, 2022/1/5

Igen, a PayPal számos előnnyel jár mind az ügyfél, mind a kereskedő számára a kártyás fizetésekhez képest. Igen, ez az egyik legnépszerűbb alternatív fizetési mód. Az éremnek azonban két oldala van, a PayPal nem az online fizetési módok mindene és mindene. Ez a bejegyzés felsorolja a legjobb PayPal-alternatívákat, amelyeket a kereskedőknek és a vállalkozásoknak világszerte érdemes megvizsgálniuk.

paypal alternatives

Az online fizetések világában, amelyet egykor a kártyás tranzakciók uraltak, a PayPal több okból is friss levegőt jelentett a fogyasztók számára:

A világ legtöbb online áruházában egyetlen PayPal-fiók segítségével vásárolhattak, anélkül, hogy minden egyes alkalommal meg kellett volna adniuk a kártya- vagy bankszámlaadataikat. Mivel a PayPal titkosítja és bizalmasan kezeli a kártya/bankszámlaadatokat, nem kellett aggódniuk amiatt, hogy az interneten újra nyilvánosságra hozzák pénzügyi adataikat. Így védve az adatokat a hackerektől, akik egyszerűen letölthetnék azokat egy kereskedő webhelyéről.

Mivel a PayPal-fiókjukat több bankszámlához és bankkártyához is összekapcsolhatták, megkímélhették magukat a fizetés elutasításának kellemetlen helyzetétől.

A Globe Newswire 2016-os felmérése szerint a kártyabirtokosok mintegy 77%-a ismeri a PayPal-t, és ebből 62% rendszeresen használja. A PayPal gyorsan megelőzte a kártyás fizetéseket, az eBay-felhasználók körében a legnépszerűbb (és egyben az alapértelmezett) fizetési móddá nőtte ki magát, és 2017 augusztusára már tekintélyes 203 millió aktív felhasználói fiókkal és 16 millió kereskedői fiókkal büszkélkedhetett a világ 202 országában.

Nem a vásárlók voltak az egyetlen haszonélvezői. Eltekintve attól a nyilvánvaló előnytől, hogy vásárlóik többsége a PayPal-on keresztül történő fizetést választotta. A kereskedők ingyenesen létrehozhattak egy PayPal-fiókot, összekapcsolhatták bankszámlájukat (kereskedői számla nélkül, egyáltalán), és pillanatok alatt elkezdhették a fizetések elfogadását.

Emellett könnyedén létrehozhatnák, elküldhetnék és nyomon követhetnék a számlákat, és a kisvállalkozók akár könyvelőt is nélkülözhetnének, mivel minden pénzügyi adat, amelyre szükségük lenne, másolásra/beillesztésre készen áll a műszerfalon. Az átlátható feltételek és árképzés mellett a PayPal sem kötötte őket olyan szerződésbe, amely idő előtti felmondási díjjal büntette volna őket.

Emellett zökkenőmentesen integrálódott a bevásárlókocsik, számlázási és könyvelési megoldások, valamint szállítási megoldások sokaságával, ami még könnyebbé tette az online vállalkozás működtetését. Aztán 2018 januárjában, 15 évnyi partnerség után az eBay bejelentette, hogy 2020-ban leállítja a PayPal-t mint meghatározó fizetési processzort, és átáll az amszterdami székhelyű Adyen fizetési vállalatra.

Az indoklásuk meglehetősen egyszerű volt: az eBay azért tette ezt a lépést, hogy "nagyobb kontrollt gyakoroljon a kritikus pénztárgépes élmény felett... miközben több fizetési lehetőséget biztosít az eBay-vásárlóknak". A PayPaltól való eltávolodás, a termékek piactéren történő értékesítésének költségeinek csökkentése az eBay-t jelentősebb versenytárssá teszi, mivel csökkenti a relatív költségeket másokkal, köztük az Amazonnal szemben. És ez csak egy pillanatkép azokról a különböző szempontokról, amelyekben a PayPal alulmarad az online tranzakciók terén.

A PayPal legnagyobb hátrányai a kereskedők számára a következők:

Míg személyes használatra ingyenes, a PayPal az üzleti felhasználásnál egy szeletet kap a tortából. Minden egyes árut vagy szolgáltatást érintő tranzakció után körülbelül 2,9%-ot szed (plusz 0,30 $). Az ügyfelekkel végzett minden egyes tranzakció 3%-ának elvesztése gyorsan összeadódik, ahogy az Ön vállalkozása növekszik. E díjakon kívül a bankok tranzakciós díjat is kérnek a pénzeszközök átutalásáért. Ezen kívül van egy komoly, körülbelül 10 dolláros visszaterhelési díjuk is.

