, 2022/1/5

Az NBS lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző vonalkódokat, köztük EAN-8, EAN-13, ISBN, UPC, 2D kódokat és QR-kódokat szkenneljenek be és automatikusan naplózzanak iPhone vagy Android segítségével. Az NBS egy Google Sheets alapú mobil vonalkódolvasó, amely kompatibilis az iOS és Android eszközökkel.

google barcode scanner

Egyedi tervezésű mobil leltárkezelő alkalmazás dinamikus űrlapmezőkkel. A beolvasott kódok, az időbélyegzők, a tétel neve, a változás állapota, a helyszínek és minden más adat a mobilos beolvasás után azonnal beíródik és frissül a központi Google Táblázatba. A már beolvasott vonalkódok adatainak frissítése a kód újbóli rögzítésével és az információk módosításával lehetséges a mobileszközről.

Vonalkódolvasó alkalmazás a Google Play-en 10 millió felhasználót fertőz meg egyetlen frissítéssel. Tudomásunkra jutott, hogy van még egy rossz szereplő ebben a történetben. Úgy tűnik, nem az eredeti kiadó, a LAVABIRD LTD a rossz szereplő. Hanem egy "Az űrcsapat" névre hallgató fiók. Mindazonáltal bizonyíték van arra, hogy a Barcode Scanner bármelyik kiadó által végzett frissítései az Android/Trojan.HiddenAds.AdQR rosszindulatú fertőzést eredményeznek.

Szeretnénk egy kis időt szánni arra, hogy más dolgokat is tisztázzunk az itt a blogon hagyott megjegyzések alapján. Nagyra értékeljük a támogatóinktól kapott visszajelzéseket, és szeretnénk néhány felvetett kérdéssel foglalkozni. Először is, tisztázzuk, hogy sok-sok tiszta, törvényes vonalkód/QR-olvasó van a Google Play-en. Elnéztük, hogy a Vonalkódolvasó név általános jellege pánikot vált ki, hogy a te vonalkódolvasód lehet az, amire mi utalunk.

A vonalkód/QR-olvasók már régóta a kihasználás célpontjai, mivel szinte mindenki, aki Android-eszközt használ, telepít egy vonalkód/QR-olvasót. Emiatt a vonalkód/QR-olvasók kihasználása a mobil kártevők kezdete óta előfordul. Ez csak egy egyedi, elszigetelt eset volt, amikor egy vonalkód/QR-olvasót használtak ki. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a legtöbb vonalkód/QR-olvasó a Google Play-en tiszta és biztonságosan használható.

Ha aggódsz, hogy telepítve van ez a vonalkódolvasó, itt van a viselkedés, amit a mobileszközödön tapasztalhatsz. Az alapértelmezett böngésző megnyitása, teljesen magától, webes átirányításokra. Ne feledd, hogy a webes átirányítások a böngészővel is összefügghetnek, és javasoljuk, hogy mindenekelőtt töröld a böngésző előzményeit és gyorsítótárát.

Ha a probléma továbbra is fennáll, és a Malwarebytes for Android nem észleli, írj be a fórumainkon, vagy küldj támogatási jegyet. Ott tudunk foglalkozni a problémával. Ezután a Rocket Cleaner - Rendszeroptimalizáló tisztázása. Rövid videónkon belül a webes átirányítás a Rocket Cleaner - System Optimizer Google Play weboldalával végződik. Szeretnénk tisztázni, hogy a Rocket Cleaner - System Optimizer egy tiszta, biztonságos alkalmazás, amely a Google Play-en található.

A malware szerzői a webes átirányításokból származó kattintások alapján kapnak fizetést, nem pedig azáltal, hogy más malware-ekkel fertőzik meg az embereket. Nem mondom, hogy néhány ilyen átirányítás megpróbálhat rosszindulatú szoftvereket letölteni, de itt nincs bizonyíték erre. Minden webes átirányítás egy kis fizetség. Az átirányítás könnyedén megnyithatta volna bármelyik tiszta Google Play alkalmazást. Ez nem jelenti azt, hogy az átirányítás végpontját képező alkalmazás maga is rosszindulatú.

A Google Chrome iOS-en idén február óta képes vonalkódok és QR-kódok beolvasására, de ez egy olyan funkció, amely felett könnyen átsiklik az ember, ha nem tud róla. A Chrome on iOS legújabb frissítésével a billentyűzeten már van egy parancsikon a vonalkódok beolvasására. Így néz ki: A Google Chrome új vonalkódolvasó gyorsbillentyűvel rendelkezik.

A parancsikon megérintése után a QR-kódok beolvasásának folyamata és még mindig ugyanaz, mint korábban. Korábban, ha vonalkódot akartunk beolvasni a Google Chrome-mal, szó szerint nem tudtuk megtenni az alkalmazás bezárása nélkül. Vagy az alkalmazás ikonját kellett 3D-s érintéssel megérinteni, és kiválasztani a "QR-kód beolvasása" lehetőséget, vagy a Spotlight keresőben rákeresni a "QR-kód beolvasása" kifejezésre.

