, 2023/1/18

Olyan keresőmotorokat keresel, amelyek NEM követnek téged? A keresésed itt véget ér. Az olyan keresőmotorok, mint a Google, életünk HATALMAS részévé váltak. De van egy NAGY probléma az olyan keresőmotorokkal, mint a Google és a Bing.

Konzervatív keresőmotor alternatívái a Google 2023-ban

Nyomkövetőket használnak adataink és online tevékenységünk összegyűjtésére. A Google szó szerint mindent tud rólad. A Google ismeri az online kereséseidet, az IP-címeidet és minden más személyes adatodat. Ez komoly kockázatot jelent a magánéletünkre nézve, mivel nincs garancia arra, hogy adataink biztonságban lesznek. Ennek megelőzésére az egyik mód a konzervatív, az adatvédelemre összpontosító keresőmotorok használata.

Ha tehát nem szeretnéd, hogy bárki információt találjon arról, hogy hol jársz az interneten, és mit keresel, kezdj el adatvédelmi orientált keresőmotorokat használni.

Top 5 Alternatív keresőmotorok a Google-hoz, amelyek nem követik az adataid

1. DuckDuckGo

Nem véletlenül tettük a DuckDuckGo-t az első helyre a legjobb konzervatív keresőmotorok listáján.

A LEGNAGYOBB ok, amiért emberek milliói használják a DuckDuckGo-t, az az, hogy nem követi nyomon az Ön adatait. Nem gyűjt vagy oszt meg semmilyen személyes információt a felhasználóiról.

A DuckDuckGo nem gyűjt vagy oszt meg semmilyen személyes információt, ami azt jelenti, hogy a keresések teljesen névtelenek. Emellett a DuckDuckGo nem tartja nyilván a keresési előzményeit, így biztos lehet benne, hogy a magánéletét mindig biztonságban tudja.

Akár egy adott témát keres, akár csak a világhálót szeretné felfedezni, a DuckDuckGo kiváló alternatívája a Google-nak. Nagyszerű funkciókat is kínál, amelyek segítenek javítani a keresési élményt.

Nagyszerű felülete van, amely intuitív és könnyen használható. Könnyen megtalálhatja, amit keres, és a DuckDuckGo-n kapott eredmények NAGYON relevánsak és pontosak.

A DuckDuckGo használatának előnyei:

Automatikusan blokkolja a reklámkövetőket, így biztos lehet benne, hogy reklámmentes szörfözést tapasztalhat.

A DuckDuckGo-val alapértelmezés szerint is könnyen kereshet, mivel ingyenes böngészőbővítményt kínál

Magánügyben tartja a keresési előzményeket (olyan, mintha inkognitó módban böngészne)

Könnyedén átveheti az irányítást személyes adatai felett

A DuckDuckGo felhasználóbarát, és egyszerű kezelőfelületének köszönhetően nagyon gyorsan megtalálja pontosan azt, amit keres

Soha nem gyűjt személyes adatokat

A DuckDuckGo pontosabb és átfogóbb találatokat ad, mint más népszerű keresőmotorok

Hasznos keresési funkciókat kínál, mint például az automatikus kitöltési javaslatok és a homályos megfeleltetés, hogy gyorsabb és jobb eredményeket adjon a felhasználóknak.

2. Svájci tehenek

A Swisscows az egyik vezető privát keresőmotor és a Google nagyszerű alternatívája. Tökéletes megoldás azok számára, akik bizalmasan szeretnék kezelni az információikat. Az egyik legfontosabb előnye, hogy a Swisscows nem követi nyomon a kereséseket, és családbarát. NEM tárolja a keresési előzményeket vagy adatokat.

Ezenkívül a Swisscows titkosítja a kereséseid, így harmadik fél alkalmazásai számára nehezebbé teszi az adatgyűjtést. A Swisscows saját szerverekkel rendelkezik, és nem dolgozik felhővel vagy harmadik féllel az adatai tárolására. Adatközpontja a svájci Alpokban található, amely Európa egyik legbiztonságosabb bunkerének számít. Összességében, akár aggódsz az adatvédelem miatt, akár egyszerűen csak a Google erőteljes és hatékony keresőmotor alternatíváját keresed, a Swisscows kiváló választás számodra.

A Swisscows használatának előnyei:

Családbarát, privát keresőmotor (a felnőtt tartalmakat NEM indexeli vagy jeleníti meg). Így még a gyerekek számára is biztonságos a böngészés.

A Swisscows nem figyel és nem tárol semmilyen adatot.

Ha 100%-ban anonim szeretne maradni online böngészés közben, a Swisscows a tökéletes keresőmotor az Ön számára.

Segít abban, hogy privát és anonim maradjon online. Amikor a Swisscows-t használja, a keresési előzményeit, a cookie-kat és más személyes adatait senki sem tárolja vagy követi nyomon - még a Swisscows sem.

A Swisscows kényelmes hozzáférést biztosít a felhasználók számára a tartalmak széles skálájához, amelyek magukban foglalják a cikkeket, videókat, képeket és még sok mást.

