, 2021/12/21

Ez az útmutató tartalmaz mindent, amit az ÚJ Google Search Console-ról tudni kell. Ha új vagy a SEO-ban, megmutatom, hogyan kezdj el használni a GSC-t. És ha már SEO profi vagy? Elárulom a fejlett tippeket, taktikákat és stratégiákat, amelyekkel jobb helyezéseket érhet el.

google search console

2019 szeptemberében eltávolították a régi Search Console jelentéseket, beleértve a kezdőlapot és a műszerfalat. A szolgáltatás olyan eszközöket tartalmaz, amelyek segítségével a webmesterek

Elküldhetik és ellenőrizhetik az oldaltérképet.

Ellenőrizhetik a lánctalálási arányt, és statisztikákat tekinthetnek meg arról, hogy a Googlebot mikor lép be egy adott webhelyre.

A webhely ellenőrzése a Google Search Console segítségével

Szakaszok

Videó megtekintése

Mielőtt elkezdené

Csatlakoztassa a Google Search Console fiókját

Hogyan ellenőrzi a Google Search Console a domaineket?

Népszerű kulcsszavak megtekintése

Oldalának indexelése (opcionális)

Figyelmeztetések és hibák

A Google Search Console egy ingyenes szolgáltatás, amely segít kezelni webhelye jelenlétét a Google keresési eredményekben. A Google Search Console-on keresztül kérheted, hogy a Google indexelje webhelyét, így az általad elvégzett módosítások hamarabb megjelenhetnek a keresési eredményekben.

A Google Search Console csatlakoztatása után ellenőrizheted az Analyticset, hogy lássa, a látogatók milyen kulcsszavakkal keresik meg webhelyed.

Mielőtt elkezdenéd

Távolítsd el az egész webhelyre érvényes jelszót vagy az oldal jelszavát a kezdőlapon, ha ezek engedélyezve vannak. A jelszavak megakadályozzák, hogy a Google indexelje a tartalmát.

Ha van egy harmadik féltől származó domainje, győződj meg róla, hogy megfelelően csatlakoztatva van. A legjobb eredmény érdekében javasoljuk, hogy a domain csatlakoztatása után 72 órát várj mielőtt a Google Search Console segítségével ellenőrzöd azt.

A Google Search Console-lal történő ellenőrzés nem működik a próbahelyeken, mivel a próbahelyek el vannak rejtve a keresőmotorok elől. Ha webhelyed próbaverzióban van, a folytatás előtt tedd közzé webhelyed.

A Search Console-ra való regisztrációhoz Google-fiók szükséges. Itt hozhatsz létre egyet.

Kulcsszavak hozzáadásához webhelyedhez segítséget kaphatsz a Kulcsszavak hozzáadása a SEO-hoz című oldalon.

Csatlakoztasd a Google Search Console fiókod

A Keresési kulcsszavak panel megmutatja, hogy a látogatók hogyan találják meg webhelyed. Csatlakoztasd és ellenőrizd webhelyed ezen a panelen, majd később térj vissza az adatok megtekintéséhez:

A Kezdőlap menüben kattints az Elemzések menüpontra.

Kattints a Keresési kulcsszavak gombra.

Kattints a panel felugró ablakában a Csatlakozás gombra.

Jelentkezz be abba a Google-fiókba, amelyet csatlakoztatni szeretnél webhelyéhez. Ha több Google-fiókkal rendelkezel, győződj meg róla, hogy a megfelelőt választottad ki.

Tekintsd át a jogosultságokat, majd kattints az Engedélyezés gombra.

Várj 72 órát, amíg az adatok feltöltődnek.

Ha problémáid vannak a Google Search Console-hoz való csatlakozással, próbáld meg az engedélyezést a Csatlakoztatott fiókok panelen keresztül.

Hogyan ellenőrzöd a Google Search Console a domaineket?

A Google Search Console ellenőrzi webhelyed elsődleges domainjét. Ez lehet a Squarespace beépített domainje (example.squarespace.com), vagy a Squarespace vagy egy harmadik fél által kezelt egyéni domain (example.com).

Az egyéni domaineknek aktívnak és megfelelően csatlakoztatottnak kell lenniük.

Ha elsődleges tartományt váltasz, vagy egyéni tartományt adsz hozzá, miután csatlakoztál a beépített tartományához, csatlakoztasd újra webhelyed a Google Search Console-hoz.

A Secure SSL-beállítástól függően a Google Search Console ellenőrzi mind a http://, mind a https:// verziót, és hozzáadja az elsődleges verziót a Google Search Console-hoz. A Google Search Console képes ezt az információt felhasználni arra, hogy a keresési forgalmat az elsődleges domainhez rendelje.

Tartsd észben:

Az URL-ellenőrző eszközzel megnézheted, hogy egy oldal indexelhető-e, és hogy a Google mikor láncoltad be utoljára.

Ha az alábbi lépések nem egyeznek azzal, amit a műszerfalon látsz, akkor valószínűleg a régi Google Search Console műszerfalon vagy. Kattints az új Search Console használata gombra a műszerfal tetején az új verzióra való átváltáshoz.

Mielőtt indexet kérnél, ellenőrizd webhelyed, ha még nem tetted meg.

Indexeld a teljes webhelyet a webhelytérkép beküldésével.

A webhelytérkép beküldésével a Search Console rendelkezésére bocsátja webhelye nyilvánosan elérhető oldalainak URL-címeit és a képek metaadatait. Minden Squarespace webhely automatikusan létrehoz egy webhelytérképet.

A Google Search Console műszerfalon válaszd ki a bal felső sarokban található tulajdonság menüből az indexelni kívánt webhelyet.

Kattints a Sitemaps gombra.

Az Új oldaltérkép hozzáadása alatt add meg az oldaltérkép URL-címét.

Kattints a Küldés gombra a webhely Google indexelésének kéréséhez.

Bizonyos oldalak indexelése az URL-ellenőrző eszközzel

Az URL-ellenőrző eszközzel egyedi oldalak URL-jét küldheted be a Search Console-ba. Akkor használd ezt a módszert, ha csak néhány oldal van a webhelyeden, vagy ha új oldalakat adtál hozzá a webhelyhez, amelyeket a Google még nem indexelt.

A Google Search Console műszerfalon válaszd ki a bal felső sarokban található Tulajdonságok menüből azt a webhelyet, amelyet indexelni szeretnél.

Kattints az URL-ellenőrzésre.

Írd be az indexelésre még nem került oldal teljes URL-címét, és nyomja meg az Enter vagy a Return billentyűt.

Kattints az Indexelés kérése gombra.

Ismételd meg a további oldalak URL-címeinek megadásához.

Figyelmeztetések és hibák

Amikor webhelyed a Google Search Console segítségével ellenőrziöd, egy üzenetet fogsz látni, amely azt mutatja, hogy URL-ednek egyes részei a robots.txt által korlátozottak. Ez teljesen normális. Arra kérjük a Google-t, hogy ne mássza át ezeket az oldalakat, mert csak belső használatra szolgálnak, vagy duplikált tartalmat jelenítenek meg, ami a webhely SEO-értékelésébe beszámítható.