, 2021/12/31

A Google PageSpeed Insights egy ingyenes eszköz, amely segít megtalálni és kijavítani a webes alkalmazást lassító problémákat. A Lighthouse nevű nyílt forráskódú eszköz laboratóriumi adatokat gyűjt és elemez, amelyeket a Chrome User Experience Report adathalmazból származó valós adatokkal kombinál. Az eredmény egy pontszám, amely összefoglalja a teljesítményt és egy sor ajánlást tartalmaz.

Google pagespeed insights

A Google néhány hete jelentette be a PageSpeed Insights új frissítését, és ez a frissítés most már mindenki számára elérhetővé vált. Addy Osmani a Google-tól elmondta, hogy ez a frissítés "intuitívabbá" teszi az eszközt a teljesítmény mérésekor, és javítja a valós és laboratóriumi adatok felhasználását.

PageSpeed Insights eszköz. A PageSpeed Insights eszköz elemzi egy weboldal tartalmát, majd javaslatokat generál az oldal gyorsabbá tételére. A Google 2018-ban frissítette az eszközt, hogy a Chrome böngészőkből származó valós helyszíni adatokat használj.

Mi az újdonság. A Google szerint a felhasználói felület intuitívabbá vált "azáltal, hogy egyértelműen megkülönbözteti a szintetikus környezetből származó adatokat és a terepen lévő felhasználóktól gyűjtött adatokat". A Google mostantól külön szekciókat hoz létre az eszközben a laboratóriumi adatok és a terepi adatok számára. A "Terepi adatok" és a "Laboradatok" címkék helyébe olyan szöveg lépett, amely jelzi, hogy mit jelentenek az adatok, és hogyan segíthetnek. A Google a mezei adatok részt is a tetejére helyezte.

A Google a Core Web Vitals értékelési eredményt is, amely korábban egyetlen szóval "megfelelt" vagy "nem felelt meg" a Field Data (mezőadatok) alatt jelent meg. Ez segít abban, hogy külön alfejezetként, különálló ikonnal különböztessük meg. A Google megváltoztatta a navigációs menüt a tetején, és a jelentés oldalán központilag a mobil és az asztali számítógépre vonatkozó linkeket is beillesztette. A linkek most már több és "egyértelműen jelzik, hogy melyik platformra vonatkozóan jelenik meg az adat" - közölte a vállalat.

A PageSpeed Insight Origin Summary átkerült, hogy megjelenjen az órán egy jelölőnégyzet. A Google szerint ez a jelentésrész egy új fülre költözött. Az Origin Summary (Eredeti összefoglaló) az összes oldal összesített CrUX pontszámát adja meg az eredetről. A PageSpeed Insights jelentés mostantól minden mező és laborlap alján egy új információs részt tartalmaz, amely a következő részleteket osztja meg a mintavételezett adatokról:

Adatgyűjtési időszak

Látogatási időtartam

Eszközök

Hálózati kapcsolatok

Minta mérete

Chrome verziók

Van egy új "Expand view" funkció, amely egy drill-down funkcióval bővíti a mezőadatok részt, és lehetővé teszi a Core Web Vitals mérőszámok részletes részleteinek megtekintését. Az oldalkép képernyőképét eltávolítottuk, és mostantól a betöltési sorrendet megjelenítő oldal képe és miniatűrjei egyaránt elérhetők a laboradatok szakaszban. A Google a különböző mérőszámok néhány mérőszámát is megváltoztatta.

A fejlett adatmegjelenítési, címkézési, szűrési és pillanatkép-technológiával kiegészítve a Google Pagespeed Insights for WordPress átfogó megoldást kínál minden olyan webmester számára, aki növelni szeretné webhelye teljesítményét, keresőmotoros rangsorolását és látogatói böngészési élményét.

Részletes oldaljelentések

Rendezd az oldaljelentéseket a Page Speed Score-ok alapján, hogy prioritásként kezeld a webhelyeden a legnagyobb lehetőségeket rejtő területeket. Az oldaljelentések könnyen olvasható vizualizációkat használnak, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan a legfontosabb adatokra összpontosíts webhelyed teljesítményének javítása érdekében.

Jelentés-összefoglalók

A jelentés-összefoglalók a Google Pagespeed Insights for WordPress hatékony és exkluzív funkciója. Az összefoglalók megjelenítik az átlagos Oldal-pontszámodat, a legnagyobb javításra szoruló területeket MINDEN jelentésben, valamint a legjobban és legrosszabbul teljesítő oldalakat. A jelentés-összefoglalók szűrhetők az eredmények szűkítéséhez a következők szerint:

Oldalak, bejegyzések, kategóriák, egyéni URL-ek és egyéni bejegyzéstípusok. A jelentés-összefoglalók használata lehetővé teszi, hogy "kicsinyítsd" az oldalszintet, és jobban megértsd az oldalai teljesítményének átfogó képét.

Asztali és mobil oldaljelentések

A webhely teljesítményére vonatkozó legjobb gyakorlatok nagyban különböznek az asztali és a mobil eszközök használata között. Állítsd be a Google Pagespeed Insights for WordPress-t úgy, hogy asztali, mobil vagy mindkettő jelentés készüljön! Válts előre-hátra a jelentéstípusok között, hogy konkrét javaslatokat láthass a teljesítmény és az élmény javítására az egyes platformokon.

