyen folyamatban lévő technikai probléma a YouTube-nál, amely megakadályozhatja az egyéni URL mentését. Ezenkívül ellenőrizd, hogy más felhasználók panaszkodtak-e ugyanerre a problémára vagy hasonló problémákra. Várj egy-két órát, és próbáld meg újra. Ellenőrizd a böngésződet.

Egyéni YouTube URL eltávolítása

Ha hibát követsz el az egyéni URL-cím kiválasztásakor, ne aggódj. Négy egyszerű lépésben bármikor eltávolíthatod:

Térj vissza a YouTube testreszabási oldalára, és győződj meg róla, hogy az Alapvető információk fül van kiválasztva.

Görgess lefelé, amíg meg nem látod az Egyéni URL fejlécet. Kattints a Törlés gombra közvetlenül a jelenlegi URL-címét mutató szövegdoboz alatt.

A következő dolog, amit látni fogsz, a Google-fiókod Rólam oldalát. A Rólam részben kattintson a jelenlegi URL címe melletti ikonra.

A következő oldalon kattints az Eltávolítás gombra, és kövesd az előző szakaszban leírt lépéseket egy új URL létrehozásához.

Tisztázzuk, hogy az egyéni URL létrehozása vagy eltávolítása nem helyettesíti a véletlenszerű URL-t, amelyet mindig is használt. Ez a karakterek gyűjteménye a csatorna azonosítója, és mindig a fiókjához lesz csatolva. Az egyéni URL-cím beállítása csak megakadályozza, hogy megjelenjen a csatornád webcímében.

Az is előfordulhat, hogy időről időre megjelenik a /c/ az URL-edben, de ne aggódj emiatt.

Nem kell feltüntetned a címedben, amikor online megosztod. Egyszerűen a YouTube.com/yourchannel beírása is tökéletesen működik! 2021-ben egy egyéni YouTube-URL kitűnhet a versenytársak közül. Más alkotók dönthetnek úgy, hogy megtartják alfanumerikus címüket, de nem lesz meg a teljes márkaépítés előnye. Elvégre egyetlen néző sem akarja hallani, hogy "Iratkozz fel a YouTube-csatornámra a YouTube.com/xTCyaRn56LrjSsY12145TyBq címen".