A PayPal hírhedt arról, hogy figyelmeztetés nélkül befagyasztja a számlákat. Ha algoritmusa bármilyen gyanús tevékenységet észlel a számláján, a PayPal automatikusan továbblép és befagyasztja a számláját a rajta lévő pénzösszegekkel együtt. A jelölési kritériumok közé tartozik például a tranzakciós volumen hirtelen megugrása, a költségeknél alacsonyabb áron értékesített termékek, vagy bármilyen megkérdőjelezhető/bizonytalan termék értékesítése.

A PayPal gyorsan megelőzte a kártyás fizetéseket, az eBay-felhasználók körében a legnépszerűbb (és egyben az alapértelmezett) fizetési móddá nőtte ki magát, és 2017 augusztusára már tekintélyes 203 millió aktív felhasználói fiókkal és 16 millió kereskedői fiókkal büszkélkedhetett a világ 202 országában. Tekintettel széles körű elismertségére, valamint arra, hogy a teljes pénzügyi adatait egyetlen felhasználónév és jelszó védi, a PayPal a csalók számára is az egyik legvonzóbb célpont.

Különböző platformokat használnak, például e-mailt vagy akár a Twittert, ahol a csalók a PayPal leányvállalatainak vagy ügyfélszolgálati munkatársainak adják ki magukat, és a PayPal hitelesítő adataiért csalnak. A PayPal-számlájáról történő pénzfelvétel 3-5 munkanapot vesz igénybe, ami nehéz lehet, ha Ön anyagilag szűkös helyzetben van. Mint minden más jól ismert fizetési megoldásnak, a PayPalnak is megvannak a maga "rémtörténetei".

Miért van szükséged az olyan online fizetési módokra, mint a PayPal?

Egy kereskedő számára a PayPal egyik fizetési módként való felajánlása az ügyfelei számára nem kérdéses. De vajon ez legyen az elsődleges fizetési processzorod? Talán nem. Igen, a PayPal együtt fog növekedni az Ön vállalkozásával. Nem, nem fojt meg téged egy hatalmas havi előfizetési díjjal (míg a PayPal Payments Standard ingyenes, a PayPal Payments Pro körülbelül 30 $/hó díjat számít fel) vagy egy szigorú szerződéssel. És igen, lehetővé teszi, hogy bárhonnan és bármikor fogadj fizetéseket, és ennél sokkal többre is képes lesz, köszönhetően a partnerprogramok, eszközök és integrációk gyűjteményének.

Ha csak szórványosan fogad kifizetéseket, mondjuk szabadúszóként vagy tanácsadóként, vagy ha kis volumenű tranzakciókat bonyolítasz, vagy ha csak most kezdted el a tevékenységet, akkor nem kell bajlódni egy kereskedői számla létrehozásával, és a PayPal az egyik legjobb választás a számodra, mint egyablakos kezdő megoldás.

De aztán, ha elérsz egy bizonyos bevételi szintet, amikor már havi 10 000 - 20 000 dollárnál többet keresel, akkor költséghatékonyabb lehetőségre és személyre szabottabb szolgáltatásra lesz szükséged, amit a PayPal-tól nem várhatsz el. Ráadásul, mint minden más aggregátor szolgáltatásnál, itt is a számla stabilitása lesz az egyik legnagyobb gond. Bár egy szempillantás alatt létrehozhatsz egy fiókot, a váratlan piros zászlók a fiók befagyasztását vagy megszüntetését eredményezhetik. Tehát, ahogy a mondás tartja, ne tégy minden tojását egy kosárba.

Paypal Alternatívák: Payline

A Payline egy olyan fizetési processzor, amely változatos megoldásokat kínál, beleértve a mobil, online és bolti fizetéseket. Bár támogatja a tipikus e-kereskedelmi pénztárgéprendszert, a Payline különösen ideális az üzleten belüli fizetésekhez. Olcsóbb és sokkal rugalmasabb, mint a PayPal, ha a kiskereskedelmi vállalkozások megkönnyítéséről van szó.

