, 2021/12/22

Ez a könyvtár a Facebook platformokon megjelenő összes hirdetésre kiterjed, függetlenül attól, hogy aktívak-e vagy sem, és hét évig tárolják. Hozzáférhetsz a nagy, kis és közepes márkák által futtatott összes hirdetéshez, hogy összehasonlítsd vagy inspirációt találj.

facebook ads library

Miért döntött úgy a Facebook, hogy létrehozza ezt a könyvtárat?

A Facebook azért indította el ezt a könyvtárat, hogy átlátható legyen a hirdetési tartalmakkal, és a felhasználók számára elérhetővé tegye a hirdetésekkel kapcsolatos összes információt, amelyet a platformon találnak. Ez egyúttal a választási folyamatokba való beavatkozás elkerülését is szolgálja, mivel a társadalmi kérdésekkel, választásokkal vagy politikával kapcsolatos információkat talál, beleértve a költéseket, az elérést és a finanszírozó szervezeteket.

A Facebook hirdetési könyvtár használata

A Hirdetési könyvtár használata egyszerű. A Facebook mindent megtett azért, hogy a hirdetési információk bárki számára könnyen hozzáférhetővé váljanak, még akkor is, ha még soha nem vezettél üzleti fiókot vagy nem használtad korábban a Facebookot.

Hogy egy kicsit jobban megértsük ezt a könyvtárat, összeállítottuk néhány funkcióját.

Facebook hirdetési könyvtár: Jellemzők

Bárki láthatja a könyvtárat? Mennyi időbe telik, amíg a keresett hirdetések megjelennek?

A könyvtár jellemzői segítenek megoldani ezeket a kérdéseket:

Bármely felhasználó számára elérhető

Lépj be a Facebook Hirdetési könyvtárába. Kattints erre a linkre, vagy írd be a facebook.com/ads/library címsávba a böngésző címsorába a Facebook Hirdetési Könyvtár megtekintéséhez. Az oldal betöltésekor úgy fog kinézni, mint bármely más keresőmotor. Mielőtt folytatnád, győződj meg róla, hogy a képernyő jobb felső sarkában a megfelelő nemzet van kiválasztva.

Bárki hozzáférhet a Facebook-hirdetésekkel kapcsolatos információkhoz anélkül, hogy be kellene jelentkeznie a közösségi hálózatba.

Ha azonban a hirdetések alkoholtartalmú italokat vagy szerencsejátékot tartalmaznak, az információ csak azok számára lesz elérhető, akik be vannak jelentkezve a Facebookra. Emellett a kiskorúak nem láthatják majd.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen hirdetést keressenek

A könyvtár keresőmotorján keresztül a felhasználók kulcsszavak, név vagy Facebook-oldal alapján kereshetnek hirdetéseket. A találatok bármilyen típusú hirdetést (poszt, videó, Instagram-tartalom) megmutatnak, amely tartalmazza a keresett kifejezést, valamint a keresett rajongói oldalt. Ugyanígy a nem társadalmi témájú, választásokkal vagy politikával kapcsolatos hirdetések is csak a Hirdetési könyvtárban található oldal meglátogatásával lesznek megtalálhatók, a keresővel nem.

Informatív nyomkövetőket kínál.

A reklámköltésre vagy a hirdetések elérésére vonatkozó információk megszerzésén túl ez a könyvtár lehetőséget nyújt többféle nyomkövetőhöz való hozzáférésre, beleértve az Egyesült Államok elnöki, képviselőházi és szenátusi nyomkövetőit is. Emellett folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy a hirdetési könyvtáron belül voltak-e problémák vagy kiesések, például a frissítés késése vagy a könyvtár karbantartása.

Rengeteg információt kínál a hirdetésekről

A keresőből a Facebook-alkalmazásokban - beleértve az Instagramot is - bármilyen típusú hirdetést megtalálhat, és azt is, hogy látta-e a hirdetési kreatívot vagy sem. A hirdetés az első benyomástól számított 24 órán belül megjelenik a könyvtárban. Továbbá a hirdetésen végrehajtott változtatásokat vagy frissítéseket.

Te már tudod, hogy miről szól a Facebook hirdetési könyvtár és annak funkciói.

Azonban hogyan működik ez a keresés? Milyen különböző módokon lehet megtalálni ezeket a hirdetéseket? Hogyan találod meg a hirdetéseket a Facebook hirdetési könyvtárában.

Általános keresés

Ez az első lehetőség, amit a hirdetések keresésére találsz. Ezzel a keresőeszközzel kulcsszavak vagy a hirdető neve alapján kereshet hirdetéseket. Így, ha egy Nike által üzemeltetett hirdetést szeretne keresni, ha hozzáadod ezt a márkanevet, a keresési ajánlások megjelennek a Facebook-oldalon és annak kampányaiban. A keresésen belül különböző opciók szerint szűrhetsz, például ország, régió, aktívak vagy inaktívak-e, a platform vagy az elérés alapján.

