, 2022/1/13

Ha volt lehetőség a mögöttünk álló furcsa és borzalmas évben, akkor az a YouTube-on való követés elindítása vagy növelése kellett, hogy legyen. A bent ragadás mindannyiunkat még inkább hajlamossá tett a halogatásra a YouTube-videókkal kapcsolatban, így ez lehet a tökéletes alkalom a YouTube-alkotók számára, hogy elindítsanak vagy fejlesszenek egy YouTube-csatornát.

change url youtube

Ha ismered az alapokat, például a YouTube miniatűrök vagy bannerek megfelelő méreteit, akkor íme egy gyors útmutató arról, hogyan teheted még jobbá a YouTube-odat egy egyedi URL-lel! Ki jogosult egyéni YouTube URL címre. Mielőtt tehát belevetnénk magunkat az egyéni YouTube-csatorna URL létrehozásába, fontos tudni, hogy ez a lehetőség csak bizonyos feltételek mellett érhető el.

YouTube URL-címének módosítása

Fontos, hogy egyedi és személyre szabott YouTube URL-címmel rendelkezz. Amikor művészként márkát hozol létre, nagyon hasznos, ha minden közösségi médiaplatformodon egységes. Ez lehetővé teszi a rajongók számára, hogy könnyen hozzáférjenek a zenédhez, és naprakészek maradjanak a fellépésekkel stb. kapcsolatban. És professzionálisabbá teszi a megjelenésedet.

Az URL az uniform resource locator rövidítése, és egy weboldal azonosítására használt cím. Minden weboldalnak van egy URL címe, és a YouTube-csatornádnak is megvan a saját URL címe, amelyet kezdetben a YouTube rendel hozzá. Azonban másikat is választhatsz, ha elegendő feliratkozóval rendelkezel. Jó ötlet, ha a weboldaladon és a YouTube-csatornádon is hasonló URL-címet használsz.

A YouTube egyéni URL megváltoztatásának kritériumai

Egyéni YouTube-URL létrehozásához a csatornádhoz a fiókodnak a következőkre van szüksége:

100 vagy több feliratkozóval kell rendelkeznie

Legalább 30 naposnak kell lennie

legyen feltöltött fotó a csatorna ikonjaként

Feltöltött csatornakép (nézd meg ezeket az irányelveket a YouTube-csatorna művészetére vonatkozóan).

Hogyan lehet megváltoztatni a YouTube-csatorna URL-címét?

A YouTube URL-címét 9 egyszerű lépésben megváltoztathatod. Néhány más közösségi platformmal ellentétben itt korlátozások vannak az URL-ed megváltoztatásának számát illetően. Ezért fontos, hogy biztos legyél a döntésében, mielőtt frissítenés azt.

Íme, hogyan változtathatod meg YouTube URL-címed.

Jelentkezz be a YouTube-fiókjába.

Ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e saját egyéni YouTube URL-címre.

Lépj a fiókod speciális beállításaihoz a jobb felső sarokban található ikonjára kattintva.

Kattints a YouTube-fiókja neved alatt a "Speciális" gombra.

A "Csatorna beállításai" alatt válaszd ki a "Jogosult vagy egyéni URL-címre" melletti linket.[Szövegkibontás szünet]Megjegyzés: Ezt a linket csak akkor látod, ha a csatornád jogosult.

Az 'Egyéni URL-cím igénylése' mezőben láthatoda azokat az egyéni URL-cím(ek)et, amelyekre engedélyt kaptál. A szürke dobozban lévő részt nem tudod megváltoztatni, de lehet, hogy néhány betűt vagy számot hozzá kell adni, hogy az URL egyedi legyen.

Olvasd el az 'Egyéni URL felhasználási feltételeket'

Jelöld be a jelölőnégyzetet, hogy elfogadja azokat

Kattints az 'URL módosítása' gombra.

Egyéni YouTube név létrehozása

Előfordulhat, hogy meg szeretnéd változtatni YouTube- vagy csatornaneved. Az évek során változik az ízlésed és a gondolkodásmódod, így egy korábban tetszett név már nem biztos, hogy olyan vonzónak tűnik, mint az elején. Vagy előfordulhat, hogy művészként átnevezted magad. Ha nem tudod megváltoztatni a YouTube URL-címed, akkor ne aggódj, mert vannak más nevek is, amelyeket megváltoztathatsz.

A YouTube-nevedet YouTube-felhasználónévnek vagy csatornanévnek is nevezik. A YouTube URL-címeddel ellentétben a neved megváltoztatásához nincs előfizetői küszöb. Ha megváltoztatod a neved, akkor a csatornádon és a hozzászólásokban is megjelenő név is megváltozik.

Hogyan lehet megváltoztatni a youtube link csatornanevet

A YouTube nevedet 90 napon belül csak háromszor változtathatod meg. Ezt úgy teheted meg, hogy a Google-on szerkeszted a neved. Ha a Google-név módosítása nélkül szeretné megváltoztatni a YouTube nevét, akkor a YouTube-fiókját márkafiókká kell alakítania. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a YouTube-csatornádon más nevet fogsz használni, mint a Google-fiókodon.