Ha már itt tartunk, a Payline nem a szokásos statikus díjszabást használja. Ehelyett interchange plusz árképzési rendszeren keresztül kínál megoldásokat. Ezért a díjak következetesen változnak a kártyatípusok alapján, amelyeket végül feldolgoz. Ennek ellenére a bankközi modell tagadhatatlanul a legátláthatóbb a pénzfeldolgozás területén. Az egyetlen kihívás azonban, amivel szembesülhet, a jövőbeli költségek előrejelzése.

Bár a PayPal alapvetően ésszerű, 2,7%-os fix díjat számít fel az offline tranzakciókért, a Payline-nál biztosan kevesebbet kell fizetnie. Nos, a kártyafeldolgozáshoz kapott funkciók attól függnek, hogy milyen csomag mellett dönteszHa a mobil kártyaolvasó a műfajod akkor a Payline Spark és Surge csomagjait mindenképpen érdemes megfontolni. Ezek olcsók és jól szabottak a kisvállalkozók számára.

A vállalkozások viszont a Payline Shop csomagját választhatják. Bár ez a legdrágább opció, de asztali kártyaolvasót kap, valamint számos más robusztus kártyafeldolgozási erőforrást és funkciót. Nos, hasonlítsd ezt össze a PayPal rugalmatlan, üzleten belüli kártyafeldolgozásával, amely történetesen csak két kártyaolvasót biztosít. És hogy még rosszabb legyen a helyzet, csak az egyik rendelkezik EMV-támogatással. A kereskedelmi tranzakciók tekintetében azonban a PayPal jelentősen felülmúlja a Payline-t.

Előnyök

Az interchange plusz árképzési struktúra nemcsak rugalmas, hanem jelentősen átlátható is.

A Payline számos üzleten belüli hitelkártya-feldolgozási csomagot kínál, robusztus támogató hardverrel kiegészítve.

A Payline offline tranzakciós díjai olcsóbbak, mint a PayPalé.

Teljes körű API-t kínál a harmadik fél megoldásaival és platformjaival való integráció megkönnyítésére.

A Payline támogatja a mobilfizetéseket.

Hátrányok

A Payline egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.

Nehéz megjósolni, hogy az interchange plusz árképzési modell révén milyen díjakkal kell számolnia.

A Payline e-kereskedelmi fizetési feldolgozási funkciói nem érnek fel a PayPaléval.

Paypal Alternatívák - TransferWise

A TransferWise a PayPal sokkal olcsóbb alternatívája a nemzetközi átutalásokhoz (lásd az összehasonlító eszközüket vs. PayPal). Az új, csillogó, több pénznemet tartalmazó, határok nélküli számlájuk segít a fogyasztóknak, szabadúszóknak és online vállalkozásoknak, hogy minimális díjakkal küldjenek, fogadjanak és költsenek pénzt határokon átnyúlóan.

A TransferWise így működik: Kiküszöböli a sunyi rejtett díjakat, és ragaszkodik az egyetlen előzetes átutalási díjhoz. Az is érdekes, hogyan mozog a pénz. Tegyük fel például, hogy Ön az Egyesült Államokban van, és pénzt szeretne küldeni egy franciaországi barátjának. Elvégzi a fizetést, és a pénz a TransferWise amerikai bankszámlájára érkezik.

Ezután a TransferWise Franciaország bankszámlájáról a valós árfolyamot használva fizeti ki a barátodnak. Ezért a pénz valójában soha nem lépi át a határt - így az árfolyamok még alacsonyabbak maradnak, és az átutalások meglehetősen gyorsak lesznek.

Előnyök

Az egyik legelfogadottabb és legolcsóbb eszköz a nemzetközi pénzátutalásokhoz, 4 millió ügyféllel világszerte.

Nagyon átlátható árképzés.

Az új, határok nélküli számlájuk lehetővé teszi, hogy +40 pénznem között tartson és utaljon.

A TransferWise for business segítségével az ügyfeleinek megfelelő pénznemben számlázhat.

A pénz valójában soha nem lépi át a határokat, így alacsonyan tarthatja a költségeket és gyors átutalásokat biztosíthat.

Hátrányok

Nem tudsz pénzt küldeni vagy fogadni, ha nem banki átutalásról van szó.

A határok nélküli számlával csak EUR, USD, AUD és GBP pénznemben fogadhatsz pénzt.

Még nem rendelkezik az olyan extra funkciókkal, mint az ismétlődő számlázás.

