, 2022/1/20

A multimédiás reklám az animáció és a grafikai tervezés felhasználásának folyamata egy termék vagy szolgáltatás értékesítésére és értékesítésére. A vállalatok valószínűleg szélesebb közönséget szólítanak meg és növelik az eladásokat a keresőmotor-optimalizálás, a kiterjedt kulcsszókutatás és a stratégiai linkelés révén. A weboldal látogatóinak számának növelése növeli a vásárlóvá vált látogatók számát.

multimedia advertisements

Emellett a multimédiás reklámozás egyéb formái is rendelkezésre állnak, például DVD-k, CD-ROM-ok, videók és online reklámok, amelyekkel megismertetheti cégét és termékét. A Dynamic Digital Advertising, egy egyedi weboldalakat tervező cég, a legjobb weboldaltervezőket és fejlesztőket alkalmazza, hogy olyan elrendezéseket hozzon létre, amelyek biztosan növelik az ügyfélkört. A hatékony multimédiás reklámozásra, különösen az egyedi weboldaltervezésre vonatkozó megoldásunk magában foglalja a keresőmotor-optimalizálást, a kiterjedt kulcsszókutatást, a stratégiai marketinget, a stratégiai összekapcsolást és a vállalati identitás növelését.

Ezen túlmenően kiváló szakembereink informatív, ugyanakkor hatékony videókat, online hirdetéseket, DVD-ket és CD-ROM-okat készítenek, hogy elősegítsék cége elismertségét és hitelességét.

Mi a multimédiás reklám?

A multimédiás reklám az a folyamat, amelynek során egy vállalat több médián keresztül folytat reklámkampányt termékei vagy szolgáltatásai számára. Ezek a médiafelületek lehetnek többek között a televízió, a rádió, az újságok, a magazinok, az internetes weboldalak és a mobil digitális eszközök, valamint a kültéri reklámok, például óriásplakátok. Ha egy vállalat minél több, rendelkezésére álló csatornát használ, akkor hatékonyan elérheti az összes célközönségét. Mivel ez egy költséges folyamat lehet, a multimédiás reklámot úgy kell végrehajtani, hogy minden formátumban egységes üzenetet tartsunk fenn, hogy maximalizáljuk a vállalat márkájának expozícióját.

Az újságok felhasználhatók a multimédiás reklámkampány részeként.

A modern korban szinte lehetetlen, hogy egy vállalat agresszív reklámtechnikák nélkül a legszerényebb szinteken is versenyképes legyen. A modern társadalomban a legtöbb embert a média különböző formái telítik el, és egy olyan vállalat, amelyik ki tudja használni ezeket a lehetséges utakat, valószínűleg jobban eléri ügyfeleit, mint az, amelyiknek ez a törekvése nem sikerül. A multimédiás reklámok felhasználásával egy vállalat néhány nagy vonással gyakorlatilag a világ minden szegletébe eljuttathatja üzenetét.

A multimédiás reklámozás magazinokban történő hirdetéskihelyezéssel jár.

A multimédiás reklámozás példájaként képzeljünk el egy autógyárat, amely új promóciót indít, és egy adott hónapban alacsony eladási árakat kínál. Az autógyártó cég országos vagy helyi televíziós reklámokkal kezdheti, a vállalat méretétől és kiterjedtségétől függően, és ezeket a reklámokat rádióreklámokkal is kihangsúlyozhatja. Az újság- és magazinhirdetések szintén népszerűsíthetik az adott akciót, és a vállalat weboldalán is megjeleníthetik az akcióra vonatkozó információkat a főoldalon, további részleteket pedig külön hivatkozásokkal.

