, 2022/1/14

A weboldalának kiemelése a keresőmotorokban, például a Google-ban, szinte mindenki számára ideális, mivel egyre több vállalkozás lép az internetre. A strukturált adatok vagy séma hozzáadása termékeihez, cikkeihez és weboldalának oldalaihoz azonban jó stratégia a keresőmotoros rangsorolás javítására.

structured data testing tool google

A strukturált adatok hozzáadása webhelyéhez fokozatosan az iparág legjobb gyakorlatává válik, mivel segít a keresőmotoroknak jobban megérteni webhelyét, és felhasználni ezt az információt a gazdag szippantások és más funkciók megjelenítéséhez a keresési eredményekben. Itt jönnek jól a strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközök, amelyekkel ellenőrizheti, hogy oldalai megfelelnek-e a legjobb keresőmotoros helyezések kritériumainak. Ezek az eszközök segítenek az oldalon lévő schema jelöléssel kapcsolatos főbb problémák azonosításában és megoldásában.

Ez a cikk végigvezet a sémajelölésen és a strukturált adatokon. Bemutatásra kerülnek a strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközök. Ezenkívül megérti, hogy ezekre az eszközökre szükség van az Ön vállalkozásában. Továbbá, ez a cikk megadja a piacon használt legnépszerűbb strukturált adattesztelési eszközöket. Tehát olvassa végig, hogy betekintést nyerjen és feltárja a legjobb strukturált adattesztelési eszközöket.

Bevezetés a sémajelölésbe

Strukturált adatok tesztelési eszközei - Schema MarkUpKép forrása. A Schema Markup pontosan megmondja a keresőmotornak, hogy a weboldalad tartalma mit akar mondani. A strukturálatlan információt szervezett információvá alakítja át. A séma hozzáadása segíti a keresőmotorok feltérképezését, így a weboldal magasabb helyezést érhet el, miközben betartja az egyéb SEO ajánlott gyakorlatokat.

A Schema Markup a strukturált adatok egyik típusa. A strukturált adat az adatok bármely olyan formája, amelyet úgy szerveztek meg, hogy egy bizonyos rendszer vagy cél érdekében olvasható és megszerezhető legyen az információ. A strukturált adatoknak más típusai is léteznek, de a webfejlesztés területén a Schema Markup, vagy egyszerűen csak schema a legelterjedtebb, ezért a kifejezéseket gyakran felcserélik egymással.

A strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközöket gyakran használják a programozók a strukturált adatok kódolásához. A kódot azonnal beillesztik az oldalra. A JSON-LD, az RDFa és a Microdata példák a strukturált adatformátumokra. A kód telepítése előtt egy Structured Data Testing Toolt kell használni az esetleges hibák ellenőrzésére.

A strukturált adatok olyan sematikus elrendezést jelentenek, amely segít a keresőmotorok robotjainak értelmezni az oldal tartalmát a weboldal kialakításával összefüggésben. A keresési eredmények mellett speciális keresési találati finomítások, például értékelések és vélemények is megjelennek a keresési eredményekben ezen információk felhasználásával. A technikai SEO (keresőmotor-optimalizálás) kihasználja a strukturált adatokat, hogy segítse a keresőmotorokat a weboldal tartalmának megértésében.

A strukturált adatok tesztelése magában foglalja egy strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszköz alkalmazását, hogy nyomon kövesse az oldal egészségi állapotát. Az eszköz segíthet a strukturált adatokkal kapcsolatos nehézségek felderítésében és kezelésében. Másképpen fogalmazva, a tesztelő szoftver ellenőrzi a strukturált adatokat és a snippeteket. A strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközök valós időben tesztelhetik a strukturált adatokat, és információt nyújtanak a keresőmotoroknak az oldal adatairól.

A strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközök szükségességének megértése

A SEO (keresőoptimalizálás) célja, hogy a keresőmotorok számára egyszerűvé tegye a weboldal megértését. A strukturált adatok ennek fontos részét képezik. Ha a strukturált adatokat továbbfejlesztik, javul a webhely láthatósága több keresőmotor keresési eredményeiben. Ahhoz, hogy lásd, hogy webhelyeid megfelelnek-e a legjobb keresőmotoros rangsoroláshoz szükséges szabványoknak, strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközökre van szükséged.

Ezek az eszközök segítenek a webhelyen található Schema Markupmal kapcsolatos főbb problémák azonosításában és megoldásában. A Structured Data Testing Tools segítségével egyszerűbbé válik az első pillantásra nem látható hibák kiszűrése. Még a legapróbb hiba a szervezett adatokban is megakadályozhatja, hogy egy keresőmotor, például a Google megértse azt. A Structured Data Testing Tools segítségével megtalálhatja és kijavíthatja a webhely Schema Markupjának legfontosabb hibáit. E hibák többségét a helytelen vagy hiányzó kód okozza.

