, 2022/1/10

A Felfedezés oldal az, ahol lenni akarsz, de hogy a fenébe kerülsz oda?Hadd mutassuk be a különböző tippeket és trükköket, hogy tartalmaid felkerüljenek az Instagram Felfedező oldalára Ó, a hatalmas, hatalmas Explore oldal. Ez az Instagram szent grálja. Az aranyjegy a Willy Wonkában.

instagram explore

Ez a hely, ahol a tartalmaidnak meg kell jelenniük, ha egyre nagyobbra akarsz nőni az Instagramon. Az Instagram algoritmusa az évek során egyre jobban fejlődött (bár sokunknak még mindig nagyon beégett...), hihetetlenül jó lett abban, hogy olyan tartalmakat ajánljon az embereknek, amik érdekelnék őket. A tévéműsoroktól kezdve a verseken át a követendő új influencerekig. A márkák és a vállalkozások számára az Explore oldal az a hely, ahol lenni akarnak, de a nagy kérdés az: hogy a fenébe kerülsz oda? Hadd mutassuk be a különböző tippeket és trükköket, hogy tartalmaid felkerüljenek az Instagram Felfedező oldalára.

Mi az az Explore oldal?

Az Instagram Explore oldal olyan fotók, tekercsek, videók és még történetek gyűjteménye, amelyek olyan dolgokra vannak szabva, amelyekről az Instagram úgy véli, hogy szeretnél foglalkozni velük. Az Explore oldal mögött álló algoritmus mesterséges intelligencia technológiát használ, hogy megtanulja, milyen tartalmakkal foglalkozol, hogy javítsa a neked ajánlott tartalmakat.

Az Instagram szerint "azon dolgoznak, hogy frissítsék a Felfedezésben látható fotók és videók típusait, hogy jobban rád szabják". Az Explore oldalt a menü alján található nagyító ikonra koppintva találod meg. Az oldal tetején kereshetsz más fiókok, hashtagek, helyszínek és kulcsszavak között. Emellett különböző kategóriákat is láthatsz, amelyeket az Instagram szerint érdemes felfedezned, például sport, utazás és szépségápolás.

A legjobb része a Felfedezés oldalnak? Ha rákattintasz egy fotóra, akkor egy folyamatos görgetésű feed nyílik meg az adott fotóhoz kapcsolódó tartalmakból.

Hogyan működik az Explore oldal?

Nos, ahogy fentebb említettük, ez azon alapul, ahogyan már most is interakcióba lépsz az alkalmazással. Ha a kedvenc zenekarod vagy tévéműsorod képeit keresed, akkor a Felfedező oldalon sok képet fogsz látni az adott zenekarról és tévéműsorról.

Az Instagram szerint a felhasználó Felfedező oldalának tartalma a következőkön alapul:

Azokon a fiókokon, amelyeket valaki már követ

Mit szeretnek azok az emberek, akiket egy fiók követ

Milyen típusú posztokkal foglalkozik egy fiók a leggyakrabban.

Magas elkötelezettségű posztok

Miért szeretnél az Explore oldalon szerepelni?

A kérdés inkább az lenne, hogy miért ne akarnál az Explore oldalon lenni? A fő ok az, hogy a tartalmaid nagyobb elérést és nyilvánosságot kapnak, ha az Explore oldalon szerepelnek.

Ha az Explore oldalra kerülsz, az előnyök a következők:

Nagyobb elkötelezettség az általad megosztott tartalom iránt, mivel tartalma több emberhez jut el.

Több konverzió, ha a tartalmában van felhívás a cselekvésre.

Több követő, ha a tartalma elég vonzó, és az emberek követővé tudnak válni.

Készen állsz arra, hogy a tartalmaidat az Explore-on is lássák?

1. Ossz meg magával ragadó tartalmat

Bár ez nem tűnik magától értetődőnek, mindenképpen fontos kiemelnünk. Mindig győződj meg róla, hogy olyan tartalmakat osztasz meg, amelyekről tudod, hogy a niche közönségednek tetszeni fognak, és amelyekkel foglalkozni fognak! Ha a felfedező oldalon szeretnél landolni, az elköteleződés az #1 módja annak, hogy oda juss. Nézd át a korábbi fotókat és videókat, hogy megnézd, mi okozta a legnagyobb elköteleződést a feededen. Egy fotó volt az? Videó? Tippeket és trükköket adtál? Egy styling poszt volt? Valami, ami inkább valóságos és BTS volt? Add meg a közönségednek, amit akar, érd el a szükséges elkötelezettséget, és talán máris láthatod a posztjaid a Felfedezés oldalon.