Miután bejelentkeztél, mindössze 3 lépést kell tenned a YouTube-csatornád nevének megváltoztatásához:

Kattints a fiókja ikonjára > beállítások.

Az "Áttekintés" részben kattints a csatornaneve mellett a Google-szerkesztés gombra.

Frissítsd a csatornanevet, és kattints az OK gombra.

YouTube URL-rövidítő

Az URL-rövidítő egy olyan eszköz, amellyel egy hosszú URL-címet bármilyen URL-címmé alakíthatsz át. Mint korábban említettük, a generált linkek elég hosszúak lehetnek. A hosszú linkeket nehéz megjegyezni, és nem túl szép látvány az egyéni URL-ekhez képest. A saját URL-rövidítő létrehozásodnak néhány előnye közé tartozik, hogy nagyobb kontrollt gyakorolhatsz az URL-címed felett, professzionálisabbnak tűnhetsz, és könnyebben megoszthatod a közösségi médiában és más platformokon. Szóval, hogyan hozhatsz létre saját URL-rövidítőt? Kövesd ezeket az egyszerű és könnyű lépéseket, hogy te is élvezhesd az URL-rövidítő használatának előnyeit.

Saját domainre van szükséged. Azt szeretné, ha a domainje a lehető legkevesebb betűt tartalmazná, hogy az embereknek ne kelljen egy rendkívül hosszú URL-t begépelniük. Miután megvan az elképzelése arról, hogy milyen domainnevet szeretne, meg kell néznie, hogy az a domainnév elérhető-e. A domainnevet ellenőrizheti az olyan webhelyeken, mint a name.com, ahol azonnal megmondja, hogy a kívánt domainnév elérhető-e.

Miután megszerezted a domainnevet, ideje beállítani azt. A Bitly-nél ingyenesen létrehozhatsz egy fiókot, amely lehetővé teszi, hogy lerövidítsd az URL címedet. A Bitly havonta 500 márkás linket ad neked ingyen. Ha több linkre van szüksége, bármikor frissítheti fióktervét.

Miután létrehoztad és aktiváltad a fiókot, lépj be a weboldal beállításaiba. A beállítások oldalon lépj a DNS A rekordok közé. Ha nem találod a DNS-kezelés részt, lépj kapcsolatba a domain értékesítőjével, aki segíthet neked.

Miután megtaláltad a DNS-kezelés oldalt, el kell érni, hogy az A rekord a Bitly szervereire menj. Alapértelmezés szerint az A rekord a domain értékesítőjének szerverei felé irányul. Az A rekordnak a Bitly szerverei felé kell mutatnia ahhoz, hogy a Bitly kezelni tudd a rövid linkjeit.

Miután az A rekordot átirányítottad a Bitly szervereire, itt az ideje, hogy beállítsd a testreszabott URL-rövidítőt. Az egyéni URL-rövidítő beállításához egyszerűen írd be a létrehozott új domain nevét. Ezután kattints a "Hozzáadás" gombra.

Miután rákattintottál a "Hozzáadás" gombra, a rendszer megkéri, hogy állítsd be a DNS A rekordot. Ne aggódj emiatt, mert ezt már megtetted az előző lépésben. Végül kattints a "Verify" (Ellenőrzés) gombra. Ha helyesen követted ezeket az utasításokat, akkor továbbléphetsz a következő lépésre. Ha azonban a szerverek hibát észlelnek, akkor hibaüzenetet fog küldeni. Ha hibaüzenetet kapsz, menj vissza, és ellenőrizd az A rekordját.

Még ne add fel! Végre elérkeztél a saját egyéni URL-rövidítőd létrehozásának utolsó lépéséhez. Most meg kell adnod, hogy a Bitly a saját domainedet használja az alapértelmezett domain helyett. Ha ezt a lépést befejezted, akkor egy teljesen működő rövid URL-t kell létrehoznod. Ezt a rövid URL-t kipróbálhatod az URL másolásával és beillesztésével a böngészőjébe.

'Most, hogy tudod, hogyan hozhatsz létre egyéni URL-címet YouTube-csatornád számára, miért érdemes egyéni URL-címet létrehozni az alapértelmezett URL-cím megtartásával szemben, és hogyan készítheted el saját URL-rövidítőjét, alkalmazd ezeket az információkat saját vállalkozásodra vagy YouTube-csatornádra. Ha egyedi URL-címet hozol létre vagy lerövidíted az URL-címed a YouTube-csatornádhoz, biztosan nem fogod megbánni.

A YouTube nagyszerű marketingplatform, amelyen népszerűsítheti magát vagy vállalkozásod. Használd ki ezt a videoplatformot. Tegyél további lépéseket YouTube-csatornád vagy vállalkozásod fejlesztésére, és vállalkozásod vagy csatornádat hatalmasra növelheted.