, 2022/1/13

A premierek abból a szempontból térnek el az ütemezett videós bejegyzésektől, hogy az előre felvett videó élő adásként jelenik meg. A premierek segítségével az élő videók alábbi előnyeivel is gazdagodsz: Lehetőséged van előre létrehozni egy kifinomult, professzionális videót. Időd szabadul fel, amelyet a nézőiddel folytatott valós idejű interakcióra használhatsz a hozzászólások területén. Várakozást ébreszthetsz a feliratkozókban automatikus értesítésekkel.

Facebook premier

Premier ütemezése

A premierek lehetővé teszik, hogy videókat ütemezz és mutass be élő pillanatokként. A közvetítés után a rendszer menti a videódat az oldaladon.

A premiert legalább 10 perccel a kezdés előtt be kell ütemezni. A premiereket nem lehet azonnal elindítani, ezért fontos, hogy előre betervezd őket. Az oldalak egy adott időpontra több premiert is ütemezhetnek. A nézők egy gombra kattintva feliratkozhatnak a premierre vonatkozó értesítésekre. A feliratkozók a premier kezdete előtt 20 perccel kapják meg az első értesítést.

A premierek segítségével videókat ütemezhetsz és mutathatsz be élő pillanatként. A közvetítés után a rendszer menti a videódat az oldaladon.

A Facebookon minden új videó lehet premier, a következő kivételekkel:

Korábbi élő videókkal nem lehet premiert tartani. Ugyanakkor az élő videók vágott és újracsomagolt verzióit, például az összefoglalókat vagy visszatekintéseket be lehet mutatni új videóként.

A korábban az interneten egyenként már megjelent egyesített sorozatrészeket csak a Facebookra való első feltöltés alkalmával lehet premierként bemutatni.

A korábban a Facebookon már premierként bemutatott videókkal nem lehet újra premiert tartani.

A korábban a Facebookra már feltöltött videókat nem lehet premierként bemutatni.

Nem javasoljuk a fájl szerkesztését, ha a premiert már beütemezted. Ha muszáj feltöltened egy módosított vagy javított változatot, azt javasoljuk, hogy ezt legalább egy órával a premier előtt tedd meg.

Mi történik, amikor premiert ütemezel?

Amikor premiert ütemezel, automatikusan bejelentés jelenik meg az oldaladon, és a nézők kedvelhetik, megoszthatják a közelgő videódat, illetve megjegyzéseket fűzhetnek hozzá. Az emberek fel is iratkozhatnak és értesítéseket is kérhetnek a közelgő videódról. A premier alatt a videódat élőben közvetíti a rendszer, „Premier” jelöléssel. A nézők valós időben kedvelhetik, megoszthatják és hozzászólhatnak.

A normál élő közvetítésekkel ellentétben a premier közvetítésekor nem kell oldaladminisztrátornak jelen lennie. A premier végén a videó automatikusan videós bejegyzéssé alakul az oldaladon. A bejegyzés tükrözi a videó által a közvetítés során elért összes kedvelést, megosztást és hozzászólást. Az új nézők láthatják a videó összes kedvelését, megosztását és hozzászólását, és ők is bármikor hozzáadhatják a sajátjukat.

Premiervideók beállítása a Creator Studióban

A premierek abból a szempontból térnek el az ütemezett videós bejegyzésektől, hogy az előre felvett videó élő adásként jelenik meg.

A premierek segítségével az élő videók alábbi előnyeivel is gazdagodsz:

Lehetőséged van előre létrehozni egy kifinomult, professzionális videót.

Időd szabadul fel, amelyet a nézőiddel folytatott valós idejű interakcióra használhatsz a hozzászólások területén.

Várakozást ébreszthetsz a feliratkozókban automatikus értesítésekkel.

Premier ütemezése

8556 megtekintés

A premierek lehetővé teszik, hogy videókat ütemezz és mutass be élő pillanatokként. A közvetítés után a rendszer menti a videódat az oldaladon.

A premiert legalább 10 perccel a kezdés előtt be kell ütemezni. A premiereket nem lehet azonnal elindítani, ezért fontos, hogy előre betervezd őket. Az oldalak egy adott időpontra több premiert is ütemezhetnek.

A nézők egy gombra kattintva feliratkozhatnak a premierre vonatkozó értesítésekre. A feliratkozók a premier kezdete előtt 20 perccel kapják meg az első értesítést.

Premier ütemezése

Nyisd meg a Creator studio eszkozt

Válaszd a Videó feltöltése elemet.

Töltsd fel a premieren bemutatni kívánt videót.

A premieren bemutatni kívánt videó kiválasztása után ez a képernyő a Creator Studio jobb oldalán fog megjelenni.

Adj meg címet és leírást, majd add hozzá az összes vonatkozó címkét.

Kattints a Közzétételi lehetőségek pontra, hogy megjelenjen a Premier opció.

Válaszd a Premier lehetőséget.

Állítsd be a videód bemutatásának dátumát és időpontját.

Adj hozzá képet. Ez a kép jelenik majd meg a közelgő premiert bejelentő bejegyzésben.

Jelöld meg, hol jelenjen meg a bejegyzésed.

A közzétevőknek emellett lehetőségük van pénzt gyűjteni, hozzáadni a videót egy lejátszási listához vagy sorozathoz, más oldalakról is elérhetővé tenni a premiert, illetve moderálási beállításokat megadni.

Válaszd a jobb alsó sarokban a Közzététel lehetőséget.

A premier ütemezése után a fájlt már nem javasolt módosítani. Ha mégis le kell cserélned egy frissített vagy javított verzióra, javasoljuk, hogy ezt legalább egy órával a premier kezdete előtt tedd meg.