, 2021/12/28

A Google technológiai vállalat legalább 2000 óta számos termékébe és szolgáltatásába, például a Google keresőbe, a YouTube-ba és az Androidba húsvéti tojásokat épített be. A húsvéti tojások rejtett funkciók vagy üzenetek, bennfentes viccek és kulturális utalások, amelyeket a médiába illesztenek.

easter eggs google

Ezek gyakran jól el vannak rejtve, így a felhasználók örömmel tölt el, ha felfedezik őket, és segítenek kötődést kialakítani az alkotók és megtalálóik között. A Google alkalmazottait arra ösztönzik, hogy idejük 20%-át személyes érdeklődésű projektekre fordítsák, és a húsvéti tojások néha ennek során jönnek létre. A Google kerüli a húsvéti tojások hozzáadását a népszerű keresőoldalakhoz, mivel nem akarják negatívan befolyásolni a használhatóságot.

A Google által tárolt információk mennyisége minden kétséget kizáróan elképesztő, és talán ez az egyik oka annak, hogy ennyire kötődünk ehhez a keresőmotorhoz. Az összes funkció és funkcionalitás folyamatosan fejlődik, és bár talán ismeritek és csodáljátok az igazán kreatív Google Doodle-okat, és talán már szórakoztatok a nagy G néhány áprilisi tréfájával, néhányan talán még nem ismeritek a Google különböző titkait: a Google Easter Eggs-t.

Fogd az évszakra, fogd a kíváncsiságunkra, de mi elkészítettük neked a Google húsvéti tojások legátfogóbb listáját, ami biztos vagyok benne, hogy téged is ugyanúgy izgalomba hoz, mint ahogy minket is izgalomba hozott. Megemlíthetjük, hogy nem a díszített vagy csokoládétojásokat ajánljuk nektek, amelyeket általában húsvét vagy tavaszi ünnepek alkalmával szoktak ajándékba adni. Mi valami ugyanolyan "finomat" kínálunk nektek kikapcsolódási szempontból: a rejtett üzeneteket, szándékos belső poénokat vagy titkos tulajdonságokat, vagyis a Google húsvéti tojások teljes listáját.

A 10 legmenőbb Google húsvéti tojás

Lehet, hogy nem tudod, de vannak bizonyos kifejezések, amelyeket beírhatsz a Google keresőjébe, és amelyek kissé furcsa, de nagyon menő találatokat dobnak ki. Íme egy lista a legmenőbb Google húsvéti tojásokról, amiket keresve találhatsz meg

10. Pislogás html

A "blink html" beírása a Google-ba minden félkövér szöveget villogni fog.

9. Askew

Aki szereti, ha a dolgok rendben vannak, annak nem keresnék rá erre, aki az anarchiát vallja, az "askew" kifejezésre keressen rá, és a keresőoldala ferde lesz.

8. Csinálj egy hordógurítást

Ha beírod a Google keresőbe, hogy "Do a barrel roll", a keresési eredmények 360 fokban megfordulnak, ami a Nintendo Star fox játékaira utal.

7. Hat fok Kevin Bacon

Ez mindannyiunknak eszébe jutott, milyen homályos hírességekre kell keresni. Ha rákeresel egy hírességre és a "bacon number" kifejezésre, a program megmondja, hogy hány fok van az adott híresség és Kevin Bacon között.

6. "Sugározz fel, Scotty"

Ez nektek, Trekkieknek szól: ha a Google hangkeresőjével rákeresel a "beam me up, Scotty" kifejezésre, a Google a Star Trekből ismert Scott úr hangján azt válaszolja: "Nem tehetem, kapitány, nincs hozzá hatalmam".

5. "Mit mond a róka?"

Ha a Google hangkeresőjével rákeresünk a "mit mond a róka?" kifejezésre, akkor az Ylvis dalában szereplő szörnyű gágogó válaszokat kapjuk. Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!

4. Google 1998

A Google tavalyi 15 éves fennállásának megünneplésére a Google kiadott egy húsvéti tojást, amelyben ha beírjuk, hogy "Google 1998-ban", a megjelenő keresési eredmények a Google 1998-as keresési eredményeinek stílusában jelennek meg.

3. Pacman

Ez egy kicsit retro, de mi imádjuk! Ha rákeresel a "Google Pacman" kifejezésre, a keresési eredményekben megjelenik egy játszható pacman játék. Ez aztán a móka!

2. Zerg Rush

Ez a személyes kedvencem, ha rákeresel a Google-ban a "Zerg Rush" kifejezésre, egy rakás Google o-k repülnek be, megtámadva a keresési eredményeket, rajtad múlik, hogy megmentsd a keresési eredményeket azáltal, hogy a kurzoroddal megküzdesz az o-kkal!

1. Atari Breakout

Ez a régebbi keveseknek szól, akik emlékeznek az Atarira, az "Atari breakout" keresése egy játszható játékot ad az Atari játék breakout, ha nyersz, valami véletlenszerűt keres, és újra játszhatsz. Sajnálom, ha ez tönkreteszi a munkamotivációt, de nagyon szórakoztató és megéri néhány keresést! Jó szórakozást!

7 Google húsvéti tojás, amiről valószínűleg nem tudsz

Még több tojást szeretnél a kosaradba idén húsvétkor? Hírnevéhez híven a Google továbbra is meglepi és szórakoztatja a felhasználókat apró rejtett kincseivel. A játékoktól és trükköktől kezdve a tréfákig számtalan húsvéti tojást rejt a keresőmotor - némelyiket valószínűleg még mi sem fedeztük fel!