PayPal alternatívák: 2checkout

A 2Checkout az egyik kedvenc PayPal-alternatívánk, főleg azért, mert ez az egész a fizetések globális elfogadásáról szól. Ahogy a bevezetőben a PayPalról is mondtunk egy kicsit, még mindig némileg korlátozottak azok az országok, ahonnan a PayPal-on keresztül fizetéseket fogadhatsz el. A 2Checkout ezen szeretne változtatni. A díjak az Egyesült Államokban pontosan megegyeznek a PayPal díjaival, de azt tapasztaltuk, hogy más országokban jobb díjakat élveznek a vásárlói fizetések elfogadásakor. Kiszámíthatja a fizetési díjszabást, hogy megnézze, a 2Checkout kedvezőbb-e az Ön országában, mint a PayPal.

Előnyök

Nem kell havi vagy beállítási díjat fizetnie.

Elfogadja a főbb fizetési módokat, beleértve a hitelkártyákat, betéti kártyákat (Visa, MasterCard, Maestro) és a PayPal-t.

Válasszon 87 pénznem, nyolc fizetési típus és 15 nyelv közül.

A fejlett csalás elleni védelem több mint 300 biztonsági szabályt hajt végre minden egyes tranzakciónál.

Számos testreszabható pénztárgép opció áll rendelkezésre. A pénztárgépek mobilbarátok, márkásak és lokalizáltak is.

Állítson be ismétlődő számlázást ügyfelei számára.

Lehetővé teszi a kereskedői számla és a fizetési átjáró összekapcsolását.

Az integrációk között több mint 100 online kosár, egy API és egy homokozó található.

Hátrányok

Az Egyesült Államokon kívüli ügyfelektől elfogadott fizetésekre 1%-os díj vonatkozik.

Minden visszaterhelés esetén 20 $ kerül felszámításra a számláján.

A valutaváltás átlagos díja 2-5% a napi banki árfolyam felett.

A 2checkout a PayPal egyik legjobb alternatívája, és elsősorban a nemzetközi fizetések miatt kedveljük. Nem számít, hogy hol tartózkodik, így nem okozhat gondot.

PayPal alternatívák: Payoneer

A Payoneer némileg hasonlít a Skrillhez (alább felsorolt), mivel kap egy bankkártyát és egy online számlát. Az online vásárlás gyerekjáték, a pénzküldés és -fogadás pedig csak egy lépést igényel. A fő előnye a bankkártyával van. Az ATM-hez is el lehet menni, és a Payoneer-számláját is használhatja, ha besétál egy tégla- és habarcsüzletbe. Végül a Payoneer a globális fizetési piacra is terjeszkedett, és eszközöket kínál a fizetés megszerzéséhez és a fizetések küldéséhez az ügyfeleknek és a piactereknek.

Előnyök

Néhány praktikus eszközzel és integrációval rendelkezik a szabadúszók számára, akik pénzt szeretnének elfogadni az ügyfelektől. Ez különösen igaz a nemzetközi fizetésekre.

A Payoneert a világ bármely pontján használhatja.

A tranzakciós folyamat nem igényel programozási ismereteket. Implementálhatja a rendszert a weboldalán, és rövid időn belül megkaphatja a pénzt.

A számla létrehozása sem tart sokáig.

A pénzéhez való hozzáférés egyszerű a saját bankszámláján vagy egy ATM-en keresztül.

Az árazás egyszerű (havi számlázás) és nagyszerű a Payoneer számlák közötti fizetésekhez (ingyenes).

Hátrányok

Az ügyfélszolgálattal kapcsolatban még mindig nem született döntés. Sokan az interneten azt mondják, hogy nem olyan nagyszerű.

Bankszámlára történő átutaláskor általában díjat kell fizetni. Ez hatalmas hátrány, mivel a legtöbb más rendszer, például a PayPal ezt ingyenesen teszi lehetővé.

A Payoneerrel nem talál fizetési átjárót.

A hitelkártyák elfogadása magas díjat eredményez.

Ha ATM-hez megy, számolnia kell azzal, hogy nagy díjat kell fizetnie.