2. Próbáld ki a tekercseket

Újdonság: Az Instagram azt akarja (és szükséged van rá!), hogy a tekercsek jól menjenek, ezért KŐSZAKOSAN nyomulnak annak érdekében, hogy az emberek használják őket. Szóval mit jelent ez? Ezzel a nyomással együtt egyre több Reelt tolnak az Explore oldalra. Nem csak, hogy a Reelsnek saját, dedikált lapja van, és ha a lapon felfedeznek, és vírusként terjedsz, hihetetlenül nagy az esélye, hogy az Explore oldalra kerülsz. Vigyázz azonban: az Instagram lepontozza azokat, akiknek a videóján a TikTok vízjel van.

3. Posztolj akkor, amikor a követőid online vannak

Spoiler alert: Posztolj akkor, amikor a követőid online vannak. Tudom, vad koncepció. Az Instagram algoritmusa az időszerűséget és a gyors elköteleződést helyezi előtérbe, amikor valaki posztol, így kulcsfontosságú lesz, hogy valóban akkor posztolj, amikor a követőid aktívak. ICYMI: Az Instagramon való posztolás legjobb időpontjait itt bontottuk le, és a Flick segítségével megnézheted a saját személyes fiókod legjobb posztolási időpontjait.

4. Releváns hashtagek használata

Az egyik legfontosabb módja annak, hogy felkerülj az Explore oldalra, a geotaggelés, a fiókcímkék és a hashtagek használata. Az Explore oldalt az emberek legtöbbször hashtagek, helyszínek és fiókok keresésére használják. Az Instagram egyik legjobb funkciója jelenleg az, hogy most már egy adott hashtaget is követhetsz. Ha jól választod meg a hashtageket, a tartalmaid megjelenhetnek valaki feedjében, ha követi az adott hashtaget.

A fiókcímkék is módot adnak arra, hogy új közönséget érj el. A posztod megjelenik a felhasználó oldalán a "tagged" fül alatt. Ha tehát megjelölsz egy éttermet, üzletet vagy bármi mást, bárki, aki rákeres az adott Instagram-fiókra, láthatja a tartalmaidat is. Minél nagyobb elérést és elkötelezettséget érsz el a posztjaiddal, annál valószínűbb, hogy azok az Instagram Felfedező oldalára kerülnek. A hashtagek, a geotagek és a fiókcímkék mind segítenek abban, hogy új embereket érj el, és növeld az elkötelezettségedet. Segítségre van szüksége a tartalmaihoz releváns hashtagek megtalálásában, miért nem próbálja ki a Flick 7 napos ingyenes próbaverzióját?

5. Figyelj az analitikára

Ahogy fentebb említettük, nézd meg, hogy melyik tartalmaid rezonálnak a közönségedre, és a legjobb módja ennek? Úgy, hogy ellenőrzöd az analitikádat! Az összes mérőszámot és az egyes mérőszámok jelentését megnézheted, ha megnézed a teljes útmutatót, hogy elkezdhesd. Amikor végignézi az analitikáját, nézze meg, mely posztok érik el a legtöbb elérést, megjelenést és elkötelezettséget összességében. Koncentrálj arra, hogy milyen típusú posztokról van szó, és mindenképpen hozz létre hasonló tartalmakat, hogy növeld a fiókod elkötelezettségét.

Ellenőrizheti, hogy a tartalma eljutott-e a Felfedező oldalra, ha az adott posztra megy az Instagramon, és a "View Insights" (Betekintések megtekintése) gombra kattint. Ezután meg fogja mondani, hogy az elérésed és az elkötelezettséged mennyire származik a Felfedezés lapról. Ha azt veszed észre, hogy ez magas, kezdj el egyre több olyan tartalmat létrehozni, ami hasonló ahhoz, ami elérte a Felfedezés oldalt, és így folyamatosan el fogod érni ezt a lapot.

6. Instagram Explore hirdetések

Tudom, tudom. De pénzt költeni hirdetésekre szuperül segít abban, hogy a tartalmaid a lehető legtöbb felhasználó elé kerüljenek. Ha pedig tényleg szeretnél az Explore oldalon szerepelni, akkor ezt könnyen megteheted, ha hirdetést vásárolsz az Explore oldalon. Nos, meg kell jegyeznem, hogy ezek a hirdetések nem közvetlenül az Explore feed rácsán fognak megjelenni, hanem a fényképek és videók görgethető feedjében, amely akkor jelenik meg, amikor valaki rákattint egy posztra.

Az Instagram Explore oldalára kerülni kihívás lehet, de nem lehetetlen. Ha ügyelsz arra, hogy ellenőrizd az analitikádat, olyan tartalmakat hozol létre, amelyekkel a közönséged foglalkozni fog, és releváns címkéket használsz, az segíteni fog abban, hogy felkerülj erre az oldalra, és egyre több felhasználó szemébe kerülj.