, 2023/1/5

Sokat gondoltunk már mindannyian arra, hogy mi történne ha megnyernénk a lottót. Mindenki fejében játszódott már le ezzel kapcsolatban számtalan pozitív és negatív forgatókönyv és lehetséges helyzet.

ötöslottó

A lehetséges kimenetet persze az is meghatározza, hogy mekkor az aktuális nyeremény összege. Az első héten 2001-ben volt telitalálat az ötöslottón először, amikor a nyeremény összege 858 072 235 forint volt ami az eheti ötöslottó 1,85 milliárd forintjához viszonyítva, igen csak hasonlónak mondható, mivel a mostani értéken ez körülbelül 1,89 millió forintnak felel meg. 

Ha még ennél is többre vágyunk akkor pedig ott van az Eurojackpot is, ahol az aktuális nyeremény 35 millió euró, vagyis forintban kb 14 milliárd forint. Az egyre gyengülő forint miatt itt jól is járunk, hogy a nyeremény összegét euróban kapjuk meg.

Ettől az összegtől a pénzügyi helyzetünk rendkívül javulna, és szinte bármit megengedhetnénk magunknak, amit csak szeretnénk. Új autót, új házat, utazásokat, luxusékszereket vásárolhatnánk.

Ugyanakkor lehet, hogy szembe kellene néznünk azzal a nyomással is, hogy az ismerőseink és a családtagjaink is biztosan szeretnének részesülni a nyereményből. Lehet, hogy kérnek tőlünk pénzt különböző célokra, amiket talán nem is támogatnánk, ha nem lenne ránk kényszerítve a helyzet.

A nyeremény megnyerése után valószínűleg sok ember szeretne igényt tartani a figyelmünkre, és talán sok olyan megkeresés is érkezne, amelyekre eddig nem is számítottunk. Az is előfordulhat, hogy a nyeremény összegének nagysága miatt célponttá válunk a csalók számára, akik különböző átverésekkel próbálnak megszerezni a pénzünket.

Szinte biztos, hogy változni fog a viszonyunk a pénzhez és a költekezési szokásaink is. Lehet, hogy eddig óvatosabb voltunk a pénzügyekkel, de a nyeremény összegének nagysága miatt könnyen elkaphat minket a költekezési láz, és sokkal könnyebben adunk ki pénzt majd olyan dolgokra, amikre eddig nem volt lehetőségünk.

Majd két milliárd forinttól változni fog az életünk és az emberek viszonya is felénk. Lehet, hogy sok ember csak a pénzünkért fog velünk szóba állni, és előfordulhat, hogy változni fog a baráti körünk is.

Összességében elmondható, hogy a lottónyeremény megnyerése nagymértékben megváltoztathatja az életünket, de önmagában nem feltétlenül tesz boldogabbá. A pénz jól jöhet bizonyos dolgok megvásárlására, de nem minden problémánkat oldja meg, és nem biztos, hogy a boldogságunkat is növeli. Éppen ezért amit a leendő nyertesnek javasolhatunk az az, hogy megfontoltan és átgondoltan kezeljük a nyeremény összegét, és ne engedjük, hogy a pénz irányítson minket.