, 2021/12/28

Tanulj analitikát ingyenes online tanfolyamokkal Az Analytics Academy segít megismerni a Google mérési eszközeit, hogy intelligens adatgyűjtés és elemzés révén növelhesse vállalkozását.

google analytics certification

Tanulj online, a Coursera partnerségével. A gyors és rugalmas adatelemzési tananyagot a Coursera, a világ egyik vezető online tanulási platformja kínálja, így az A te számödra megfelelő ütemben tanulhatsz. Az adatelemzők előkészítik, feldolgozzák és elemzik az adatokat, hogy segítsék az üzleti döntések meghozatalát. Vizualizációkat készítenek, hogy megosszák megállapításaikat az érdekeltekkel, és az adatok által vezérelt ajánlásokat adnak.

Hogyan szerezd Google Analytics tanúsítványt

Blogbejegyzések, analitika és adatok

Akár új digitális analitikai készségeket szeretnél szerezni, akár a leendő ügyfeleidnek szeretnéd bizonyítani a képességeidet, a Google Analytics tanúsítvány megszerzése mindenképpen megéri. Íme, hogyan szerezheted meg a tanúsítványt:

1. lépés: Regisztrálj a Google Partners

A Google Partners a Google digitális marketingesekkel és ügynökségekkel való interakcióinak és együttműködéseinek online eszköze. Csak a regisztrált Google Partnerek tehetik le a Google Analytics egyéni képesítést (GAIQ), így a csatlakozáshoz jelentkeznie kell. Lépjen erre az útra, hogy megkapja az ingyenes fiókját.

2. lépés: Csináld meg a házi feladatát

A GAIQ-vizsga letételéhez a digitális analitikáról és a Google Analytics platformról szóló átfogó munkatudásra lesz szükséged. A Google saját útmutatásai és tanfolyamai nyilvánvaló felülvizsgálati kiindulópontot jelentenek, mind a Google Analytics újdonsült, mind a tapasztalt felhasználók számára. A következő Google IQ-tanfolyamok valamennyi témakörét le kell dolgozni:

Google Analytics kezdőknek

Haladó Google Analytics

Természetesen, ha alaposan meg akarsz tanulni és meg akarsz érteni egy témát, akkor valószínűleg a tanfolyamok tartalmán túl is fel kell fedezni. Íme néhány ingyenes forrás, amely segít a Google Analytics elsajátításában:

Célzott internetes adat- és elemzési források - útmutatók, cikkek és podcastok könyvtárában bővítheti ismereteit.

A Target Internet online digitális marketing tanfolyamaira is feliratkozhat. Számos Google Analytics-specifikus modulunk van, amelyek nem csak a vizsga letételében segítenek, hanem valóban gyakorlati útmutatást adnak a Google Analytics használatához és megértéséhez. Tekintse meg ingyenes 14 napos próbaverziónkat

Vegyél részt próbavizsgán - a GAIQ vizsgán megbukott diákoknak hét napot kell várniuk, mielőtt újra megírhatják a vizsgát, ezért javasoljuk, hogy először egy nem hivatalos próbavizsga-szolgáltatóval gyakorolj.

Használd a fórumokat segítségért - nehezen tudod eligazodni a bosszantó nyomkövető kódok körül? Nem tudod, hogyan állíts be egy célt? Ha problémáid vannak a Google Analytics valamelyik funkciójával, próbálj segítséget kérni az eszközzel foglalkozó számos fórum egyikén.

A Google Analytics YouTube-csatorna - a feliratkozás biztos módja annak, hogy a YouTube-oldalát friss GA-tartalmakkal töltse fel - ami remek módja annak, hogy tovább ösztönözze magát a folyamatos átdolgozásra.

Felhasználói esettanulmányok - ezek az esettanulmányok bemutatnak néhányat a Google Analytics különböző, jó hatású felhasználási módjai közül. Ha kezdő vagy, ez az erőforrás segít megérteni a Google Analytics gyakorlati alkalmazásait, amelyek a GAIQ-vizsgán felmerülhetnek.

3. lépés: Tedd le a Google Analytics egyéni képesítés (GAIQ) vizsgát.

A GAIQ vizsga moduláris, így a vizsgát egy-egy témakörben teheti le. A kezdéshez:

Menj a Google Partners oldalra

Kattints a "Tanúsítványok" menüpontra

Kattints a "Vizsgák megtekintése" gombra

Lépj egy vizsgarész fölé, és kattintson a "Vizsga részletei" gombra.

Kattints a "Vizsga letétele" gombra

A vizsga elindul a böngészőben

Amint elindít egy vizsgát, egy 90 perces időzítő elkezd visszaszámolni. Az időzítőt nem lehet megállítani a vizsga befejezéséig.

A sikeres vizsgához legalább 80%-os eredményre van szükséged; ha nem sikerül, hét napot kell várnod, mielőtt újra megpróbálhatod.

A sikeres vizsga után egyedi GAIQ tanúsítványt kapsz, és a Google Partners profilja frissül, hogy tükrözze a tanúsítási státuszát.

Gyakran felmerül a kérdés, amikor embereket képezek: "Mi kell ahhoz, hogy valaki Google Analytics minősítést szerezzen?". Ez egy nagyszerű kérdés, úgyhogy ugorjunk bele! A Google-nak van egy vizsgája, amelyet letehetsz (a neve Google Analytics Individual Qualification examination vagy röviden GAIQ), és ha sikeresen letetted a vizsgát, akkor minősített leszel.