Mivel a számítástechnika folyamatosan fejlődik, a multimédiás reklámok gyakran a legmodernebb grafikákat és számítógépes effekteket használják a promóció üzenetének fokozására. Bár a vállalati honlapok létfontosságúak ebben a folyamatban, a vállalat más, a célvásárlók által látogatott oldalakon is elhelyezhet digitális hirdetéseket. A számítógépes grafika forradalmasította a kültéri reklámozás folyamatát is, a hagyományos óriásplakátokat animációkkal, speciális effektekkel és színes grafikákkal ellátott hirdetések hordozóivá alakítva.

Természetesen a multimédiás reklámok által kínált összes lehetőség negatív hatással is járhat, ha a kampány hibás. A következetesség az a tulajdonság, amelyre a legtöbb reklámmenedzser vágyik, amikor multimédiás kampányt folytat. A következetesség nemcsak az adott kampány üzenetét teszi egyértelművé a különböző médiumok mindegyikében, hanem lehetővé teszi a vállalat számára, hogy erősítse a márkája ismertségét is. A márkaépítés a modern reklám egyik legfontosabb eleme, mivel egy vállalat márkájának ismerete gyakran az egyik legfontosabb tényező a fogyasztók döntéshozatali folyamatában.

Mindenki szép - Dove 'Kampány az igazi szépségért'

Az egyik leghosszabb ideje tartó és legsikeresebb integrált marketingkampányt az Unilever már 2004-ben elindította: a Dove kampányt a valódi szépségért.

Dove kampány az igazi szépségért. A kampány missziós stratégiája, hogy minden nő természetes fizikai változatosságát ünnepelje, arra inspirálva őket, hogy fejlesszék ki a magabiztosságot, hogy jól érezzék magukat önmagukkal és a kinézetükkel, és ezáltal a Dove-ot olyan márkaként pozícionálja, amelyben megbízhatnak és bízhatnak.

Míg manapság az "empowerment marketing" ilyen stílusa egyre elterjedtebb, amikor a Dove elindította "Kampány az igazi szépségért" című kampányát, az igazi változást jelentett, mivel a reklámokban a nők sokszínűségét mutatták be a modellek és hírességek airbrusholt képei helyett. Bár a Dove-ot kritika érte az "igazi nők" kifejezés használata miatt (ami arra utal, hogy egyesek nem azok), a kampány célja, hogy a nők fizikai megjelenéssel kapcsolatos érzéseit a szorongás forrásából a magabiztosság forrásává változtassa, pozitív.

Különösen akkor, amikor számos hagyományos reklámtechnika arra épült, hogy meggyőzzék a nőket arról, hogy azért kell megvásárolniuk egy terméket, hogy betöltsenek egy hiányt az életükben, vagy hogy segítsenek nekik elérni a tökéletességet - egy elérhetetlen célt, amely gyakran elégedetlenséghez vezet.

Átlényegítő reklámkampányok - MAC "Finally Free" (Végre szabadon)

A Dove kampányt más márkák is követték: a Boots 2011-ben a "Ta Dah" kampányt használta a No 7 sminkmárka újrapozícionálására. A Boots "igazi nőket" keresett az élet minden területéről, beleértve az idősebb nőket is, és az Egyesült Királyság főutcáit kutatta át, hogy hölgyeket találjon a plakátokon, a nyomtatott sajtóban, az interneten és a televízióban megjelenő hirdetésekben, frissítően új szemléletet adva a szépségápolásnak, miközben a márka tekintélyét és bizalmát építette.

A szépség témájánál maradva, a 66 éves Caitlyn Jenner (korábban Bruce Jenner néven volt ismert, mielőtt nyilvánosan bejelentette volna, hogy transznemű nő), az 1970-es években olimpiai aranyérmes tízpróbázóból lett színész 2015-ben nyilvánosan bejelentette, hogy transznemű nő, és négy óra és három perc alatt egymillió Twitter-követőre tett szert.