Egyszerűsítsd az adatelemzést a Hevo kód nélküli adatpipeline segítségével

A Hevo Data, a No-code Data Pipeline segít betölteni az adatokat bármilyen adatforrásból, például adatbázisokból, SaaS alkalmazásokból, felhőalapú tárolókból, SDK-kból és streaming szolgáltatásokból, és egyszerűsíti az ETL folyamatot. Több mint 100 adatforrást támogat, köztük több mint 40 ingyenes forrást. A folyamat 3 lépésből áll, mindössze az adatforrás kiválasztásával, az érvényes hitelesítő adatok megadásával és a célállomás kiválasztásával.

A Hevo valós időben tölti be az adatokat a kívánt adattárházba/célállomásra, és egyetlen sor kód megírása nélkül gazdagítja az adatokat, valamint átalakítja azokat elemzésre alkalmas formába. Teljesen automatizált csővezetéke, hibatűrő és skálázható architektúrája biztosítja, hogy az adatok kezelése biztonságos, konzisztens módon, nulla adatvesztés mellett történik, és támogatja a különböző adatformákat. A kínált megoldások konzisztensek és különböző BI-eszközökkel is működnek.

Nézd meg, miért a Hevo a legjobb:

Biztonságos: A Hevo hibatűrő architektúrával rendelkezik, amely biztosítja, hogy az adatok kezelése biztonságosan és következetesen, nulla adatvesztés mellett történik.

Sémakezelés: A Hevo leveszi a sémakezelés fárasztó feladatát, és automatikusan felismeri a bejövő adatok sémáját, és hozzárendeli azt a célsémához.

Minimális tanulás: A Hevo egyszerű és interaktív felhasználói felületével rendkívül egyszerű az új ügyfelek számára a munka és a műveletek elvégzése.

A Hevo méretezhető: A források számának és az adatok mennyiségének növekedésével a Hevo horizontálisan skálázódik, percenként több millió rekordot kezelve, nagyon kis késleltetéssel.

Inkrementális adatbetöltés: A Hevo lehetővé teszi a valós időben módosított adatok átvitelét. Ez biztosítja a sávszélesség hatékony kihasználását mindkét oldalon.

Élő támogatás: A Hevo csapata éjjel-nappal elérhető, hogy kivételes támogatást nyújtson ügyfeleinek chat-en, e-mailben és támogató hívásokon keresztül.

Élő felügyelet: A Hevo lehetővé teszi az adatáramlás nyomon követését és annak ellenőrzését, hogy az adatok hol vannak egy adott időpontban.

Top 10 strukturált adattesztelő eszköz a piacon

Most, hogy megértette a strukturált adatok jelentőségét a SEO szempontjából, és megtanulta a strukturált adattesztelő eszközök szükségességét, vizsgáljunk meg néhányat a ma világszerte alkalmazott népszerű strukturált adattesztelő eszközök közül. Az alábbiakban néhány strukturált adattesztelési eszközt mutatunk be:

1.A Google strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszköze

Strukturált adatok tesztelési eszközei - Google strukturált adatok tesztelési eszköze

A Google Structured Data Testing Tool a Google-től egy könnyen használható eszköz a strukturált adatok tesztelésére. Egyszerűen beillesztheti a tesztelni kívánt URL-címet vagy kódrészletet, az eszköz pedig lefuttatja a teszteket, és értesíti Önt az esetleges problémákról. Ezzel az eszközzel a JSON-LD, az RDFa és a Microdata formátumokat is érvényesítheti. Ha a séma telepítéséről van szó a webhelyén, a Google strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszköze rendkívül hasznos lehet. Ez az egyik legjobb, a piacon elérhető strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszköz.

2) A Google Search Console strukturált adatokról szóló jelentése

Strukturált adatok tesztelési eszközei - Google Search Console's Structured Data ReportKép forrása

A Google a strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszközén kívül egy Schema Markup Reportot is biztosít, amely teljes képet ad webhelye Schema Markupjáról. Ha webhelye a Google Search Console szolgáltatással van konfigurálva, láthatja a webhelyén található strukturált adatelemek tényleges számát. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre foglalkozzon az összes problémával, ne pedig egyesével.

3) A Schema.org strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszköze

Strukturált adatok tesztelési eszközei - Schema Structured Data Testing Tool (Séma strukturált adatok tesztelési eszköz)

A Schema.org strukturált adatok tesztelésére szolgáló eszköze (Schema.org's Structured Data Testing Tool) erősen ajánlott azoknak a tartalomszolgáltatóknak, akik nem rendelkeznek technikai ismeretekkel, de strukturált adatokat szeretnének használni a kódjukban. A schema.org rich snippets plugin a WordPress-hez egyszerűvé teszi a rich snippetek hozzáadását a bejegyzésekhez, és növeli a SEO-t, az organikus eredményeket és az átkattintási arányokat.