PayPal alternatívák: Skrill

A PayPal-hoz hasonló díjakkal és díjakkal a Skrill platform elsőre ugyanolyannak tűnhet. Az előre fizetett bankkártya és az egyszerű felület azonban elég ahhoz, hogy fontolóra vegyük. A nemzetközi fizetések sokkal egyszerűbbek a Skrill segítségével, mivel a pénz azonnal elküldhető és átutalható egy betéti kártyára, amelyet a cég küld Önnek. Ezután a betéti kártyát bárhol használhatja, ahol csak akarja, beleértve az ATM-eket is.

Előnyök

A számla beállítása az egyik legegyszerűbb a szakmában.

A biztonság szilárd.

A pénz feltöltése és fogadása, valamint a Skrill kereskedőknél történő költés szinte mindig ingyenes.

A Skrill számla bárhol a világon használható.

Mindössze egy e-mail címre van szükséged a fizetés teljesítéséhez vagy elfogadásához.

A Skrill teljes rendszerrel rendelkezik a szerencsejátékokhoz és a pénzzel való játékhoz, így ezekre a lehetőségekre jó megoldás.

Hátrányok

A pénzküldés egy e-mail címre vagy egy másik Skrill pénztárcára a küldött összeg 1%-ába kerül, a díj felső határa 10 dollár.

A vállalat meglehetősen szigorú csalásmegelőző eszközökkel rendelkezik, így előfordulhat, hogy a számláját befagyasztják. Ez azonban a PayPal esetében is előfordult már.

A beszámolók szerint az ügyfélszolgálat nem a legjobb a Skrillnél.

PayPal alternatívák: Stripe

A Stripe valószínűleg a legnépszerűbb a PayPal-alternatívák közül, és észre fogja venni, hogy egyes e-kereskedelmi platformok a Stripe-ot jelölik meg preferált fizetési processzorként. A Squarespace például már régóta együttműködik velük, és most a Shopify is a Stripe-on keresztül biztosítja a Shopify Payments rendszerét. A Stripe lényege, hogy kiküszöböli a kereskedői számla és az átjáró szükségességét.

Mindent a Stripe kezel, a fizetések begyűjtésétől a fizetések bankba küldéséig (beleértve az ACH fizetéseket és a Bitcoin tranzakciókat is). Ez az egyik legáramvonalasabb alternatíva, és nem csoda, hogy oly sok platform működik velük együtt. Ne feledje, hogy az alapvető tranzakciós díjak nagyjából megegyeznek a PayPaléval.

Előnyök

A Stripe automatikusan bankszámlára teszi a tranzakciós pénzt.

A mobilfizetések elérhetőek.

Fizetéseket fogad el emberektől és cégektől a világ minden tájáról.

Valós idejű díjjelentések állnak rendelkezésre.

Csak azért fizet, amit használ.

Az árazás meglehetősen átlátható, nincsenek beállítási, rejtett vagy havi díjak.

Az Apple és az Android Pay támogatott.

Hátrányok

Általában néhány napot kell várni a tranzakciót követően, hogy hozzáférjen a pénzhez.

Bár a világ minden tájáról fogadhat el fizetéseket, a kereskedői számlák csak az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és számos európai országban érhetőek el.

A felület némi programozási tudást igényelhet.

A nemzetközi kártyákért további 1%-os tranzakciós díjat kell fizetni.

PayPal-alternatívák: Google Pay

A Google Wallet messze a legjobb választás, ha szeretnél egy helyet, ahol tárolhatod és használhatod a betéti és hitelkártyáidat. A pénzköltés online is egyszerű, ráadásul az összes kártyáját a telefonjára helyezheti, hogy fizikai helyeken is költhessen.

Előnyök

A Google Business lehetővé teszi, hogy elfogadja a Google Payt az ügyfeleitől, akár a weboldalán, akár egy fizikai üzletben.

Csak egy pillanatot vesz igénybe a fizetések elküldése vagy fogadása.

A fizetések okostelefonról történő kiküldése az elsődleges funkció, és ezt online vagy személyesen is megteheti.

A biztonság szilárd.

Nincsenek díjak, és az ügyfeleinek nem számítanak fel semmi extra költséget.

Hátrányok

Még mindig csak iPhone-ra és néhány androidos telefonra korlátozódik.

A biztonság még mindig megijeszt egy kicsit.

Tovább a tetejére

PayPal alternatívák: Net

Az Authorize.Net rendszer meglehetősen népszerű az online áruházak körében, mivel a platform elfogadható árakat, minőségi ügyfélszolgálatot és egy olyan felületet biztosít, amelyet nagyjából bárki tud használni. Bár nincs lehetősége arra, hogy fizetéseket küldjön és fogadjon barátoktól és családtagoktól, ez egy minőségi PayPal-alternatíva azok számára, akik szeretnének fizetéseket elfogadni és beszállni a bolygó legszélesebb körben használt átjárójába.