Caitlyn döntését, hogy így nyilatkozott, elismerés és kritika egyaránt fogadta - a Glamour magazin "Az év 25 Glamour nője" közé választotta, de azért is szidta, mert azt mondta, hogy "a legnehezebb dolog a női létben az, hogy kitaláld, mit vegyél fel". Ez a megjegyzés felbőszítette Rose McGowan színésznőt, aki a következő megjegyzéssel válaszolt:

"Többek vagyunk annál, hogy eldöntsük, mit vegyünk fel. Többek vagyunk, mint a hozzád hasonló emberek által ránk erőltetett sztereotípiák. Most már nő vagy? Hát f***d meg, hogy mi NAGYON más tapasztalatokat szereztünk, mint a te férfi kiváltságokkal teli életed". A Jenner körüli vita, párosulva a közösségi médiában való aktív jelenléttel, hatalmas médiafelhajtást eredményezett a sztár körül. Ez megszilárdította státuszát, mint befolyásos és befolyásos hírességet, és a márkák ezt követően márkanagykövetként keresték meg, hogy segítsen eladni a termékeiket.

Caitlyn-t az év elején nevezték ki a MAC Cosmetic Viva Glam termékcsaládjának arcává, és egy aranyozott tükör előtt pózolva, szaténfűzőt viselve debütált, miközben a "Finally Free" (Végre szabad) rúzs árnyalatát alkalmazta, ami utalás a nemével folytatott élethosszig tartó küzdelmére. Az eladásokból származó bevételt a MAC AIDS Fund Transgender Initiative kapja, hogy tovább folytassa a transznemű közösségek támogatására irányuló munkáját. A Finally Free-t mindennapi rúzsnak, univerzális árnyalatnak hirdetik, amely sok emberhez illik, ami kulcsfontosságú téma a MAC számára, amelynek vállalati mottója: "minden korosztály, minden faj, minden nem".

A MAC promóciós stratégiái közé tartozik a szájról szájra terjedő marketing és a kulcsfontosságú influencerek bevonása (ingyenes termékek a szakembereknek, médiamágnásoknak és hírességeknek az ismertség és a hitelesség növelése érdekében), a motiváló akciókommunikáció (ügyfélkapcsolat-kezelési tevékenységek, mint például a legjobb teljesítményt nyújtók jutalmazása és a magas potenciál motiválása), valamint a közösségi média marketing (az üzenetek megértésének és gyakoriságának kihasználása az ügyfelek részvételének ösztönzésére a vállalat weboldalán, Facebook-oldalán és Twitter-fiókján).

A MAC kozmetikumok multimédiás platformkampányt alkalmaztak annak érdekében, hogy relevánsak maradjanak; az alapértékek, a márkaszemélyiség és az ügyfélkapcsolatok felhasználásával. Azok a vásárlók, akik a vállalat New York-i zászlóshajójában vásárolnak, különleges kiszállításokat kapnak, ha feliratkoznak a MAC levelezőlistájára.

Ahelyett, hogy ingyenes termékeket vagy kuponokat kínálna, a márka a feliratkozóknak hozzáadott értéket ad a tartalmain keresztül: köszönőlevelet küld egy beolvasható QR-kóddal, amellyel hozzáférhetnek a professzionális sminkmesterek videós oktatóvideóihoz, tippjeihez és trükkjeihez. A Mashable 2011-ben a MAC kampányt a "szépségipari márkák legjobb gyakorlatai a Facebookon" című cikkében mutatta be, és azóta rendszeresen ír a vállalatról.

Törd meg az internetet, amikor az élet a "Lemonade"-et adja - Beyonce

Ha online kapcsolatban vagy, akkor bizonyára nehezen maradtál le Beyoncé Lemonade című albumának megjelenéséről. Ez a meglepetésszerű megjelenés a szupersztár marketingkampányának része a Formation című aktuális világturnéjához, amely 2016. április 27-én nyílt meg Miamiban. Az időzítés minden, ha PR-ról van szó, és a Forbes magazin szerint Beyoncé a koncertkörútjának promóciójával kapcsolatos bejelentésekkel bebizonyította, hogy "talán ugyanolyan tehetséges marketinges, mint amilyen tehetséges előadó".

