, 2022/1/19

A kommentszálak az internet Mos Eisley-jei, és a közösségi média kommentszekciói a legrosszabbak közé tartoznak, különösen a népszerű fiókok posztjainál. A pozitívabb hangulat megteremtése érdekében az Instagram mostantól lehetővé teszi, hogy legfeljebb három kommentet tűzzünk a posztjaink tetejére - válasszunk néhány jót, könyörgünk.

pin comment instagram

A kitűzött kommentek lehetnek sajátok, vagy más követőktől/kommentelőktől származó kommentek. Ha egy kommentet kitűztél, az a kommentszál tetején fog élni, függetlenül attól, hogy mikor tetted közzé. Ez lesz a kiemelt komment, amelyet a felhasználók látnak, amikor a hírfolyamukban görgetnek, és az első komment, amelyet látnak, amikor megnyitják a témát. Bár az Instagram ezt a beszélgetés kurátorként tolja, a kitűzött kommentek arra is használhatók, hogy utólagos információkat adjanak hozzá egy poszthoz. Például posztolhatsz és kitűzhetsz egy frissítést egy nyereményjáték nyertesének bejelentésére.

A funkciót most vezetik be az iOS és Android felhasználók számára. Megnéztem azt is, hogy az asztali böngészős verzióban is elérhető-e, de egyelőre nem láttam; valószínűleg nem is fog megjelenni, mivel az Instagram számos mobilfunkciója nem kerül át az asztali weboldalra - legalábbis egy ideig nem.

Instagram-kommentárok kitűzése:

Nyisd meg az Instagram alkalmazást, és menj az egyik bejegyzésedre.

Görgess végig a kommenteken, amíg nem találsz egyet, amelyet a tetején szeretnél megjeleníteni.

Húzd balra a kommentet, majd koppints a hüvelykujj ikonra.

Az Instagram röviden ismerteti a kitűzött kommentek működését, és megkérdezi, hogy szeretné-e kitűzni a kommentet. Koppintson a "Pin Comment" lehetőségre.

A komment mostantól a téma tetején lesz. Ezt legfeljebb három kitűzött komment esetében megismételheti.

Ha le akarsz venni egy hozzászólást, egyszerűen húzd le újra, koppints a hüvelykujj ikonra, és távolítsd el. Ez azonban nem törli vagy rejti el a hozzászólást a téma más részéből.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A legjobb hackjeinket, tippjeinket és trükkjeinket minden nap egyenesen a postaládájába kapja.

Írja be az e-mail címét

A feliratkozással elfogadja a Felhasználási feltételek és az Adatvédelmi irányelveket.

Azt nem tudjuk megmondani, hogy a kitűzött kommentek valóban csökkentik-e a toxicitást, de legalább a vitákat és a trollokat egy kicsit jobban el lehet temetni.

Az Instagram kereste a módját annak, hogy minimalizálja a negatív kommenteket a platformon, és nagyobb hangsúlyt adjon a felhasználók számára pozitív vagy értékes kommenteknek.

Ezért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdhetsz el búcsút inteni a gyűlölködőknek az Instagram-posztok új, kitűzött kommentjeivel.

Mik az Instagram kitűzött kommentjei

A kitűzött kommentek olyan hozzászólások, amelyek a posztok tetején vagy a feedben megjelenő kommentösszefoglalóban jelennek meg.

Amikor valaki valaki más kommentjét posztolja, a szerzők értesítést kapnak arról, hogy a hozzászólásuk kiemelésre került a posztban.

A megjegyzések kitűzésének ez a lehetősége egyfajta segítség a megjegyzések kezeléséhez.

Hogyan tűzzük fel a kommenteket az Instagramon

Amikor valamit posztolsz az Instagramon, és azt szeretnéd, hogy a posztot látó emberek néhány, neked tetsző kommentre fókuszáljanak, mostantól akár három kommentet is kitűzhetsz egy posztra.

Ezek a hozzászólások a poszt hozzászólásainak legelején jelennek meg, függetlenül attól, hogy mikor tették közzé őket.

Csak a saját bejegyzéseidhez rögzíthetsz tartalmat

Egy hozzászólás kitűzéséhez el kell menned a neked tetsző hozzászóláshoz, balra kell húznod, és három lehetőség jelenik meg.

Hogyan használhatod az Instagram Pinned Comments-t a stratégiádhoz?

Nagyon jól jöhet az a lehetőség, hogy az Instagram-posztok egyes kommentjeit kitűzheted, mert így a márkák megmutathatják, hogy mit szeretnének, amikor valaki először érkezik valamelyik posztjukra.

Íme három példa arra, hogyan használhatod stratégiai módon az Instagram Pinned Comments-ot.

Használd a felhasználók véleményeiként vagy ajánlásaiként. Mindannyian tudjuk, hogy a vélemények vagy más emberek véleménye egy megvásárolni kívánt termékről segít a döntésben. A pozitív kommentek pinningelése lehetővé teszi, hogy valós időben emelje ki az ajánlásokat vagy a felhasználói véleményeket. Így segít a következő potenciális vásárlónak, aki meglátja a kiadványodat, hogy más felhasználók pozitív véleményeit is elolvassa.

