, 2021/12/21

A Facebook Messenger (közismert nevén Messenger) egy amerikai üzenetküldő alkalmazás és platform, amelyet a Facebook fejlesztett ki. Legelőször 2008-ban Facebook Chat néven indult, 2010-ben megújította üzenetküldési szolgáltatását, majd 2011 augusztusában önálló iOS és Android alkalmazásokat, valamint 2018-ban önálló Facebook Portal hardvert adott ki a Messenger-alapú hívásokhoz.

messenger facebook

Később a Facebook elindított egy külön webes felületet (messenger.com), és elválasztotta az üzenetküldő funkciókat a fő Facebook alkalmazástól, lehetővé téve a felhasználók számára a webes felület használatát vagy az önálló alkalmazások letöltését. 2020 áprilisában a Facebook hivatalosan kiadta a Messenger for Desktop asztali alkalmazást, amelyet a Windows 10 és a macOS is támogat.

A felhasználók üzeneteket, fényképeket, videókat, matricákat, hanganyagokat és fájlokat cserélhetnek, valamint reagálhatnak más felhasználók üzeneteire és interakcióba léphetnek botokkal. A szolgáltatás támogatja a hang- és videohívásokat is. Az önálló alkalmazások több fiók használatát, beszélgetéseket (választhatóan végpontok közötti titkosítással) és játékokat támogatnak.

Bármikor együtt lehettek a különféle kommunikációs lehetőségeket egy helyen kínáló, ingyenesen használható* alkalmazásunkkal. Szöveges üzenetek korlátlan küldése, hanghívások és videochat-lehetőségek, valamint csoportos videochat funkciók várnak. Egyszerűen szinkronizálhatod az üzeneteidet és a kapcsolataidat az androidos telefonoddal, és bárhonnan kapcsolatba léphetsz bárkivel.

Alkalmazások közötti üzenetküldés és hívások

Lépj kapcsolatba az instagramos ismerőseiddel közvetlenül a Messengerből! Csak keress rájuk név vagy felhasználónév alapján az üzenetküldéshez vagy a híváshoz.

Eltűnés mód

Küldj üzeneteket, amelyek csak rövid ideig maradnak meg! Kezdd el használni az eltűnéses módot, amelynél az elolvasott üzenetek eltűnnek a chat bezárásakor.

Adatvédelmi beállitások

Az új adatvédelmi beállításokkal szabályozhatod, ki léphet veled kapcsolatba, és hova kézbesítődnek az üzenteid.

Egyéni reakciók

Kifogytál a szavakból? Testreszabott reakciókat is küldhetsz, és még több hangulatjel közül (pl. 🎉 és 🔥) választhatsz.

Chattémák

Érdekes témák és színek segítségével még személyesebbé teheted a chateket, például a Batikolt vagy a Szeretet téma használatával.

Közös videónézések

Videókat, tévéműsorokat és filmeket nézhetsz az ismerőseiddel a Messenger-videochatben és a Messenger-szobákban, amikor nem tudtok fizikailag együtt lenni. Valós időben rögzíthetsz minden pillanatot és reakciót.

Csoportos videochat a szobák finkciokkal

Bárkinek elküldheted a csoportos videochatre mutató hivatkozást, így mindenki csatlakozhat, még akkor is, ha nincs Messengere. Egy szobában akár 50 ember is részt vehet, időkorlát nélkül.

Kapcsolattartás ingyenes videó hívásokkal

Korlátlan élő videochatben tarthatod a kapcsolatot ismerőseiddel és családtagjaiddal. Akár 8 ember is folytathat csoportos videohívást, kiváló hangminőséggel, nagy felbontású képpel és interaktív videós funkciókkal, például arcszűrőkkel.

Korlátlan szöveges üzenetek és telefonhívások ingyenesen

Nem szükséges telefonszámot cserélni – szöveges üzenetet küldhetsz a facebookos ismerőseidnek akkor is, ha a világ másik táján vannak. Kiváló minőségű hanghívások és üzenetküldés mobiltelefonon, táblagépen és asztali számítógépen.

Sötét módban kevesebb fény is elég

A sötétebb színeket használó új chatfelület kevésbé fárasztja a szemeidet.

Önfejlesztés matricákkal, GIF-ekkel és hangulatjelekkel

Egyéni matricákkal a kreatív oldaladat is megmutathatod. A videohívásokban effektusokat és szűrőket is használhatsz.

Tervezd meg és valósítsd meg

A szavazások és más funkciók segítségével találkozókat is szervezhettek. Találkozóhelyet javasolhatsz, vagy pár koppintással megoszthatod a helyedet, hogy az ismerősök tudják, hol vagy.

Chat vállalkozásokkal

Egyszerűen kapcsolatba léphetsz kedvenc vállalkozásaiddal, akiknél időpontot foglalhatsz, ügyféltámogatást kaphatsz és akciókat találhatsz a további lehetőségek mellett.

SMS-ek a messengerben

Nem kell több alkalmazást megnyitnod a kapcsolattartáshoz – ugyanazt az alkalmazást használhatod SMS-ezésre és a Messenger-üzenetekhez is.

Több platformon használható

Az ismerőseiddel többféle eszközön chatelhetsz, például asztali gépen, a Portalon és más készülékeken is.