, 2022/1/19

A 10 legjobb online eszköz íróknak 2022-ben Akár szabadúszóként, akár belső munkatársként dolgozol, állandó nyomás nehezedik rád, hogy jobban megfogalmazd az ötleteidet, jobban lebilincseld a közönségedet, kevesebb hibát vétess, és - természetesen - hatékonyabban használd az idődet. Szerencsére (vagy sajnos?) körülbelül kétmilliárd eszköz létezik, amelyek mind azt ígérik, hogy segítenek az írásod javításában. De melyek azok, amelyek valóban változást hoznak? Melyek azok, amelyek valóban megérik az idődet és a figyelmedet - a pénzedről nem is beszélve?

online writing tools

Csapatunk az elmúlt hetekben ugyanezeket a kérdéseket tette fel. Az írási folyamat minden egyes lépését figyelembe vettük - az ötleteléstől és a jegyzeteléstől a címsorok megírásáig és a szerkesztésig -, és saját magunk is kipróbáltuk az eszközöket. Attól függően, hogy az írásod mely területén próbálsz javítani, lehet, hogy csak egy kategória érdekel, de az is lehet, hogy a listán szereplő összes eszköz nagy változást hozhat. Akárhogy is, jobb íróként távozhatsz.

Mit keresünk a legjobb íróeszközökben

Írócsapatunk több tucat eszközt tesztelt, amelyek az írás folyamatának számos különböző aspektusával foglalkoznak. Ez az a tíz, amelyik bekerült a válogatásba. Íme, mi a közös bennük:

Hozzáférhetőek: Az ötletek bárhol, bármikor lecsaphatnak. Íróként fontos, hogy útközben is rögzíthesse ötleteit, és könnyen együttműködhessen másokkal.

Sokoldalú: Minden írónak megvan a saját stílusa. Kedvenc eszközeink többféleképpen is működhetnek, így megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

Ingyenes vagy olcsó: Függetlenül attól, hogy most kezded vagy már nevet szereztél magadnak, nem kell nagy árat fizetned, még olyan eszközökért sem, amelyek nagy változást hozhatnak.

A legjobb online eszközök íróknak

Ebben a szakmában az idő pénz. Tehát egy ingyenes eszköz valójában nem ingyenes, ha nem takarítasz meg némi időt az ötletelés, az írás vagy a szöveg szerkesztése során. Ezért olyan online írói eszközökre összpontosítottam, amelyek kis költséggel vagy ingyenesen adnak hozzáadott értéket. Ennek ellenére, ha vállalkozásod tovább növekszik, ha megengedheted magának a költségeket, vagy ha még tovább szeretnéd fejleszteni írói munkáját, fontold meg, hogy a számodra legjobban működő eszközök fizetős verziójára frissítsd.

Ha pedig még csak most kezded a szabadúszás világát, végső útmutatónk segíthet. Bárhogy is legyen, amíg eltökélt szándékod, hogy a lehető legjobb tartalomíró legyél, és hajlandó vagy befektetni a megfelelő eszközökbe, nincs akadálya annak, hogy hosszú és virágzó karriered legyen.

Grammarly - A legjobb korrektúrázáshoz

Akár napok, akár évtizedek óta írsz, egy második szempár mindig segíthet. Az "ingyenes írásasszisztensként" jellemzett Grammarly bármilyen szöveget lektorál.

A helyesírási és nyelvtani hibák kiemelése mellett a Grammarly azt is megmondja, ha kihagytál egy szót, vagy helytelen cikket használsz. További előnye, hogy sokoldalú - ha nem érdekli (vagy nem tudja telepíteni) a böngészőbővítményt, akkor meglátogathatja a Grammarly weboldalát, és helyette választhatja az önálló online nyelvtani ellenőrzőt.

Ingyenes? A Grammarly egy alapszintű ingyenes csomagot kínál, de a prémium csomagok valamelyikére frissíthetsz, ha az írásjelek, a szövegkörnyezet, a nyelvtan, a szókincs és a mondatszerkezet fejlettebb ellenőrzését szeretnéd elvégezni. Ezt leszámítva a két prémium tervezet elég jelentős havi díjat jelent.

Scapple - A legjobb ötleteléshez

Néha az írás legnehezebb része csak az lehet, hogy megpróbálj értelmet adni a kezdeti ötleteidnek. A Scrapple segít rögzíteni az összes gondolatodat, és vizuális kapcsolatokat teremteni közöttük. Remekül alkalmas gondolattérképek készítésére és a gondolataid nyomon követésére, miközben kreatív ötletelésnek hódolsz.

A rugalmas felület különösen jó a vizuális gondolkodóknak és a kreatív típusoknak, akiknek egy kis segítségre van szükségük a szervezéshez és tervezéshez.

A Scapple-t 30 "aktív" napig ingyenesen használhatod, ami csak azokat a napokat jelenti, amikor ténylegesen bejelentkezel, szemben a regisztráció utáni 30 naptári nappal. Ezután egy nagyon ésszerű egyszeri díjért tovább használhatja az eszközt egy standard licenc alapján.

Evernote - A legjobb az ötletek rögzítésére

Még mindig a gondolatok összegyűjtése és az írásra való felkészülés témájánál maradva, az Evernote jegyzetelő alkalmazás segít az új ötletek rögzítésében útközben a mobiltelefonodon keresztül. Ki mondta, hogy gondolataidat írásban kell rögzítened? Az Evernote nem. Ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy képeket, hangjegyzeteket és weboldalakat helyezz el a virtuális albumában megőrzésre. Ezek a funkciók előnyhöz juttatják néhány más jegyzetelő alkalmazással szemben.

A jegyzeteid ráadásul több eszközön is szinkronizálhatod, és bárhol és bárhonnan hozzáférhetsz hozzájuk.