Jelentés

Ugyanezen a linken a Jelentés opcióra kattintva érhető el. Itt felfedezheti, szűrheted és letöltheted a társadalmi kérdésekkel, választásokkal és politikával kapcsolatos hirdetésekkel kapcsolatos adatokat. Ellenőrizheted az egyes hirdetők költéseit földrajzi elhelyezkedés szerint. Ez tehát a Facebook azon törekvését mutatja, hogy növelje a hirdetések átláthatóságát.

Keresés a Facebook hirdetési könyvtár API-ban

A Facebook Ad Library API, azaz az alkalmazásprogramozási felület segítségével egyéni kulcsszavas keresést végezhet, és megtalálhatja a benne tárolt hirdetéseket. Ezzel az interfésszel hozzáférhet a társadalmi kérdésekkel, választásokkal vagy politikával kapcsolatban közzétett hirdetések minden adatához. Mindaddig, amíg a könyvtár aktív abban az országban, amelyben az információkat keresi: ezek között van Brazília, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ukrajna vagy az EU országai.

A kereshető információk között szerepelnek a teljesítményadatok, a teljes elköltött összeg, a megjelenések, valamint az elért emberek demográfiai adatai és a hirdetés megjelenésének dátuma. Ha még nem próbáltad ki a Facebook hirdetési könyvtárát, akkor menj előre, és szerezz néhány tanulságos adatot versenytársaidról vagy más, inspiráló márkákról.

Ingyenes AdSpy eszköz a Facebook™ hirdetési könyvtárhoz.

Hirdetéskeresőként az Ad Library Helper egy ingyenes adspy eszköz a Facebook™ hirdetési könyvtárhoz és a versenytársak Facebook™ hirdetési példáinak követéséhez. Régebben a hirdetések keresését turbó hirdetéskeresővel végeztük,de ez most nem elérhető. És mindig nehéz keresni a Facebook™ hirdetési könyvtárban. Szerencsére az Ad Library Helper segítségével könnyen megtalálhatja a versenytársak Facebook™ Ad Examples és Facebook™ Ad Post. Inspirálódjon gyorsabban kedvenc márkái által.

A Facebook™ Ad Libraryben való keresés során csak egyszer tekinthetjük meg egy adott Oldal hirdetési példáit. Az Ad Library Helper azonban sokkal kényelmesebb és időtakarékosabb funkciót biztosít az összes hirdetési példa közvetlen megtekintéséhez. Egyetlen kereséssel 10 kapcsolódó Facebook™ oldalt is összehasonlíthatunk egy listában.

Közvetlenül megtekintheti a kapcsolódó Facebook™ oldalak és Facebook™ hirdetési bejegyzések összes hirdetési példáját, és kiválogathatja és kiszűrheti, ami a leginkább érdekli. Könnyen megtalálhatja a releváns politikai hirdetéseket is, és ezek szűrésére is kényelmes módot biztosítunk. A jövőben további csatornákat és funkciókat fogunk hozzáadni, például Instagram™ Hirdetési könyvtár, Facebook™ Hirdetési könyvtár(üzleti), Google™ Hirdetési könyvtár, Youtube™ Hirdetési példák, TikTok™ Hirdetési példák.

Az Ad Library Helper képes összegyűjteni és nyomon követni a számodra fontos oldalakat és hirdetési példákat. Ha nyomon követ egy oldalt, láthatja a Tetszik számának tendenciáját és az adott oldalról szóló hirdetések teljes számát. A Facebook™ Hirdetési könyvtár felhasználói csak az aktuális információkat és adatokat kereshetik és tekinthetik meg.

Ad Library Helper Jellemzők:

* Sok értéknövelő funkciót biztosít, mint a Facebook™ Ad Library, de még mindig INGYENES, mint a Facebook™ Ad Library.

* Keressen Facebook™ hirdetési példákat vagy hasonlítson össze bármilyen hirdetést 1 lépésben.

* Gyorsabban megtalálja a versenytársak Facebook™ hirdetéseit

* Gyorsabban megtalálja a politikai hirdetéseket

* Hirdetési példák mentése és nyomon követése

* Nézze meg a következő csatornákat " Instagram™ Ad Library, Google™ Ad Library, Youtube™ Ad examples, TikTok™ Ad examples"

* Hirdetési információk keresése a Facebook™ newsFeedből

* Hatalmas adatforrásokon alapul, nem csak a Facebook™ Ad Library-n kívül.

Fontos megjegyzés:

Az Ad Library Helper a Facebook™ hirdetők, a Facebook™ kreatívokat megtekintő személyek és azok számára alkalmas, akiknek a hirdetési adatok változásainak megtekintésére van szükségük. Adatai a Facebook™ hivatalos hirdetési könyvtárából származnak. Olyan hirdetési listát tud biztosítani, amely kényelmesebb és praktikusabb, mint a Facebook™ hirdetési könyvtár. Ugyanakkor képes adspy-t végezni a Facebook™ versenytársak hirdetési adatainak változásai felett, hogy jobban elvégezze a hirdetési analitikát.

