, 2022/1/19

Az iOS 14 előtt a kezdőképernyő az alkalmazások soraira korlátozódott, és kevés hely volt a testreszabásra. A widgetek olyan szintű személyre szabhatóságot adnak az iPhone-okhoz, amelyet az Android-felhasználók már a kezdetektől fogva megszoktak.

Google widgetek ios 14

A Google frissíti iPhone-alkalmazását a kezdőképernyő widgetek támogatásával az iOS 14 vagy újabb operációs rendszert futtató készülékeken. A kezdőképernyő widgetek az Apple mobil operációs rendszerének új kiegészítői, amelyek gyorsabb hozzáférést tesznek lehetővé az alkalmazásokon belüli különböző funkciókhoz.

Az iOS 14 előtt a kezdőképernyő az alkalmazások soraira korlátozódott, és kevés hely volt a testreszabásra. A widgetek olyan szintű személyre szabhatóságot adnak az iPhone-okhoz, amelyet az Android-felhasználók már a kezdetektől fogva megszoktak. Ha Android-felhasználó vagy, aki ezt olvassa, talán arra gondolsz, hogy ez úgy hangzik, mintha már évek óta lenne valami a telefonodon. Ez azért van így, mert így is van.

Most az iPhone-felhasználók is láthatják, hogy mit hagytak ki eddig. Ráadásul mostantól olyan Google-alkalmazások, mint a Chrome és a Gmail is beállíthatók rendszerbe alapértelmezettként. Itt olvashatsz többet arról, hogyan hozhatod ki a legtöbbet a Google szolgáltatásaiból az iOS 14-en.

A Google iPhone-ra és iPadre szánt alkalmazása mostantól támogatja a widgeteket. A Google kereső widget két különböző verziója közül választhatunk.

A widgetek kezdőképernyőre történő hozzáadásához először győződjön meg arról, hogy mind a készülék, mind a Google alkalmazás a legújabb verzióra frissült.

1.Rázó üzemmód engedélyezése

Nyomd meg hosszan a kezdőképernyőn, amíg a "rázó mód" be nem kapcsol. A Google kereső widget hozzáadása iOS 14 rendszerben

2.Érintsd meg a plusz jelet

Koppints a képernyő bal felső részén lévő "+" plusz jelre.

A Google kereső widget hozzáadása iOS 14 rendszeren

3. Keresd meg a Google alkalmazást

Görgess lefelé, amíg meg nem látod a Google alkalmazásokat az alkalmazások listájában.

A Google kereső widget hozzáadása iOS 14 rendszeren

4. Válassz egy widgetet

Innen választhatsz egy négyzet vagy téglalap alakú widgetet.

A Google kereső widget hozzáadása iOS 14 rendszeren

A négyzet alakú widget, amely 4 hagyományos alkalmazás ikonjának megfelelő helyet foglal el, közvetlen hozzáférést biztosít a felhasználóknak a Google keresősávhoz.

Új Google widgetek az iOS 14-en

Hamarosan elérhetők lesznek a Google widgetei az Apple mobilokon - ezekre lehet számítani. A techóriás új Gmail, Google Drive és Google Fit modult mutatott be, amivel lehetővé teszik az iPhone használók számára, hogy az alkalmazás megnyitása nélkül is gyorsan megtekinthessék az olvasatlan e-maileket, keressenek a postaládájukban és új e-maileket írhassanak. Hasonlóképpen, a Google Drive widget lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kezdőképernyőkön nézelődjenek a dokumentumok és fájlok között.

A Google Fit modul nyomon követi a felhasználók tevékenységét a Heart Points és a megtett lépések adatainak gyors megtekintésével.

A Google egy Naptár-widgetet is bemutat az elkövetkezendő hetekben, míg jövőre érkezik egy olyan Chrome-modul, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a keresést, az inkognitó böngésző használatát és még sok mást a kezdőképernyőről.

Ezek a modulok akkor lesznek elérhetőek, ha a Google alkalmazásokat telepítik az iOS 14-re optimalizált eszközökre. A „Kezdőképernyő szerkesztése” funkció engedélyezéséhez a kezdőképernyőre kell nyomni, majd megérinteni a bal felső sarokban található + ikont a Widgetek elindításához, ahol a Google funkciói elérhetők lesznek. Ha a funkciók nincsenek meg, várj és ellenőrizd később, mert a Google folyamatosan adja ki a modulokat.

A Google frissítette zászlóshajó iPhone-alkalmazásait a kezdőképernyő widgetek támogatásával, ami az iOS 14 új funkciója. A vállalat ma jelentette be, hogy új widgeteket vezet be a Gmail, a Google Drive, a Google Fit és hamarosan a Google Calendar és a Google Chrome számára, hogy hasznos információkat helyezzenek el a kezdőképernyőn, vagy gyors hozzáférést biztosítsanak a gyakori feladatokhoz.