Zerg Rush | KDM

Ha rákeresel a "zerg rush" kifejezésre, akkor egy sereg Google O-s kezd el támadni és rombolni a keresési találatokat, majd átveszi az egész oldalt. A cél az, hogy legyőzd őket az O-kra kattintva, amíg el nem tűnnek, de elég gyorsan kell mozognod!

A kereső kifejezés a StarCraft nevű online játék és annak egyik népszerű valós idejű stratégiája, hogy rengeteg játékos megtámad és lerohan egy másik játékost.

Egyszer a kék holdban

Once in a Blue Moon | KDMA Google keresési eredményszámítója is tele van rejtett, nem éppen matematikai kincsekkel.

Próbálja ki ezt: keressen rá a "Once in a blue moon" kifejezésre, és egy összetett, nyelvtörő számítást kap, amely magában foglalja a definícióját.

Utazás a sárkánnyal

Travel by Dragon | KDM

Navigálj a Google Mapsben a walesi Snowdon-hegységtől a Brecon Beacons-hegységig, és a szokásos autós, gyalogos és kerékpáros útvonalak mellett a Sárkány útján történő utazás lehetőségét is megkapod.

Ha érdekel, 37 percig tart, és a Snowdonia Dragon állomásról indul.

Csinálj egy hordógurítást

Hordógurulás | KDM

Keress rá a "do a barrel roll" vagy a "z vagy r twice" kifejezésre, és a találati oldalon egy teljes pörgés fog megjelenni, a klasszikus Nintendo videojáték, a Star Fox és a Peppy Hare híres idézete előtt tisztelegve: "Do a barrel roll!"

És ha esetleg kíváncsi lennél, a játékban a hordógurulás kiváltására szolgáló parancs a - kitaláltad - z vagy r kétszeri megnyomása.

Askew

Askew | KDM

Szuper egyszerű, de mégis okos: az "askew" kifejezésre keresve egy enyhén megdöntött találati oldalt kapsz, amely csak néhány fokkal lefelé és jobbra tolódik.

Régebben ugyanez történt, ha a 'tilt' szóra kerestél, de a Google azóta már megszüntette ezt az asszociációt.

Doctor Who TARDIS-a

Doctor Who's TARDIS | KDM

Ismerős az a kék rendőrségi doboz? A Google Maps Street View-ban, a londoni Earls Court Roadon a Doktor TARDIS-a feltűnésmentesen ül a metróállomás előtt - talán a gazdája visszatérésére várva! Kattintson a földön lévő "X"-re, ha be akar menni - ahol tényleg "belülről nagyobb" -, és nézze meg a rendkívül népszerű sorozatban használt díszletet.

Atari Breakout

Atari Breakout | KDM

Ha rákeresel a Google képkeresőben az 'atari breakout' kifejezésre, a találatok között a közkedvelt Atari árkád játék, a Breakout képi változatát találod.

A játék a Google képi találatokat használja téglának, és ha megnyered a játékot, szintet lépsz, és egy másik véletlenszerű keresőszóval folytathatod a játékot. Búcsúzzon el a munkahelyi termelékenységtől!

Megpróbáltuk összegyűjteni az összes jelenleg elérhető húsvéti tojást. Ne feledd, hogy ha azt akarod, hogy mindegyik működjön, akkor hasznos lesz a Google Chrome böngésző legújabb verziójával rendelkezned. Minden további bevezetés nélkül megnyitottnak nyilvánítjuk a hagyományos (Google) húsvéti tojásvadászatot.

A válasz az életre, az univerzumra és mindenre

Baker's Dozen

Bletchley Park

Conway's Game of Life

Játsszon Atari Breakoutot a Google Imagesben

Askew

Flip a Coin

Vicces tények

Feeling Curious

Dobj egy kockát

Játssz pasziánszot

Szerverállapot 418. Teáskanna vagyok

Tic Tac Toe vagy Terni Lapilli

Spinner

Játssz Dreidel

Egyszer a kék holdban

Az egyszarvú szarvainak száma

A legmagányosabb szám

Keresés az "anagramma" vagy "anagramma meghatározása" után

Blink HTML

Markírozó HTML

Csinálj egy hordógurítást

Festivus

Google 1998-ban

Leállt a Google?

Zerg Rush

Rekurzió keresése

Sonic húsvéti tojás

Super Mario Bros

Kerning

Pac-Man

3D húsvéti tojás

Bacon Number

Valentin-napi húsvéti tojás

LGBT

Buborék szint

Kalóz nyelv

Hacker nyelv

Bork Bork Bork Bork Bork nyelv

Loch Ness-i szörny

Google Mars

Google Hold

Dinoszaurusz játék

Milyen hangot ad ki egy kutya?

Metronóm

Táplálkozási információ

Átváltó

A világ legviccesebb vicce

Timer

Lego Lovers Build with Chrome

Helyesírási számok

Fedezze fel az űrt a Google Sky segítségével

Weboldali betűtípusok keresése

Infinity Gauntlet vagy Thanos a Marvel Comicsból

Hordógurítás

Mi az a Semmi

Szöveges kaland

Hírességek magasságának vagy korának megkeresése

Carmen Sandiego Google Earth

Google Gravitáció

Let Me Google That for You

De hol van Chuck Norris?

Google Space

Google Gömb

Óz, a nagy varázsló

Barátok

Légzőgyakorlat

Színválasztó

Véletlenszám-generátor

Webdriver torzó

Google logó története

Google Születésnapi meglepetés pörgettyű

Kígyó

Minesweeper

Interaktív fikció

Föld Napja kvíz

Google Doodles

Szerencsésnek érzem magam

LMBT büszkeség a Google Sheetsben