Jelentés pillanatképek

A Report Snapshot eszköz a Report Summaries (Jelentésösszefoglalók) teljesítményére épít, hogy "Point In Time" (időbeli időpontban) történeti adatokat szolgáltasson webhelyéről. Készíts pillanatképet bármelyik jelentésösszefoglaló képernyőről, hogy az adatokat a későbbi visszakeresés céljából tárolja. A pillanatképekhez megjegyzéseket adhatsz hozzá, hogy további jelentést adjon, például "A W3 Total Cache telepítése előtt". Ezenkívül szűrd meg a Jelentés összefoglalóját, mielőtt pillanatképet készíeszt, hogy elmentsd a szűrt adatok összefoglalóját.

Pillanatkép-összehasonlító eszköz

A Snapshot Comparison Tool egy csodálatos segédprogram, amely lehetővé teszi bármely két hasonló Report Snapshotból származó, egymás melletti eredmények megjelenítését. Készíts egy Report Snapshotot új bővítmények telepítése vagy teljesítményre vonatkozó ajánlások végrehajtása előtt. Készít egy másik pillanatfelvételt, amikor befejezted, és hasonlítsd össze az eredményeket, hogy felmérd a változtatások hatását.

Egyéni URL-ek hozzáadása/importálása

Könnyedén adj hozzá további URL-címeket a Pagespeed-jelentésekhez. Még a nem WordPress oldalak URL-jei is hozzáadhatók, még akkor is, ha azok nem a te szervereden vannak elhelyezve. Az URL-ek manuálisan adhatók hozzá, vagy tölts fel egy megfelelően formázott XML sitemapet, hogy egyszerre több oldalt ad hozzá.

Az egyéni URL-ek megjelölhetők és szűrhetők a jelentésösszefoglalókban. Az Egyéni URL-ekről ugyanúgy készíthetsz jelentéspillanatképeket, mint bármely más jelentéstípus esetében.

Ütemezett jelentésellenőrzések

Állítsd be a Google Pagespeed Insights for WordPress-t úgy, hogy automatikusan, naponta, hetente, kéthavonta vagy havonta újra ellenőrizd webhelyed.

Minden egyes ellenőrzés során minden új oldal vagy bejegyzés felfedezésre kerül, és a meglévő jelentések frissülnek, hogy tükrözzék a webhelyen bekövetkezett változásokat, valamint a Pagespeed-ajánlásokban bekövetkezett változásokat.

Hibaelhárítás

Az alábbiakban felsoroljuk a lehetséges problémákat, amelyekkel találkozhat, valamint az ajánlott következő lépéseket. Megadtam az API-kulcsomat és elmentettem a Beállításokat, de a Jelentéslistában nem jelennek meg a jelentések.

A Google Pagespeednek minden egyes oldalt be kell tudnia tölteni a jelentés létrehozásához. Győződj meg róla, hogy az oldalai nyilvánosan elérhetők az interneten keresztül.

Győződj meg arról, hogy az API-kulcsot helyesen adtad meg, és engedélyezted a "PageSpeed Insights API" szolgáltatást a Google API-konzolban.

A Beállítások oldalon a "Speciális konfiguráció" alatt található egy "Naplózza az API kivételeket" nevű jelölőnégyzet. Minden olyan API kivétel, amelyet nem fogott el és nem kezelt automatikusan, legfeljebb 7 napig tárolásra kerül. Ez a naplóinformáció nagyon hasznos lehet a problémák diagnosztizálásakor.

Az oldaljelentések ellenőrzése soha nem fejeződik be teljesen, újra és újra meg kell nyomnom a "Jelentés indítása" gombot, hogy befejezze az összes oldalam ellenőrzését.

Ha úgy tűnik, hogy a jelentések mindig egy bizonyos ideig futnak, mielőtt váratlanul leállnak, akkor lehet, hogy túlléped a szerver maximális végrehajtási idejét. Próbáld meg növelni az Options->Advanced Configuration "Maximum Execution Time" értékét.

Egyes webtárhely-szolgáltatók nem engedélyezik a Maximális végrehajtási idő felülbírálását vagy növelését. Ebben az esetben megpróbálhatod a Maximum Script Run Time (Maximális szkriptfuttatási idő) beállítását. Ezáltal a szkript a beállított ideig fut, majd leáll és új szkriptet indít, hogy megkerülje az időkorlátos problémákat. Kezd egy alacsony értékkel, és tesztelje. Növeld az értéket lépésenként, amíg meg nem találod a legnagyobb értéket, amely lehetővé teszi a vizsgálatok sikeres befejezését.

Hibát jelentettek, amikor megpróbálták ellenőrizni az egyik oldalamat, és az hozzá lett adva az Ignored Pages (figyelmen kívül hagyott oldalak) szakaszhoz.

Navigálj az Ignorált oldalak fülre, keresd meg az oldalt, és kattints az "újraaktiválás" gombra, hogy újra megpróbálhassa.

Ha az oldal ismét sikertelen, győződj meg arról, hogy az oldal nyilvánosan elérhető az internetről. A nem nyilvános oldalak nem ellenőrizhetők.