Mindent automatikusan kezel a bővítmény. Integrálódik a weboldaladba, és a te nevedben optimalizálja a tartalmaidat. Használható továbbá JSON-LD strukturált adatjelölés fejlesztésére, létrehozására és generálására, amelyet beilleszthet a webhelye fejlécébe és láblécébe.

4) A Yandex.Webmaster strukturált adatok validálója

Strukturált adatok tesztelési eszközei - Yandex Webmasters Structured Data Validator (Yandex Webmasters strukturált adatok validálója)

A Yandex Structured Data Validator különösen fontos annak ellenőrzéséhez, hogy a Structured Data kód megfelelően jelenik-e meg ebben a keresőmotorban. Ingyenes, és a Google Structured Data Testing Tool-hoz hasonlóan működik, mivel lehetővé teszi a webhelye jelölésének értékelését. Többek között az OpenGraph, az RDF, a schema.org és a Microdata formátumokat ellenőrzi.

5) SEO SiteCheckup Microdata Schema tesztje

Strukturált adatok tesztelési eszközei - SEO Site CheckUp

A strukturált adatok tesztelése a SEO SiteCheckup eszközzel is elvégezhető. Segítségével megállapíthatja, hogy webhelye használja-e a HTML Microdata kiterjesztést. A Microdata segíti a keresési eredményekben a rich snippetek létrehozását. Az eszköz visszajelzést ad a sikeres, sikertelen és figyelmeztető ellenőrzésekről. A strukturált adatok vizsgálatának eredményei a webhelyoptimalizálás részeként segítik a SEO hibák kijavítását, valamint a Google és más keresőmotorok rangsorolásának javítását.

6) Bing Markup Validator

A Bing Markup Validator a Bing Webmester Eszközök összetevője. Az eszköz a keresőoldalra lépve, majd a Diagnosztika és eszközök menüpontra kattintva használható. Az eszköz képes az RDFa, a JSON-LD, az OpenGraph és a mikroformátumok ellenőrzésére. Az érvényesítési eszköz használata teljesen ingyenes. A strukturált adatok kódjának ellenőrzéséhez először be kell jelentkeznie, és hozzá kell adnia a webhelyét. Az eszköz hátránya azonban, hogy nem teszi lehetővé a HTML strukturált adatok érvényesítését.

7) JSON-LD játszótér

Strukturált adatok tesztelési eszközei - JSON-LD

A JSON-LD egy viszonylag új strukturált adatformátum, mégis máris népszerűségre tett szert. A JSON-LD Playground eszköz segít annak megállapításában, hogy a szintaxis megfelel-e a szabványoknak. Megadja a távoli dokumentum jelölőkódját vagy URL-címét, és egy részletes jelentéssel ellátott teljes jelentést kap.

8) Strukturált adatinterfészer

A Structured Data Linter segíthet a strukturált adatok ellenőrzésében a webhelyeken, és jobb keresési eredményeket jeleníthet meg. Az URL, a kód beillesztésével vagy egy fájl feltöltésével ellenőrizheti a strukturált adatokat. Az eszköz képes snippetek megjelenítésére és minimális szókészlet-ellenőrzések elvégzésére. Ez az ingyenes validáló eszköz még nem támogatja a mikroformátumokat.

9) Google Email Markup Tester

Használhatja a Google Email Markup Tester-t az e-mailek hatékonyabbá tételéhez. A Markup kódot a szövegdobozba helyezheti, hogy megnézze, hogy az e-mail dokumentumokból összegyűjtött strukturált adatok megfelelnek-e a szabványos specifikációnak. A kinyert strukturált adatokat, valamint az egyes objektumok jellemzőit az eszköz megjeleníti. Az eszköz kiemeli a hibákat, ha a bevitel érvénytelen.

10) Merkle sémajelölés-generátor

A Merkle Schema egy schema.org Markup a cikkek, how-tos, breadcrumbs, GYIK oldalak és események adatainak létrehozására. Elvégezhet egy gazdag eredménytesztet. Az üres jellemzők kitöltése után a Merkle Schema Markup generátor kódot hoz létre egy megadott kategóriához. A kúszás, a helyi SEO, a renderelés, a SERP (Search Engine Results Page) és a rangsorolás az eszköz által kínált egyéb funkciók közé tartozik.

Ennélfogva a strukturált adatok tesztelése a különböző strukturált adattesztelő eszközökkel ajánlott technika a sikeres weboldal indításhoz. Ez segítséget nyújt a webhely sémájával kapcsolatos problémák felderítésében és kijavításában.