Használd a gyakran feltett kérdések megválaszolására

Vannak olyan bejegyzések, amelyekben sok azonos jellegű kérdés merül fel? Ha egy felhasználó gyakran teszi fel ugyanazt a kérdést, válaszoljon, majd horgonyozza le az adott személy kérdését. Így, ha valakinek ugyanaz a kérdése, az első dolog, amit látni fog, a te válaszod lesz, és többé nem maradnak kétségei a termékeddel vagy szolgáltatásával kapcsolatban.

Tűzd ki az érdekes megjegyzéseket

Használd ezt a funkciót olyan megjegyzések kiemelésére, amelyek a felhasználókat arra késztetik, hogy többet tudjanak meg a bejegyzéseidről vagy a tartalmasról. Ily módon képes leszel arra, hogy a felhasználókat a kiadványaidra csábítsd. Továbbá ily módon attól függően, hogy milyen típusú tartalmat teszel közzé, használhatod, hogy az emberek tovább akarják folytatni a kommentelést, vagyis beszélgetést kezdeményezzenek a követőiddel.

Az Instagram bevezette a kitűzött kommenteket mindenki számára. Ez a funkció lehetővé teszi az Instagram-felhasználók számára, hogy kedvenc kommentjeiket a posztjaik tetejére tűzzék. Ha valakinek a kommentjét kitűzöd, az a kommentszekció elején jelenik meg. Ez valóban remek módja annak, hogy kiemeld az emberek által az Instagram-posztodhoz fűzött legjobb és legvonzóbb kommenteket. Az Instagramhoz hasonlóan a YouTube-videókhoz is lehet kitűzni bizonyos kommenteket. Hasonlóképpen, a Snapchaten is kitűzhetsz egy beszélgetést, és a Facebook tulajdonában lévő WhatsAppon is kitűzhetsz üzeneteket.

Fel tudod tűzni a saját kommentedet az Instagramon?

Bár a kitűzött kommentek az Instagramon jól jönnek, de van egy bökkenő. A YouTube-tól eltérően nem tudod a saját kommentedet kitűzni egy általad készített Instagram-posztra. Az Instagram csak azt teszi lehetővé, hogy mások kommentjeit kitűzd, így azok mindig a kommentszál tetején maradnak a te posztjaidhoz. Ettől függetlenül lehetséges a saját kommented kitűzése az Instagram Live-on. Ha megpróbálod a saját kommentedet kitűzni, a válasz és a törlés az egyetlen elérhető két lehetőség.

Nem tudom elképzelni, hogy az Instagram miért nem valósította még meg ezt az alapvető, mégis fontos funkciót. Rengeteg Instagram-felhasználó és influencer van, aki szeret egy posztot kommentben követni. Bár az ember bármikor szerkesztheti a posztját, a saját, a beszélgetés tetejére tűzött hozzászólása sokat számíthat.

Sajnos semmit sem lehet tenni az ellen, hogy nem lehet saját Instagram-kommentjét kitűzni. Nincs megoldás sem arra, hogy ez működjön.

Hogyan tűzzünk fel egy kommentet egy Instagram-posztra

Ha valaki más hozzászólását szeretné kitűzni a saját posztjára, akkor ez könnyen megtehető. Itt van, hogyan teheted meg iPhone-on vagy Androidon. Vedd figyelembe, hogy nem tudsz hozzászólást kitűzni valaki más Instagram-posztjához.

Mielőtt belevágnál, vedd figyelembe, hogy az Instagram értesíti az érintett személyt, ha kitűzöd a kommentjét.

Győződjön meg róla, hogy az Instagram alkalmazás legújabb verzióját használja.

Nyissa meg az egyik Instagram-posztját, és tekintse meg az összes kommentet. instagram poszt összes kommentjének megtekintése

Keresse meg azt a kommentet, amelyet szeretne kitűzni. Ezután húzd balra az adott kommentet, és koppints a hüvelykujjas kitűző ikonra. (Megjegyzés: Ne húzd el teljesen balra, mert akkor a kommentet teljesen törölni fogod.) pin a comment on instagram

A kitűzött komment mostantól a tetején megjelenik a Pinned (kitűzve) felirat mellette.

Érdemes megemlíteni, hogy egyszerre legfeljebb három hozzászólást tűzhetsz ki a posztodra. Ha egy másik személy hozzászólását szeretné kitűzni, akkor először fel kell oldania az egyik kitűzött hozzászólást.

Egy hozzászólás letűzésének megszüntetéséhez csak húzzon balra, majd koppintson ismét a kitűzés gombra. A megerősítéshez koppintson a "Tűzés feloldása" gombra.

Hogyan tűzdeljük fel saját kommentünket az Instagram Live-on

A felhasználók saját kommentjeiket is kitűzhetik, amikor élőben jelentkeznek az Instagramon. Ehhez írjon be és tegyen egy kommentet az Instagramon élő videójához. Ezután koppints a kommentedre, és válaszd a "Pin Comment" (megjegyzés kitűzése) lehetőséget. A komment ezután egy kitűzött címkével fog megjelenni az Instagram élő közvetítésében.

hogyan tűzzük fel a saját kommentünket az Instagram élő videónkban

kitűzött saját komment az insta live-on

A hozzászólás kitűzésének megszüntetéséhez koppints újra a kitűzött kommentre, és válaszd a "Unpin Comment" (Hozzászólás kitűzése megszüntetése) lehetőséget.