Előnyök

Több mint 400 000 kereskedő használja az Authorize.Net-et, tehát valamit biztosan jól csinálnak.

A megbízhatóság és a biztonság messze a konkurencia felett áll.

Ingyenes mobilalkalmazás és swiper jár a fiókodhoz.

Az ingyenes 24/7-es ügyfélszolgálat a legjobb a szakmában.

Lehetősége van a QuickBooks-szal való szinkronizálásra.

Nincsenek beállítási díjak a fizetési átjáróért vagy a kereskedői számláért.

Hátrányok

Nem kapja meg a személyes pénzügyi és küldési eszközöket, amelyeket a PayPalban kapna.

Havi 25 dollár körüli átjárási díj van.

Ha globálisan értékesít, a nemzetközi tranzakciókhoz 1,5%-os értékbecslést kell hozzáadni.

A visszaterhelések díja 25 dollár.

PayPal alternatívák: Intuit

Az Intuit potenciálisan egy egész eszköztárat biztosíthatna neked attól függően, hogy mire van szükséged a vállalkozásodnak. Népszerű, és a QuickBooks eszközzel fizethetsz. Ez is az egyik legjobb megoldás, ha azt tervezi, hogy a könyvelési funkciókat is integrálja a QuickBooks-szal.

Előnyök

Integrálható a QuickBooks-szal.

Hozzáférést nyerhet a TurboTaxhoz.

Küldjön számlákat, akárcsak a PayPal.

Fizessen bárhol a mobilfizetésekkel.

Felvehet egy Fizessen most gombot a weboldalára.

Fogadjon el ACH banki átutalásokat.

Kapcsolja össze kifizetéseit a munkaidő-nyilvántartásokkal és a bérszámfejtéssel.

Hátrányok

Az árak elég versenyképesek, ha nem QuickBooks-szal dolgozik.

Nem ez az, amit akkor érdemes választani, ha csak a személyes küldéshez és elfogadáshoz keres valamit.

PayPal alternatívák: Braintree

A Braintree rendszer a fizetési átjáró és az ismétlődő számlázás mellett a Google Payhez hasonlóan lehetőséget biztosít a hitelkártyák tárolására. Bár a Braintree-be több személyes pénzügyi funkciót is csomagoltak, nekünk a kereskedők számára ez tetszik a legjobban. Bár a Braintree a PayPal tulajdonában van, mégis meglehetősen független vállalatként működik, amely remekül versenyez a PayPal-lal.

Előnyök

Az árazás egyszerű és egyértelmű.

Gyűjti az ismétlődő számlázást és tárolja a hitelkártyákat.

A Braintree mindenféle fizetési módot elfogad, beleértve a PayPal-t, a kártyákat és a Venmo-t is.

A funkciók sokkal fejlettebb listáját kapja, mint a PayPal esetében.

Az ügyfélszolgálat meglehetősen szilárdnak ismert.

Mind az online, mind a mobilfizetések engedélyezettek.

Van egy speciális piactéri fizetési rendszer.

Hátrányok

Ha azt tervezi, hogy a Braintree-t implementálja a weboldalán, akkor előfordulhat, hogy valamilyen programozási ismeretekkel kell rendelkeznie.

A rendszer működéséhez külön kereskedői számla szükséges.

Bár a fő díj a tranzakciókért fizetendő, van egy nagy lista egyéb díjakról, amelyekre gondolnia kell.

PayPal Alternatívák: Worldpay

A korábban RBS Worldpay néven ismert fizetési feldolgozó platform számos fizetési lehetőséget támogat, többek között hitelkártyákat és betéti kártyákat. Hálózata globálisan kiterjed, következésképpen a PayPal egyik fő versenytársává teszi. Nos, a fő hasonlóság a kettő között az, hogy elsősorban online és offline kártyás tranzakciókat egyaránt támogatnak. Tehát a Worldpayt a PayPalhoz hasonlóan kihasználhatja az e-kereskedelmi vállalkozásában és az üzletekben is.

