, 2022/1/3

Akár kinőtted a felhasználóneved, akár csak más nevet szeretnél a csatornádnak, elég egyszerű ezt megtenni. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan változtathatod meg a YouTube-on a felhasználónevedet, és mire számíthatsz, ha a változtatást elvégezted.

how to change name on youtube

Ha a Google-fiókod nevét és fényképeit használod a YouTube-csatornádhoz, akkor ezeket az információkat bármikor (elég könnyen) frissítheted. Ha bárhol megváltoztatja, akkor a név és a fénykép is megváltozik az összes Google-szolgáltatásában. A YouTube felhasználónév konkrét megváltoztatásához a következőket kell tennie:

A YouTube megkönnyíti az alkotók számára, hogy megváltoztassák csatornáik nevét és profilképét. Az alkotók mostantól a YouTube-on belül frissíthetik csatornájuk nevét és képét, és ezek a változtatások csak a YouTube profiljukra lesznek hatással. Eddig az alkotóknak az egész Google-fiókjukban meg kellett változtatniuk a nevüket és az ikonjukat - így a YouTube-on szereplő nevük ugyanaz a név volt, mint amiről a Gmailben e-maileket küldenek.

Ennek nem feltétlenül volt értelme márkaépítési vagy szakmai szempontból, és az új rendszer egy kicsit nagyobb rugalmasságot kínál azoknak az alkotóknak, akik a csatornanév helyett inkább a valódi nevükön szeretnének e-maileket küldeni. Az új funkciónak azonban van egy lényeges kikötése: az ellenőrző jelvénnyel rendelkező alkotók elveszítik a jelölést, ha megváltoztatják a nevüket.

A YouTube szerint az alkotóknak jelentkezniük kell, hogy újra megkapják a jelvényt. A személyes és a márkafiókok egyaránt használhatják majd az új csatornanév-változtatási funkciót. A YouTube szerint a funkció "a készítők egyik legfontosabb kérése", és a mai naptól kezdve kerül bevezetésre. Az asztali számítógépen a YouTube Studio, majd a Testreszabás menüpontban, ahol az Alapinformációk és a Márkaépítés lapok alatt találhatóak a csatornanév és a kép megváltoztatása.

Hogyan változtathatod meg felhasználóneved a YouTube-on

Ez a wikiHow megtanítja, hogyan változtathatod meg a YouTube-kommentjeidben megjelenő nevet, valamint a YouTube-csatornád nevét. Saját nevét háromszor változtathatja meg, mielőtt a Google átmenetileg korlátozza a névváltoztatást. A felhasználónév megváltoztatásával a Google bármelyik csatolt termékén (pl. Gmail és Google+) is megváltozik a neve.

1 YouTube megnyitása.

Ez egy piros alkalmazás egy fehér háromszöggel a közepén. Ha már bejelentkeztél, megnyílik a YouTube főoldala.

Ha még nincs bejelentkezve a YouTube-ra, akkor a ⋮ gombra kell koppintania, majd a folytatáshoz meg kell adnia az e-mail címét és a jelszavát.

2 Koppints a profilképére.

Ez az a kör alakú kép, amelyet a képernyő jobb felső sarkában választottál ki. Ekkor megjelenik egy legördülő menü.

Ha nem töltöttél fel profilképet a fiókodhoz, a profilképed egy színes körként jelenik meg, amelynek közepén a kezdőbetűid vannak.

3 Koppints a Saját csatorna elemre.

Ez a lehetőség az oldal tetejéhez közel található. Ha egy csatolt csatorna nevét szeretnéd megváltoztatni, ehelyett koppints a Fiókváltás lehetőségre, koppints a csatorna nevére, majd ismét koppints a profil ikonra.

4 Koppints az Android7settings.png című képre.

Ez az oldal jobb szélén található, közvetlenül a felhasználónevével szemben.

5 Koppints az Android7edit.png című képre.

A neveddel szemben. Ez a ceruza alakú ikon a jelenlegi nevedtől jobbra található.

