, 2022/1/11

Az Instagram használata néha zavaros lehet, különösen, ha új vagy az alkalmazásban. Az emberek követése az oldal fontos része, és nehézzé válhat, ha csak most csatlakoztál. Szerencsére ez a wikiHow megtanít arra, hogyan kövess barátokat, hírességeket és szervezeteket az Instagramon.

follow on instagram

Ha nem tudsz embereket követni az Instagramon, és kíváncsi vagy, hogy miért, ez az útmutató neked szól. Megtudhatod, mi akadályozza meg, hogy embereket kövess az Instagramon, hogyan javíthatod ki, és hogyan kerülheted el a hasonló helyzetet a jövőben. Az Instagram népszerűsége az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt, az üzleti fiókok promóciói exponenciálisan emelkedtek, és sok fiók rövid idő alatt próbál nagy közönséget elérni.

Ezért az Instagram 2018-ban új frissítéseket adott ki, hogy megakadályozza, hogy a fiókok promóciókkal spammeljék a felhasználókat. A frissítéssel igyekeztek visszaszorítani a harmadik féltől származó botok és szolgáltatások használatát, amelyek célja a követők megszerzése volt.

Nyisd meg az Instagram alkalmazást a telefonodon lévő ikonra koppintva. Az ikon úgy néz ki, mint egy kamera, és alatta azt kell írnia, hogy "Instagram".

Ha a rendszer kéri, válassza ki az Instagram-fiókját, és jelentkezzen be.

Nyisd meg a keresés fület a képernyő alján lévő nagyítóra koppintva.

A képernyő tetején található keresősávba írd be a követni kívánt személy vagy szervezet nevét.

Koppints a követni kívánt felhasználó nevére.

Ha a keresett felhasználó nem jelenik meg, kérdezd meg, mi az Instagram felhasználóneve.

Ha egy hírességet vagy szervezetet szeretél követni, de nem találod a fiókját, próbály meg rákeresni az Instagram-felhasználónevére a Google-on.

Koppintsa képernyő tetején található "Follow" gombra.

Kövess további felhasználókat az Instagramon a Facebook-ismerősei és a Kapcsolattartók közül.

Válaszd ki a profilját a képernyő jobb alsó sarkában lévő, személy alakú gombra koppintva.

Érintsd meg az oldal jobb felső részén található "⋮" gombot a további lehetőségek megnyitásához.

Az "Emberek követése" alatt koppints a "Facebook-barátok" lehetőségre, ha a Facebook-barátaid közül szeretnél felhasználókat követni, és koppints a "Kapcsolatok" lehetőségre, ha a telefonod névjegyzékéből szeretnél felhasználókat követni.

Több Instagram-felhasználó számolt be olyan esetekről, amikor egyes műveleteiket blokkolták az alkalmazáson, például nem tudták követni mások fiókjait. Ha te is ezek közé a felhasználók közé tartozol, és azon tűnődsz, miért nem tudsz követni embereket az Instagramon, ne aggódj, hiszen ebben az útmutatóban elmagyarázzuk, hogyan tudod megoldani a problémát.

Miért nem követhetek embereket az Instagramon?

Ha nem tudsz követni felhasználókat az Instagramon, akkor valószínűleg a fiókod "nem hiteles tevékenység" eseteit jelentette az Instagramnak. Például előfordulhat, hogy egy harmadik féltől származó botot vagy szolgáltatást használtál a követők, kedvelések, megosztások stb. automatizálására. Vagy lehet, hogy rövid időn belül sok fiókot követett és/vagy nem követett. Továbbá, egy fiókból nem követhetsz 7500 embernél többet, így lehet, hogy elérted ezt a határt.

Honnan tudhatom, hogy a műveleteimet korlátozza-e az Instagram?

Tegyük fel, hogy megnyomod a "Follow" gombot egy számodra szimpatikus fióknál, és csak egy másodpercre fehérré válik, de aztán újra kékre változik, miközben automatikusan nem követed őket. Az is előfordulhat, hogy egy "Action Blocked" vagy "You're Temporarily Blocked" üzenet jelenik meg. Ez a tiltás általában ideiglenes, és az üzenetben valószínűleg arról is értesítést kapsz, hogy mennyi ideig lesz korlátozva a fiókod.