Hogyan férhetek hozzá a Facebook hirdetési könyvtárához?

A Facebook Hirdetési könyvtárat a linkre kattintva vagy a www.facebook.com/ads/library oldalon érheti el.

Mi az a Facebook hirdetési könyvtár?

A Facebook Hirdetési Könyvtár egy ingyenes adatbázis, amely minden élő Facebook-, Instagram- és Messenger-hirdetést tartalmaz.

Hogyan működik a Facebook hirdetési könyvtár?

A könyvtárban a hirdető nevének beírásával kereshetsz. Ez megjeleníti az összes általuk futtatott hirdetés teljes listáját.

Létezik a Google Ads Library megfelelője?

A Google a hirdetések politikára összpontosító archívumát kínálja, amelytől az átláthatóság növelését reméli. A Facebookkal ellentétben azonban a Google platformján nem lehet az összes hirdetésben keresni.

Megéri a pénzt a saját Facebook-hirdetések létrehozása?

Abszolút! A Facebook-hirdetések a legolcsóbb, legcélzottabb és legnagyobb konverziót hozó hirdetések közé tartoznak az interneten.

Facebook hirdetési könyvtár: Következtetés

A hirdetők nem örültek, amikor a Facebook mindenki számára elérhetővé tette a hirdetéseket, de neked örülnöd kell. A Facebook hirdetési könyvtár hatalmas lehetőséget kínál mindenkinek, aki szeretné frissíteni a hirdetési kreatívjait, megszigorítani a szövegét, és a konverziós arányokat az egekbe repíteni.

A marketingesek stratégiái a Facebook hirdetési könyvtár használatához

Miután megértetted, hogyan kell használni az FB Hirdetési könyvtárat, elengedhetetlen, hogy megértsd azokat a marketingstratégiákat, amelyek segítségével vállalkozásod a csúcsra kerülhet.

Motiválódj

Ha ötlethiányban szenvedsz, a Hirdetési könyvtár a legjobb módja annak, hogy sok ötlethez juss. Megnézheted a versenytársak által használt fotókat, videókat és grafikákat, hogy segítsen saját magával ragadó reklámjaidnak kidolgozásában.

Tartsd nyilván, hogy mi működik

Ha látod, hogy versenytársaidnak különösen sikeres hónapjuk van, megnézheted a hirdetéseiket, hogy felfedezd, hogyan érik el a célcsoportjukat. A Hirdetési könyvtár szűrőinek segítségével jegyezd fel, milyen tartalmat és mikor tesznek közzé, és alkalmazd a hatékony stratégiákat saját reklámjaidhoz.

Az ügyfelek megtalálhatók

Ha azt keresed, ami nincs, van egy módszer a Facebook Ad Library használatára. Tegyük fel, hogy nagy tisztelője vagy egy kisvállalkozásnak, és megkeresed őket a Hirdetési könyvtárban, csak azért, hogy kiderüljön, nem használnak Facebook-hirdetéseket. Itt az alkalom, hogy felvedd velük a kapcsolatot, és elmond nekik, mit tehetsz a cégükért. A Hirdetési könyvtárat akár arra is használhatod, hogy megmutasd nekik, mit csinálnak a versenytársaik, hogy még inkább meggyőzd őket. Találd meg a saját ügyfeleidet!

Tartsd szemmel a legújabb reklámtrendeket.

A trendek jönnek és mennek, és egyesek rendkívül sikeresek, míg mások szánalmasan megbuknak. Az FB Hirdetési könyvtár egy olyan megközelítés, amellyel nyomon követheted azokat a trendeket, amelyekre kampányaidban összpontosítanod kell. Ha néhány versenytársadnál azonos hirdetési mintát látsz, valószínűleg itt az ideje, hogy kipróbáld a trendet a saját márkádon. Ne maradj le!

Végső gondolatok

Az alapvonal az, hogy ha céged Facebook-hirdetéseket használ, akkor a Facebook Hirdetési Könyvtárat kell használni. Ingyenes, egyszerűen használható, és rengeteg információ várja, hogy felfedezd, így nincs mentség, hogy ne tedd. De ha problémái vannak, vagy nincs ideje több száz versenytárs hirdetésének átbogarászására, akkor hagyd, hogy mi tegyük ezt meg helyetted! Vedd fel velünk a kapcsolatot a Digital Drew-nál, és mi mindent elintézünk. Az FB Hirdetési könyvtár használatával és kezelésével kapcsolatos többéves tapasztalattal a Digital Drew mindenben segít neked és vállalkozásodnak, hogy hasznot húzhass az FB Hirdetési könyvtárból. Lépj kapcsolatba most!