6 Módosítsd a neved.

Ehhez cseréld ki a "First" és a "Last" szövegmezőkben szereplő neveket a kívánt névre.

A felhasználónév megváltoztatása esetén meg kell adni a kereszt- és vezetéknevet.

Ha csatornanevet változtatsz, akkor ebben a mezőben egyszerűen csak a "Név" felirat szerepel, és nem szükséges az "Utolsó" rész.

7 Koppints a ✓ vagy az OK gombra.

Ez a képernyő jobb felső sarkában található. Ezzel megváltoztatod a felhasználóneved, amely az a név, amelyet az emberek látnak, amikor videókhoz hozzászól.

Ez a név a Gmailben és a Google+-on is megjelenik. A Google irányelvei szerint 90 naponként háromszor változtathatod meg a neved.

2. módszer

Az asztalon

1 Lépjen a https://www.youtube.com oldalra egy webböngészőben.

Bármilyen webböngészőt használhatsz PC-n vagy Macen. Ez megnyitja a YouTube kezdőlapod, ha már be vagy jelentkezve. Ha még nem vagy bejelentkezve a YouTube-ra, kattints a Bejelentkezés gombra, és a folytatáshoz add meg az e-mail

címed.

2 Kattints a profilképére.

Ez a YouTube oldal jobb felső részén található. Megjelenik egy legördülő menü.

3 Kattints a Beállítások vagy az Android7settings.png című képre.

A legördülő menü eltérő elrendezésű attól függően, hogy melyik oldalról lép be. A Beállítások menü vagy a legördülő menü felénél található, vagy egy fogaskerékre hasonlító gomb a felhasználónév alatti felső rész közelében.

Ha egy csatolt csatorna nevét szeretnéd megváltoztatni, kattints helyette a Fiókváltás gombra, majd a csatorna nevére, és kattints ismét a profil ikonra.

4 Kattints a Szerkesztés gombra a Google-on.

Ez a link a nevedtől jobbra található, közvetlenül a "Fiókinformációk" címszó alatt.

A kép címe: Felhasználónevének módosítása a YouTube-on 12. lépés

5 Adj meg egy kereszt- és vezetéknevet.

Használd a "First" és a "Last" szövegmezőt a kereszt- és vezetéknév megadásához.

Ha azt szeretnéd, hogy felhasználóneved több szóból álljon (pl. "Love and Puppies"), akkor az első szót írd a "First" mezőbe, a kifejezés többi részét pedig a "Last" mezőbe.

Ha egy csatorna nevét változtatod meg, akkor ebben a mezőben egyszerűen csak a "Név" szerepel, és nem szükséges az "Utolsó" rész.

A becenevet is megadhatod magadnak a becenév alatt. A beceneved a neved részeként jelenítheted meg, ha rákattintasz a lefelé néző háromszögre a Nevem megjelenítése mint: mellett, majd kiválasztod, hogyan szeretnéd, hogy a beceneved szerepeljen.

A kép címe: Felhasználónevének módosítása a YouTube-on 13. lépés

6 Kattints az OK gombra.

Ez a névváltoztatási ablak alján található.

7 Kattints a Névváltoztatás gombra, amikor a rendszer erre kéri.

Ezzel megváltoztatod fiókod felhasználónevét (vagy csatornanevét).

Csatorna nevének módosítása

A mobilalkalmazásban koppints a profilképére .

Koppints a Csatornája elemre.

Koppints a Csatorna szerkesztése lehetőségre .

Írd be a frissített neved, és koppints az OK gombra.

Ne feledd

A név megváltoztatása után néhány napig eltarthat, amíg az új név frissül és megjelensz a YouTube-on.

Ha csatornanevét csatornafordításokkal fordítottad le, akkor a fordításokat frissítenie kell az új névvel.

A csatorna leírásának módosítása

Csatornád leírása a csatornád oldalának "Rólad" fülén jelenik meg.

A mobilalkalmazásban koppints a profilképére .

Koppints a csatornája elemre.

Koppints a Csatorna szerkesztése lehetőségre .