CoSchedule Headline Analyzer . A legjobb az első benyomásokhoz

Íróként az a feladatod, hogy olyan kattintásra érdemes címszavakat hozz létre, amelyek megragadják az olvasók figyelmét, és arra ösztönzik őket, hogy többet tudjanak meg. Itt jön a képbe a CoSchedule Headline Analyzer. Csak adjon meg egy főcímötletet és néhány részletet a cikkéről. Ezután kattintson az "Elemzés most" gombra, és a főcímét egy 0-100-ig terjedő skálán pontozza aszerint, hogy hány gyakori, szokatlan, érzelmes és erőteljes szót tartalmaz.

Az utolsó két kategóriában a lehető legmagasabb pontszámot szeretné elérni, mert az olvasók akkor kattintanak tovább, ha érzelmi kötődést éreznek.

Hemingway App - A legjobb az írásod fejlesztéséhez

Nem számít, hányszor lektorálod a saját munkádat - minden jó írónak szüksége van egy jó szerkesztőre. A Hemingway online szerkesztő alkalmazás különösen hasznos a szigorú időbeosztású, elfoglalt tartalomírók számára - ami nagyjából mindannyiunkat jelent, mindig! Csak másolja be a szövegét a Hemingway weboldalán található mezőbe, és a program kiemeli a gyakori hibákat, az összetett mondatokat és azokat a szavakat, amelyeket tömörebb szinonimákra lehet cserélni. Ez az eszköz azt is ellenőrzi, hogy nem használod-e túlságosan a passzív hangot, és értesít, ha a szöveg egyes részei nehezen olvashatók. Mindent egybevetve, a Hemingway App tényleg egy nemes egyszerűséggel használható.

Olvasható - a legjobb a közönség bevonására

Ahogy a neve is sugallja, a Readable olvashatóbbá teszi a szövegét... nos, olvashatóbbá. Azáltal, hogy felméri, milyen képzettségi szintre lenne szüksége valakinek ahhoz, hogy elolvassa az írását, a Readable segít Önnek abban, hogy a célközönségének írjon. Csak másold be a szövegedet a "Score Text" eszközbe, és máris láthatod az elemzést másodpercek alatt.

Nem ingyenes, de hozzáférhetsz egy ingyenes próbaverzióhoz. A fizetős előfizetés alacsony havi költséggel jár.

Cliché Finder - A legjobb arra, hogy biztosítsd, hogy megértsenek téged.

Egyes írásmódok valóban igénylik a közhelyeket és más idiómákat, de sokan nem. Írásodat jobban megérti a nemzetközi közönség, ha kerülöd a köznyelvi kifejezéseket. Ha nehezen tudod elkerülni a túlhasznált vagy zavaros nyelvezetet az írásaiban, akkor a Cliché Finder lehet a legjobb barátod. Használata nagyon egyszerű és hatékony. Csak írd be a szöveget a mezőbe, és kattints a "Közhelykeresés" gombra, hogy másodperceken belül láthasd az eredményt, és a közhelyeket világosan megjelenítsd.

Google Dokumentumok - A legjobb együttműködésre

Bár világszerte a Microsoft Word és az Apple Pages a legelterjedtebb íróprogramok, a Google Dokumentumok gyorsan vált a kifejezetten tartalomírók által használt szövegszerkesztő programmá. Hogy miért? Nos, ez a legjobb eszköz az írási projekteken való együttműködésre másokkal. Amellett, hogy ugyanazt a dokumentumot különböző eszközökről is elérheti, valós időben láthatja a változásokat, amikor más felhasználók éppen gépelnek a dokumentumban, és kommentálhatja, amit írnak. A Google Dokumentumok legjobb része? Integrálva van a Google Drive-ba, ami azt jelenti, hogy könnyedén megoszthatja a dokumentumokat a csapatával.

StayFocusd App - A legjobb a feladatban maradáshoz

Az írás intenzív lehet, és időnként könnyű elveszíteni a koncentrációt. A Google Chrome bővítményként elérhető StayFocusd egyszerű alapfeltevése, hogy korlátozza az időpazarló webhelyeken töltött időt. Ez segít kiküszöbölni a felesleges zavaró tényezőket, és növeli a termelékenységi szinted! Még több segítségre van szükséged a fókuszáláshoz? Tekintsd meg a legjobb termelékenységi alkalmazásokat szabadúszók számára.

Az alkalmazást testre szabhatja az egyes weboldalak, aldomainek, online játékok és videók szerint, amelyek kiváltják a koncentrációra való képtelenségét. Amint kimerítetted a kijelölt időt, a nap hátralévő részében letiltja a hozzáférést ezekhez a weboldalakhoz. Egyszerű, mégis hatékony, nem?

Ingyenes? Igen.

Noisli - A legjobb a termelékenység fokozására

Ha írás közben nehezen tudsz produktív maradni, és a zavaró tényezők kiküszöbölése nem elég, akkor ez az eszköz nagy segítségedre lesz. A Noisli olyan háttérzajokat biztosít, amelyek segítenek a koncentrálásban. Lehetővé teszi, hogy saját hangkombinációkat hozzon létre - legyen szó akár a szélben zizegő levelekről, az ablakod előtt zajló zivatarról vagy a parton csobogó nyugtató hullámokról.

Ez segíthet kizárni a zavaró zajokat - például a közelben beszélgető embereket vagy az ablakod előtt focilabdát rúgó gyerekeket. A kellemes hangulat megteremtése mellett a Noisli elsősorban a stressz csökkentésével és az elméd megnyugtatásával működik, hogy végső soron fokozza a kreativitásodat, és gyorsabban kerülj író üzemmódba.