Könnyen hangzik, igaz?!? Nos, az is, meg nem is. Elmagyarázom, ahogy haladunk, és mindenkinek, aki le akarja tenni a vizsgát, tippeket adok, hogyan tanulhat és készülhet fel. Szerezd be a Google Analytics tanúsítási forrásokat. Sietsz? Letöltheted a bejegyzésemben szereplő erőforrásokat is (plusz néhány vizsgakérdés mintáját). Szerezd meg a Google Analytics tanúsítási erőforrásaim PDF formátumát.

A Google Analytics vizsga ingyenesen letehető. A vizsga 70 kérdésből áll (amelyek véletlenszerűen kerülnek kiválasztásra egy nagyobb kérdéstárból), és 1,5 óra áll rendelkezésre a vizsga letételére (bár 60 percet írnak rá). A vizsgához legalább 56 kérdésre kell helyesen válaszolnod, és ha sikeresen letetted, megtudod, hogy van-e képesítésed vagy sem. Ahhoz, hogy megtarthassa a tanúsítványát, 12 hónapon belül újra meg kell vizsgáznia.

Íme a vizsga rövid összefoglalója:

A vizsga ingyenes

1,5 óra

70 kérdés

80%-os helyes válasz a sikeres vizsgához

12 hónapig érvényes

Mi történik, ha megbukom a Google Analytics vizsgán?

Megtörténik. Ha mégis megbuksz a vizsgán, akkor egy napot kell várnod, mielőtt újra megismételheted a vizsgát. A várakozás után vissza tudsz menni, és újra leteheted a vizsgát. A vizsga sikertelenségéért pedig nem jár büntetés (azon kívül, hogy várnia kell a következő próbálkozásra).

Hogyan tanulj a vizsgára

A Google számos forrást kínál a vizsgára való tanuláshoz. Először is ott van a Google Analytics Academy, amely ingyenes tanfolyamoknak ad otthont, amelyeket a saját szabadidejében vehet részt. A Google a következő tanfolyamok elvégzését ajánlja a vizsga előtt:

Google Analytics kezdőknek

Haladó Google Analytics

Mindegyik tanfolyam elsősorban videóleckékből áll (de lehetőség van a leckék elolvasására is, ha szeretné). Emellett csatlakozhatsz a Google Analytics Complete tanfolyamomhoz is, amely a Google vizsgához szükséges tudást, valamint gyakorlati ismereteket ad neked, hogy a legtöbbet hozhasd ki az adataidból.

És azt is ajánlom, hogy nézd meg a Google más tanfolyamait is. Minél többet tanulsz a Google Analyticsről, annál több tudásod lesz, és annál jobb helyzetben leszel a vizsga letételéhez. Azt is javaslom, hogy ha először készülsz vizsgázni, akkor tölts egy kis időt azzal, hogy játszadozol a Google Analyticsben. A kezelőfelület ismerete és a jelentések megismerése megkönnyíti a dolgot. Ha nincs hozzáférése egy valódi Google Analytics-fiókhoz, akkor győződjön meg róla, hogy hozzáfér a Google Analytics demófiókjához.

Milyenek a vizsgakérdések?

Minden kérdés feleletválasztós, tehát egyszerűen csak ki kell választani a lehető legjobb választ a rendelkezésre álló lehetőségek közül. A kérdések a témák meglehetősen széles skáláját ölelik fel az alapelvektől kezdve az egyes jelentésekben foglaltakon át a böngésző cookie-kkal és a nyomonkövetési kód működésével kapcsolatos technikai kérdésekig.

Íme néhány gyakorló kérdés, hogy érezhesse, mit találhat a vizsgán. Ezek hasonlítanak a tényleges vizsgakérdésekhez, de nem a tényleges kérdések. Öt kérdést fogsz kapni, de a valódi vizsgához hasonlóan itt is van könyvtár, így előfordulhat, hogy más kérdéseket kapsz, ha újra leteszed a vizsgát. Néhány könnyű és néhány nehéz kérdést is mellékeltem, hogy érezd a dolgokat.

Csalás a vizsgán

Komolyan, én is oda megyek... Van lehetőséged a csalásra. Könnyen megteheted, csak próbálj meg rákeresni a Google-ban a 'google analytics exam answers' kifejezésre. Kész. De mielőtt elindulnál a Google-ba és elkezdenéd megnézni a vizsga összes kérdését, ráveszlek, hogy válaszolj a következő kérdésre...

Miért akarsz csalni a vizsgán?

Mit fog bizonyítani a csalás a vizsgán? Tapasztalatból mondhatom, hogy a vizsgán való csalással, csak azért, hogy egy bizonyítványt szerezz, nem fogsz kitűnni a tömegből. Sőt, visszaüthet, ha valaha is összefutsz valakivel, aki tényleg tanult a vizsgára. Ez átvezet a következő témánkhoz...

Milyen előnyei vannak annak, ha valaki Google Analytics képesítéssel rendelkezik?

Kapsz egy csinos tanúsítványt, amit kinyomtathatsz és kiakaszthatsz a faladra, az önéletrajzodban feltüntetheted, hogy Google Analytics képesítéssel rendelkezel, és a LinkedIn-profilodhoz is hozzáadhatod tanúsítványként. Még arra is van lehetőséged, hogy megossz egy linket, így az emberek ellenőrizhetik, hogy letetted-e a vizsgát.

Ennyi.

De a Google Analytics képesítéssel rendelkező személy igazi előnye az, hogy megoszthatod a szenvedélyedet ezzel a csodálatos eszközzel kapcsolatban. Végső soron a Google Analytics profi szakemberének lenni nem egy vizsgáról szól, hanem arról, hogy ténylegesen bepiszkítod a kezed és használod az eszközt. Mindenképpen tedd le a vizsgát, hogy megmutasd, hogy fantasztikus, de győződj meg arról is, hogy tudod, hogyan kell használni és csiszolni a készségeid.