A Super Bowl előtti napon adta ki a "Formation" című számot és a hozzá készült videót, majd a Super Bowl félidei showja alatt maximálisan kihasználta a figyelmet egy lenyűgöző előadással, mielőtt felfedte volna új turnéjának időpontját, miközben a reflektorfény rá irányult. A valóságban ez egy gondosan kidolgozott újjáalakulási kampány volt, amelynek magvait már hónapokkal ezelőtt elültették Beyoncé Instagram-fiókjának utalásaival és egy sor videós teaserrel, amelyek miatt rajongói őrjöngtek, hogy vajon mi következik.

A Twitter megőrült Beyoncé követőinek seregétől, akik a Lemonade album mélyebb üzeneteit keresték, pletykákat szítva Beyoncé és férje, Jay-Z házasságáról, az árulásról, a hűségről és az önértékelésről, gondoskodva arról, hogy a PR-tudással rendelkező szupersztár világszerte a címlapokra kerüljön egy lavinaszerű hírveréssel, amely még most is tart, amikor ezt olvasod. A nyilvánosság hatására a limonádé (az ital) eladásai az elmúlt hetekben megugrottak, így Beyoncé itt is nagy szívességet tett az üdítőital-iparnak!

Extrém marketing - Jégtörő #LiveWild

Az Icebreaker outdoor ruházati márka a Poem PR-ügynökség által szervezett legújabb PR-kampányával nagy port kavart az interneten. Az Icebreaker első Sydney-i üzletének elindítása során az elkötelezett közösségi média rajongóit arra kérték fel, hogy egy sor újszerű mutatvánnyal terjesszék a hírét a mainstream közönségnek, keresve a "legvadabb rajongót". Az extrém marketing extrém intézkedéseket követel, és a "#livewild" hashtag használatával keresték a legextrémebb táborozót egy Icebreaker márkájú sátorban, és ez vad volt.

A "The World's Wildest Store Campout" elnevezésű mutatványban az Icebreaker ruházat rajongója, Sam Milojevich, aki tapasztalt kötélugró, vállalta a kihívást, és az éjszakát egy 20 méter magasan Sydney Pitt Street Mall felett felállított sátorban töltötte. Manapság, amikor egy új üzlet megnyitását gyakran közömbösséggel és érdektelenséggel fogadják, ez a lenyűgöző mutatvány megragadta az extrém sportok rajongóinak és a szabadtéri sportok szerelmeseinek globális közönségének figyelmét.

ORVOSI ELEARNING VIDEÓK ÉS ANIMÁCIÓK

A DDA az ország egyik első, teljesen digitális videó- és animációs stúdiója volt, és az évek során az iparág egyik legjobb minőségű orvosi eLearning videóinak és animációinak kifejlesztésével tökéletesítette szolgáltatásait. Az orvosi videók akkor hatékonyak, amikor a valós világnézeten kívül semmi más nem elég. A DDA bonyolult sebészeti eljárásokat rögzített a helyszínen, valamint szóvivői és egyéb eLearning videókat rögzített saját, zöld képernyővel felszerelt stúdióiban, Philadelphia mellett.

A DDA saját színészhálózatán keresztül biztosítja a szükséges professzionális szinkronhangok vagy képernyőn megjelenő tehetségek castingját. A DDA 2D-s orvosi animációkat is készít, amelyek akkor hasznosak, ha az anatómiai struktúrákat egyszerűsíteni vagy színkontrasztokkal szemléltetni kell a megértéshez, valamint 3D-s orvosi animációkat, amikor a belső anatómiai struktúrákat a test tágabb összefüggéseiben kell megérteni. Tudjon meg többet a DDA hosszú múltjáról az orvosi eLearning videók és animációk terén. Vegye fel a kapcsolatot a DDA-val még ma.