A vállalat már szeptemberben elindított egy widgetet a Google Search alkalmazáshoz. Az új widgetek többnyire praktikus kezdőképernyő-kiegészítőknek tűnnek mindazok számára, akik rendszeresen használják a Google termékeit. A Gmail widget azonban egy kicsit hiányzik. Míg a Google Drive widget egy érintéssel könnyen elérhetővé teszi a legfrissebb dokumentumok egy részét, addig a Gmail widget nem teszi lehetővé az e-mailek előnézetét.

Ehelyett koppintással kereshet az e-mailjeiben vagy új üzenetet írhat, és van egy gomb, amely megjeleníti az olvasatlan üzenetek számát. Persze, ha iOS ikonos jelvényeket használsz, nincs szükséged egy egész widgetre ahhoz, hogy tudd, hány e-mail vár rád. Ehhez képest néhány alternatív e-mail alkalmazás az iOS widgetek tekintetében túlszárnyalja a Gmailt. A Basecamp Hey app például számos widgetet kínál, amelyek között üzenetelőnézetek is vannak.

Még ha a Gmail nem is tudna üzenetelőnézetet kínálni, érdekes lett volna, ha a widget lehetővé tette volna a felhasználók számára, hogy valamilyen, számukra személyesen hasznosabb módon konfigurálják azt. Például figyelmeztethetne arra, hogy hány olvasatlan e-mailt kapott egy adott személytől, például a főnökétől, vagy egy e-mail tartománytól, például a munkahelyéről.

Vagy arra, hogy mennyi tartozik egy adott címkéhez. Vagy esetleg figyelmeztethetne arra, hogy hány e"fontosnak" minősülő olvasatlan e-mail van a kiemelt beérkezett üzenetek között, ha ezt a beérkezési konfigurációt használd. Eközben a Google Drive iOS widgetje gyors hozzáférést biztosít a fájlokhoz és egy keresősávot is tartalmaz. A Google Fit widget segítségével a kezdőképernyőről könnyedén nyomon követheti aktivitását, beleértve a szívpontokat és a lépéseket.

Image Credits: Google

A várva várt Google Calendar widget még nem jelent meg, de a Google ma betekintést nyújtott abba, hogy mi várható. A widget nagyon hasonlít egy mini naptárra, a napi találkozókkal, egymásra halmozva és színkóddal a könnyű olvashatóság érdekében. Egy koppintással a teljes naptár is elérhetővé válik.

Hamarosan érkezik egy Chrome widget is, amely támogatja a keresősávot, az inkognitó módot, a hangalapú keresést és a QR-kódok beolvasását - hasonlóan ahhoz, amit a fő Google Search widget ma kínál. A Naptár és a Chrome kivételével már minden widget elérhető. Előbbi a "következő hetekben", utóbbi pedig "az új évben" várható, állítja a Google.

Valaki azt mondta, hogy Gmail widget?

Amióta az iPhone-felhasználók számára az iOS 14-ben bevezették a widgeteket, azóta egyfajta widget-függővé váltam. A nagy időjárás widget most a kezdőképernyőm háromnegyedét foglalja el, és segít nyomon követni, mikor kell öntözni a kertemet; a fitnesz-követő widget madártávlatból mutatja, hogy hol tartok a nap folyamán; és a választási szavazás widgetek hármasa, nos, az határozottan hiba volt.

Most a Google egy csomó új iOS 14 widgetet és frissítést mutat be a Gmailtől kezdve a Naptárig és a Drive-ig. A vállalat csütörtökön jelentette be, hogy az új Gmail, Google Drive és Google Fit widgetek a következő napokban kezdenek megjelenni az iOS 14 felhasználók számára. A Gmail widget lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan keressenek a bejövő üzeneteik között, megtekinthessék az olvasatlan üzeneteket, vagy új e-mailt írjanak anélkül, hogy magát az alkalmazást meg kellene nyitniuk.

A Google Drive felszínre hozza a releváns dokumentumokat, és lehetővé teszi a fájlok egyszerű keresését, ismét anélkül, hogy a Docs vagy Sheets alkalmazásokban kellene turkálnia, vagy manuálisan meg kellene nyitnia a Drive-ot. Az Apple Fitness widgetjéhez hasonlóan a Google Fit is segít nyomon követni az aktivitását a szívpontok és a lépések adatainak áttekintésével.

Igen, ő egy vérfarkas

Ahhoz, hogy ezeket vagy más widgeteket engedélyezd a készülékeden, győződj meg róla, hogy telepítve van a szükséges alkalmazás (még akkor is, ha száműzték az alkalmazáskönyvtáradba), és hogy a szoftvered naprakész. Ezután nyomja meg hosszan a kezdőképernyő bármelyik pontját, és válassza a Kezdőképernyő szerkesztése lehetőséget. Onnan válassza a képernyő bal felső sarkában található + gombot a Widgetek elindításához. Itt kell megtalálnia a Google új widgetjeit. Nekem csütörtökön nem voltak azonnal elérhetők, ezért tartsd nyitva a szemed az elkövetkező napokban, ha nem látod őket azonnal.