3. Bátor keresés

A Brave Search a Brave által kifejlesztett keresőmotor, amely 2021-ben jelent meg. A hagyományos keresőmotorokkal, például a Google-lal ellentétben a Brave Search az adatvédelemre és a biztonságra összpontosít, erős titkosítási technológiát és reklámblokkoló képességeket biztosít.

A Brave Search használatának egyik fő oka, hogy teljesen független keresőmotor, mivel a Brave a lekérdezések 99%-át teljesen önállóan képes megválaszolni.

Amint fentebb láthatja, a keresés során a legfrissebb bejegyzésekkel együtt (Hírek formájában) egy listát mutat az összes csúcsinformációról, amikor keres valamit.

Akár a legfrissebb híreket, vicces videókat keres, akár csak a kedvenc webhelyeit böngészi, a Brave zökkenőmentes böngészési élményt nyújt.

Ha tehát biztonságosabb és hatékonyabb módját keresi az online információkeresésnek, mindenképpen érdemes kipróbálnia a Brave keresőmotort.

A Brave Search használatának előnyei:

A Brave Search nem követi nyomon az online tevékenységeit vagy kereséseit. Így az adatai teljes biztonságban vannak, mivel a Brave Search nem tudja megosztani vagy eladni az adatait, mivel nem gyűjti azokat.

Fejlett algoritmusokat és gépi tanulási technológiát használ, hogy relevánsabb és pontosabb találatokat adjon.

A Brave Search a felhasználók magánéletét és biztonságát helyezi előtérbe, mivel soha nem követi vagy rögzíti a tevékenységüket.

Megjelenít egy tudáspanelt a népszerű témákhoz (ami hasonló a Google-hoz, és hasznos lehet az információk gyors böngészéséhez)

4. Kezdőlap

A Startpage egy privát és konzervatív keresőmotor, amely nem gyűjt felhasználói adatokat. Remek választás mindenkinek, aki aggódik az online adatvédelem miatt.

A Startpage nem követi a keresési előzményeket vagy az IP-címet, és nem adja el a személyes adatait harmadik fél vállalatoknak.

A Startpage egy ingyenes böngészőbővítményt is kínál, amely segít blokkolni a nyomkövetőket és a cookie-kat az online böngészés során.

Mint y fentebb láthatja, különböző szűrőket alkalmazhat, hogy jobb eredményeket kapjon az internetes böngészés során.

Nem hoz létre személyes adatprofilokat az online tevékenységei alapján. Ha biztonságos és privát keresőmotort keres, amely pontos keresési eredményeket biztosít, akkor a Startpage biztosan a megfelelő választás az Ön számára.

A Startpage használatának előnyei:

A Startpage nem tárolja az IP-címét, és nem követi nyomon a keresési tevékenységét, ami azt jelenti, hogy privát és biztonságos kereséseket végezhet anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna a számítógépén vagy a meglátogatott webhelyeken.

A Startpage megakadályozza, hogy harmadik felek árkövetőket állítsanak be Önre, így a hirdetők nem tudják manipulálni az árakat, miközben Ön online vásárol.

Más anonim keresőmotorokkal ellentétben a Startpage szigorúan naplózásmentes politikát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy az Ön keresési előzményei és személyes adatai soha nem kerülnek tárolásra.

A Startpage számos egyedi funkciót kínál, amelyek lehetővé teszik a keresési élmény testreszabását, például a kívánt nyelv és régió beállítását, egyéni keresési parancsikonok létrehozását és még sok mást.

Névtelenül böngészhet

5. Keresés megszakítása

A Disconnect Search egy népszerű böngészőbővítmény, amely lehetővé teszi, hogy privát keresést végezzen kedvenc keresőmotorjaival, köztük a Google, a Bing és a Yahoo segítségével.

Ezt a keresőmotoros böngészőbővítményt az adatvédelem szem előtt tartásával tervezték, és nem tárol vagy oszt meg semmilyen információt a felhasználóiról. Ennek eredményeképpen biztonságos és névtelen módon kereshet a weben kedvenc keresőmotorjai segítségével.

Mint láthatja, mindenféle találatot talál, beleértve képeket, videókat, híreket stb. is, amikor a Disconnect Search segítségével keres valamit.

A Disconnect Search segítségével könnyedén hozzáférhet a blokkolt webhelyekhez, és böngészhet az interneten anélkül, hogy a hirdetők vagy más felek nyomon követnék.

Ha tehát biztonságosabb, privát és gyorsabb online élményre vágyik, próbálja ki a Disconnect Searchet még ma.

A Disconnect Search használatának előnyei:

Védelem a rosszindulatú szoftverek és adathalász támadások ellen az online böngészés során.

Nyomon követés nélkül kereshet a weben

Minden keresése titkosítva van

Hozzáférhet a blokkolt webhelyekhez

Magánosan böngészhet

Magánosan kereshet kedvenc keresőmotorjával, beleértve a Google-t, Binget stb.

Megakadályozhatja, hogy cégek és márkák nyomon kövessék és értékesítsék kereséseit.

Normál módon kereshet a keresőmotorból vagy a címsorból (nem kell semmilyen alkalmazást vagy harmadik féltől származó bővítményt telepítenie a böngészőjébe).