Ha marketinges vagy, vagy valamilyen saját dolgot próbálsz népszerűsíteni - például egy vállalkozást vagy webhelyet -, nagyobb az esélyed arra, hogy ilyen tiltással sújtanak. Vegye figyelembe azt is, hogy az Instagram ideiglenes tiltást szab ki bármelyik funkciójának túlzott használatáért - legyen szó mások posztjainak lájkolásáról, kommentelésről vagy követésről/követés megszüntetéséről. Továbbá, míg az Instagram csak bizonyos fiókok követésétől tilthatja el, addig bármelyik fiók követésétől is eltilthatja.

Mi az oka annak, hogy az Instagram megakadályozná, hogy kövessek másokat?

Mint említettük, az Instagram a legutóbbi frissítéseit követve folyamatosan figyeli a felhasználói fiókok "nem hiteles tevékenységét". Minden olyan fiókot, amelyről úgy ítélik meg, hogy automatizálást, spammelést vagy bármilyen más gyanús tevékenységet folytat, megjelölnek, és a fiókot eltiltják bizonyos tevékenységek végrehajtásától.

Ha a "Művelet blokkolva" hibaüzenetet kap, amikor megpróbál követni egy fiókot, az frusztráló lehet. Ez azért van, mert az Instagram-élménynek olyan fontos része, hogy követni tudsz másokat. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogyan javíthatod ki a követési tilalmat az Instagram-fiókodon, értsük meg a lehetséges okokat, amiért a fiókodat először is letiltották, így elkerülheted, hogy újra elkövetd ugyanazokat a hibákat.

1. Túl sok fiókot követtél túl gyorsan

A túl sok fiók követése egy vagy néhány órán belül - akár manuálisan, akár botok segítségével - az egyik fő ok, amiért az Instagram letiltja a mások követését. Továbbá, ha belefeledkeztél abba a folyamatba, hogy gyorsan követsz/nem követsz embereket, hogy követőket szerezz, nagy valószínűséggel ezért tiltottak ki - az Instagram szigorúan tiltja ezt.

2. Automatizálási szoftvert vagy botokat használtál az Instagramon.

Az Instagram tiltja a harmadik féltől származó botok és szolgáltatások használatát olyan hétköznapi feladatok automatizálására, mint például mások posztjainak lájkolása, kommentelése vagy más fiókok követése/követésének megszüntetése. Ha tehát korábban használtál ilyen botot vagy szolgáltatást, akkor nagy az esélye, hogy az Instagram emiatt megtiltotta, hogy kövess másokat.

3. Elérted az Instagram maximális követési limitjét.

Nem követhetsz több mint 7500 embert az Instagram-fiókodon. Bár nem valószínű, hogy elérte volna ezt a határt, érdemes ezt szem előtt tartania. Ellenőrizd, hogy elérted-e ezt a kvótát, és ha igen, akkor le kell törölnöd néhány fiók követését, hogy új embereket tudj követni.

4. A fiókodat több eszközön és helyszínen használod.

Normális, hogy az Instagramodat több eszközön is működteted - például telefonról, iPadről vagy PC-s webböngészőről. De ha az Instagram azt észleli, hogy a fiókodat folyamatosan több eszközön, különböző helyszíneken is bejelentkezel, akkor letiltja a fiókodat.

5. Ez egy hiba a telefonodon

Ha valaki sokat használja az Instagramot, akkor jó eséllyel a telefonja nagy mennyiségű gyorsítótárazott adatot és információt tárol. Ez néha funkcionalitási problémákhoz vezethet az Instagram alkalmazáson belül, különösen akkor, ha a telefonod tárhelye közelít a határhoz. Ha tehát azon gondolkodsz, hogy miért nem tudsz követni embereket az Instagramon, talán próbáld meg törölni az alkalmazás adatait, és ellenőrizd újra.

Nem tudok embereket követni az Instagramon, hogyan tudom megoldani?

Ha a fiókodat megjelölték "nem hiteles tevékenységek" végzése miatt, és azon gondolkodsz, miért nem tudsz embereket követni az Instagramon, ne aggódj. Íme néhány gyors megoldás, amivel megpróbálhatod, hogy visszakapd a mások követésének lehetőségét:

1. Használj másik internetes hálózatot

Időnként a blokkolás az internetkapcsolatod IP-címét célozná meg. Próbálj meg tehát egy másik internetkapcsolatról bejelentkezni az Instagram alkalmazásba. Ha például korábban a mobiladatod használtad, jelentkezz be az Instagramba a WiFi hálózatáról, és ellenőrizd, hogy most már képes vagy-e követni másokat.