Most, amint az alkalmazáson belül a címsorra koppintasz, megjelenik a vonalkód vagy QR-kód beolvasásának lehetősége. Ez a fajta parancsikon úgy érzem, hogy jól illene a Google keresőalkalmazásához, de eddig nem érkezett ilyen frissítés.

Bejelentkezés QR-kódok használatával

Bejelentkezéskor a Google néha extra lépéseket tesz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy te vagy az. Lehetőséged van arra, hogy egy QR-kódot (Quick Response) szkennelj be egy olyan eszközről, ahol már bejelentkeztél.

1. lépés: Válaszadki az eszközét

Válaszd ki az alábbi fülön azt az eszközt, amellyel be fogja olvasni a QR-kódot. Az adott eszközön már be kell jelentkeznie a Google-fiókjába.

Android ComputeriPhone és iPad

2. lépés: Szkenneld be a QR-kódot

A kompatibilis Android telefonon vagy táblagépen nyisd meg a beépített kamera alkalmazást.

Irányítsd a kamerát a QR-kódra.

Koppints az Android telefonján vagy táblagépén megjelenő bannerre.

A bejelentkezés befejezéséhez kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.

Ha nem tudod beolvasni a QR-kódot, megpróbálhatsz más módon is bejelentkezni.

Nem tudod beolvasni a QR-kódot

Ellenőrizd az Android verzióját

Növeld a fényerőt

Tisztítsd meg a kamera lencséjét

Tartsd a telefont függőlegesen

Keresd meg a megfelelő távolságot

Írd alá más módon

Használj linket

Jelentkezz be a Google-fiókjába az új eszközön. Amikor meglátod a QR-kódot, maradj azon a képernyőn.

Egy olyan eszközön, amelyen már bejelentkeztél nyiss meg egy webböngészőt, például a Chrome-ot.

A böngésző tetején írd be: g.co/verifyaccount.

Próbálj ki egy másik módszert

Jelentkezz be a Google-fiókodba az új eszközön.

A QR-kód alatt válaszd a Próbáljon más módon opciót.

Válassz egy másik módot, hogy ellenőrizd, hogy te vagy az.

Vonalkód beolvasás

Az ML Kit vonalkódolvasó API-jával a legtöbb szabványos vonalkódformátummal kódolt adatok olvashatók. A vonalkódolvasás az eszközön történik, és nem igényel hálózati kapcsolatot. A vonalkódok kényelmes módja annak, hogy a valós világból információt továbbíts az alkalmazásodba. Különösen a 2D-s formátumokat, például a QR-kódot használva strukturált adatokat, például elérhetőségi adatokat vagy WiFi hálózati hitelesítő adatokat kódolhat. Mivel az ML Kit automatikusan felismeri és elemzi ezeket az adatokat, az alkalmazásod intelligens módon reagálhat, amikor a felhasználó beolvas egy vonalkódot.

iOS Android

Főbb képességek

Olvassa a legtöbb szabványos formátumot

Lineáris formátumok: Codabar, Code 39, Code 93, Code 128, EAN-8, EAN-13, ITF, UPC-A, UPC-E.

2D-s formátumok: Azték, adatmátrix, PDF417, QR-kód

Automatikus formátumfelismerés

Az összes támogatott vonalkódformátumot egyszerre beolvashatja anélkül, hogy meg kellene adni a keresett formátumot, vagy növelheted a beolvasási sebességet, ha az érzékelőt csak a téged érdeklő formátumokra korlátozod.

Strukturált adatok kivonása

A támogatott 2D-formátumok valamelyikével tárolt strukturált adatokat automatikusan elemzi. A támogatott információtípusok közé tartoznak az URL-címek, kapcsolattartási adatok, naptári események, e-mail címek, telefonszámok, SMS-üzenetfelkérések, ISBN-ek, WiFi-kapcsolati információk, földrajzi elhelyezkedés és az AAMVA-szabvány szerinti járművezetői adatok.

Bármilyen tájolással működik

A vonalkódok tájolástól függetlenül felismerhetők és beolvashatók: jobbra fordítva, fejjel lefelé vagy oldalra fordítva.

Az eszközön fut

A vonalkódolvasás teljes egészében a készüléken történik, és nem igényel hálózati kapcsolatot.

Vedd figyelembe, hogy ez az API nem ismeri fel a vonalkódokat ilyen formában:

1D vonalkódok csak egy karakterrel

Hat karakternél kevesebb karaktert tartalmazó ITF formátumú vonalkódok

FNC2, FNC3 vagy FNC4 kódolású vonalkódok.

ECI módban generált QR-kódok