Amikor azonban az offline fizetésekről van szó, kiderül, hogy a Worldpay úgy van felépítve, hogy a csatornák széles skáláját támogassa. Kihasználhatja a POS-rendszereit plusz az ATM-feldolgozást, valamint a mobilfizetési funkcióját a hitelkártyás fizetések és a készpénz elfogadásához. A Worldpay aztán ugyanezt a sokszínűséget kiterjeszti az árképzési ütemtervére is, amelyet úgy alakítottak ki, hogy többszintű és interchange plusz csomagokat is kínáljon.

A megfelelő összeg, amelyet végül havonta fizet, nemcsak az átlagos havi feldolgozási volumentől, hanem a tranzakciós előzményektől is függ. Ez azt jelenti, hogy az offline kártyafeldolgozás a szokásos 2,9% plusz 0,30 USD-ba kerülhet minden egyes tranzakció után.

Előnyök

A PayPalhoz hasonlóan a Worldpay is kiterjedt globális fizetési hálózattal rendelkezik.

Számos offline feldolgozási lehetőséget támogat.

Az árképzés rugalmas.

A nagyobb átláthatóság érdekében kihasználhatja az interchange-plusz árképzés előnyeit.

A Worldpay 24/7 ügyfélszolgálatot kínál.

Hátrányok

A szolgáltatás idő előtti megszüntetése 295 dollárba kerül.

Három évre szóló szerződést kell kötnie.

Az ingyenes terminálajánlat félrevezető.

PayPal Alternatívák: Amazon Pay

Ami azt illeti, hogy az emberek pénztárgép a te online áruházad, Amazon Payments van a lista tetején. Ez felgyorsítja az egész folyamatot, hasonlóan valami olyasmihez, mint a PayPal (de nem ACH fizetések vagy bitcoin tranzakciók). Szeretjük a Facebook bejelentkezéshez hasonlítani, ahol az összes felhasználói információ már eleve tárolva van. Ezért a bejelentkezés, vagy a pénztár (az Amazon Payments-szel) sokkal gyorsabb lesz, mint egy hagyományos bevásárlókosár és pénztár.

Előnyök

A tranzakciós díjak ugyanolyanok, mint a PayPal esetében.

A biztonság nagyon fejlett a többi versenytárshoz képest.

Ha egy Amazon-fiókkal indul, a felület és a regisztrációs folyamat egyszerű.

Mindenki ismeri az Amazont, így vásárlóinak könnyű dolga lesz fizetéskor.

Hátrányok

Vannak véletlenszerű díjak, mint például a belföldi feldolgozási díjak és a határokon átnyúló feldolgozási díjak.

A webáruházzal való integráláshoz szükség lehet egy kis programozási tudásra.

Tovább a tetejére

PayPal alternatívák: Klarna

Ezt a Klarna mesterséges intelligencia rendszere teszi lehetővé, amely gyorsan elemzi az egyén potenciális kockázatát az adatai, valamint a vásárlás időpontja és a tranzakciós előzmények alapján. Ezt követően néhány másodpercen belül jóváhagyja vagy elutasítja a vásárlást, majd a megrendelés teljesítése következik. Végül a vásárló 14 napot kap a fizetés törlésére.

Nos, ez azt jelenti, hogy miközben az ügyfelek kényelmesen vásárolhatnak, a kockázat nagy része a Klarna-t terheli. Más szóval, ez a fizetési processzor mélyen részt vesz a te e-kereskedelmi megrendeléseidnek teljesítési folyamatában. Érdekes, hogy még csak nem is kell regisztrálni a szolgáltatáshoz, hogy közvetlenül a banki ügyintézéshez kapcsolódjon. Egyszerűen csak a szokásos online banki adataival plusz a hitelesítéssel folytathatod, és voilálsz. A fizetés azonnal átutalásra kerül a kereskedői számlára.

Előnyök

Az ügyfelek termékeket vásárolhatnak, és a kiszállítás után befejezhetik a fizetést.

A pénztári folyamat kényelmesen egyszerű.

A vásárlók részletekben is fizethetnek a megrendeléseikért.

Az ügyfeleknek nem kell fizetniük semmit abban az esetben, ha a termékeket visszaküldik.

A kereskedőket a Klarna fizeti ki a fizetéskor.

Hátrányok

A vásárlásokat konkrét indoklás nélkül elutasíthatják.

A Klarna ügyfélszolgálata nem reagál megfelelően.

A vásárlói visszatérítések eltarthatnak egy ideig.