2. Jelentkezz be egy másik eszközzel

Nos, feltéve, hogy a fiókodat nem jelölték meg szokatlan tevékenység miatt, az Instagramra való bejelentkezés egy másik eszközről néha megteszi a hatását. Jelentkezz ki tehát a fiókodból, és jelentkezz be egy másik eszközzel - például egy PC-vel vagy táblagéppel -.

Követők vs. követés definíciója

Ezeknek a kifejezéseknek a definiálása butaságnak tűnhet, de az Instagram új felhasználóinak hatalmas tanulási görbe van, ezért átvesszük az alapokat.

A követők az Instagramon azok a felhasználók, akik követnek téged; ezek a követők láthatják a bejegyzéseidet a profilodon és a saját feedjükön is. Ha az Instagramod privátra van állítva, akkor csak ezek az emberek láthatják a bejegyzéseidet. Ők láthatják az Instagram-sztorikat is, és közvetlen üzeneteket küldhetnek neked.

A követés azon felhasználók listájára utal, akiket követsz az Instagramon; ezeknek a felhasználóknak a posztjai megjelennek a hírfolyamodban, és ha akarod, hozzáférhetsz a profiljuk megtekintéséhez. Ezeknek a felhasználóknak közvetlen üzenetet küldhetsz, de ha nem követnek vissza, előfordulhat, hogy jóvá kell hagyniuk az üzenetet, mielőtt válaszolnának.

A követők és követők arányának fenntartása

A téged követő és az általad követett felhasználók számának összehasonlítását gyakran nevezik követő/követő aránynak. A követők/követők arányának összehasonlításával sok felhasználó megítélheti az Instagram-fiókod minőségét. Egy olyan fiók, amely sok embert követ, de kevés követővel rendelkezik, általában alacsony minőségű fióknak számít, vagy akár hamis fiók is lehet. Egy olyan fiókot, ahol a követők és a követők száma egyenletes arányban van, általában normálisnak tartanak. Azok a felhasználók, akiknek sokkal több követőjük van, mint ahányan követik őket, jó vagy akár nagyszerű fióknak számítanak, és ezek a felhasználók lehetnek hírességek vagy Instagram influencerek.

Mikor fontos a követők/követők aránya?

Ha csak a saját személyes fiókodat vezeted, a követők és követők arányának nyomon követése nem igazán szükséges. Sok felhasználó csak azért posztol az Instagramon, hogy megossza a barátaival és a családjával, és naprakész maradjon egymás életéről, így ezeknek a felhasználóknak nem igazán kell aggódniuk az arányuk miatt. A személyes Instagram-fiók általános célja, hogy csak a családdal és a barátokkal maradjon kapcsolatban. Ezért a legtöbb esetben a személyes fiókod követői közül sokan tudják, hogy ki vagy. Nem a követő/követő arányod miatt követnek téged.

A vállalkozások, márkák és Instagram influencerek azonban azon dolgoznak, hogy pozitív követő/követő arányt tartsanak fenn (több követőjük van, mint ahányan követik őket), hogy népszerűsítsék a fiókjukat, és hogy a többi követő lássa, hogy ők egy érdekes fiók, akit érdemes követni. A követők/követő arány az Instagramon valójában csak arról szól, hogy az Insta jó hírnevet szerezzen neked, mint egy menő fióknak, vagy ha az arányod rossz, akkor egy spammelő fióknak, amely követi az embereket, de nem kap vissza követést.

A követők átlagos száma az Instagramon

A Statista jelentése szerint a tizenévesek átlagos követőinek száma 2015-ben 150 követő volt. Ez elég alacsony szám, és az Instagram népszerűsége 2015 óta nőtt, így valószínű, hogy a valós átlag magasabb. Újabb tanulmányok közzététele nélkül azonban nem lehet tudni, hogy 2019-ben mennyi a valós átlagszám. A legtöbb hírességnek több mint egymillió követője van, és a 2018-as év 10 legtöbbet követett Instagram-fiókjának mindegyike 100 millió követő felett van.

A megfizethető 5G csúcstelefon Válaszd kiemelt partnereink kínálatából! Az Instagram 7500-nál korlátozza, hogy hány embert követhetsz, így ennél többet senki sem követhet, függetlenül attól, hogy hány követője van.

További Instagram követők szerzése

Ha rájöttél, hogy a követőid száma jóval alacsonyabb, mint az általad követett felhasználók száma, akkor több Instagram-követő megszerzésével javíthatod az arányt. Tudd meg, hogyan szerezd meg az első 1000 követődet az Instagramon, vagy regisztrálj a Social Buddy-nál, és hagyd, hogy organikus Instagram-növekedési szolgáltatásunk elvégezze helyetted a munkát.