Írd be a frissített leírást, és koppints az OK gombra.

Jelentkezz be fiókjába a YouTube-on.

Menj a Beállítások menüpontba, a jobb felső sarokban lévő avatarodra kattintva.

Az Áttekintés részben kattintson a felhasználóneve mellett a Google-on a Szerkesztés gombra.

Frissítse a YouTube felhasználónevet, majd kattintson az OK gombra.

Alternatív megoldásként megteheti ezt is:

Jelentkezzen be a YouTube Stúdióba

Menjen a Testreszabás és az Alapinformációk menüpontra

Adjon hozzá bármilyen csatornanevet, ami tetszik!

Ha olyan nevet vagy fényképet szeretne használni a YouTube-on, amely eltér a Google-fiókjához tartozó névtől, csatlakoztassa csatornáját egy márkafiókhoz. Ezzel támogathatja üzleti vagy márkaidentitását a YouTube-on anélkül, hogy személyes Google-fiókjához kapcsolódna.

Jó ötlet megváltoztatni a YouTube felhasználónevet?

Ez attól függ, hogy mit akarsz elérni. Márkaként vagy vállalkozásként ez lehet egy szükséges változás, amely kezdetben kisebb frusztrációhoz vezethet. Előfordulhat például, hogy néhány feliratkozód nem ismeri fel az új felhasználónevedet, és leiratkozhat, ha nem ismeri fel azonnal. A másik kérdés az ellenőrzés. Ne feledd, hogy elveszíted az ellenőrző jeled, ha megváltoztatod a csatornanevét. Sajnos újra kell majd jelentkezned, de szerencsére a folyamat nem tart túl sokáig.

Másrészt, ha privát felhasználó vagy, aki csak egy kicsit több magánéletre vágyik, egy ilyen dolog hasznos lehet. Különösen azért, mert az összekapcsolt YouTube- és Google-fiókok könnyen elárulhatják a teljes neved. Reméljük, hogy ez hasznos volt számodra, és hogy könnyebben meg tudod változtatni a YouTube felhasználónevedet vagy csatornanevedet.

Mi történik, ha megváltoztatod a csatorna nevét

Ha megváltoztatod a csatornanevét, a YouTube az új nevet kezded használni az egész platformodon.

Továbbá, ha van egy ellenőrző jelvényed a csatornán, akkor azt elveszíted, amikor átnevezed a csatornáját.

Hogyan változtathatod meg a csatorna nevét mobilon

A YouTube-csatornádat iPhone, iPad és androidos telefonodról is átnevezheted. Ehhez szükséged lesz a YouTube alkalmazásra a telefonodon. Kezdd azzal, hogy elindítod a YouTube alkalmazást a telefonodon. Az alkalmazás jobb felső sarkában koppints a profilod ikonjára.

A megnyíló profiloldalon koppintson a "Csatornája" lehetőségre. Koppints a YouTube alkalmazás profiloldalán a "Csatornája" lehetőségre. A csatorna oldalán az aktuális csatorna neve alatt koppints a "Csatorna szerkesztése" lehetőségre. Koppints a "Csatorna szerkesztése" lehetőségre a YouTube alkalmazás csatornaoldalán.

Most a "Csatorna beállításai" oldalon vagy. Itt a "Név" mező mellett koppints a ceruza ikonra. Egy kis doboz fog megnyílni a képernyőn. Ebben a mezőben koppints a "Név" mezőre, és írj be egy új nevet a csatornádnak. Ezután koppints az "OK" gombra. Koppints a "Név" mezőre, és írj be egy új nevet a csatornának, majd koppints az "OK" gombra a YouTube alkalmazásban.

És ennyi. A továbbiakban a YouTube az új csatornanevet fogja használni. Ezenkívül, hogy a neved minden platformon egységes maradjon, érdemes megváltoztatni a megjelenítési nedet a Gmailen, az Instagramon, a Twitteren és a Skype-on. Ezeken a platformokon ugyanilyen egyszerűen megteheted.